Lea Filipovič (Lepa afna): PRVIČ spregovorila o OSEBNI stiski, ki jo je preživljala pred LETOM dni

Tako iskrene Lee še nismo videli! 👏 Bravo, Lea, v veeeelik navdih si nam. ❤️

Lea Filipovič (Lepa afna): PRVIČ spregovorila o OSEBNI stiski, ki jo je preživljala pred LETOM dni (foto: Instagram.com/lepaafna) Instagram.com/lepaafna
5. 6. 2019

Kdo danes v Sloveniji ne pozna Lee Filipovič oziroma Lepe Afne?  

Naša najbolj uspešna Youtuberka je s Filipom Peskom posnela fantastičen intervju, ki jo je prikazal v še bolj osebni luči, nas veliko naučil in predvsem dal za misliti!

Intervju sta s Filipom začela sproščeno in z obujanjem spominov na osnovnošolske dni.

V osnovi šoli je bila zelo pridna, o čemer priča podatek, da v zadnjem razredu na testih ni dobila niti ene štirice! Čeprav se danes marsikomu zdi, da ocene ne pomenijo veliko, pa je Lea na to dejstvo še danes zelo in upravičeno ponosna.

"Ta podatek, da v 9 razredu nisem pisala nobene štirke, veliko pove o mojem karakterju še danes. Že kot otrok nisem iskala bližnjic ali pa nekih lažjih poti. Prisilila sem se, da sem vedno izbrala težjo pot."

V osnovni šoli je sanjala, da bi postala igralka. Ker je blestela na šolskih prireditvah, nastopih, krožkih, dobila lepe odzive tako od sošolk, njihovih staršev in učiteljev, je njena želja po tem poklicu bila vedno močnejša.

Sama pravi, da ni imela treme, tekst je znala na pamet, v tem je bila zelo naravna in ni ji bilo problem improvizirati, zato je sprejemni izpit na AGRFT-ju hitro postal njen glavni cilj.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Z Lepo Afno sva nekaj ušpičila .⁣⁣ ⁣⁣ Nisva sicer posnela kakšne odštekane prodajne reklame za njeno novo kolekcijo šolskih pripomočkov, sva pa naredila nekaj dosti bolj koristnega.⁣⁣ ⁣⁣ Poglej...⁣⁣ ⁣⁣ Čeprav danes na njenih socialnih omrežjih vse skupaj izgleda res enostavno, mi je v tem odkritem pogovoru razkrila, da je njena pot do uspeha bila vse prej kot lahka.⁣⁣ ⁣⁣ Govorila sva o...⁣⁣ ⁣⁣ ➤ Njenem otroštvu (ter osnovnošolskih podvigih)...⁣⁣ ⁣⁣ ➤ Trenutku, ko so se ji porušile njene dolgoletne sanje...⁣⁣ ⁣⁣ ➤ Vlogerskih začetkih ter napakah (baje jih ni bilo malo)
⁣⁣ ➤ Afnastih in ambicioznih planih za leto 2019⁣⁣ ⁣⁣ ... in še mnogo drugih stvareh.⁣⁣ ⁣⁣ Link do YouTube posnetka najdeš na filippesek.com/lepa-afna ali v mojem biotu.⁣⁣ ⁣⁣ Se gledamo tam,⁣⁣ ⁣⁣ Filip⁣⁣ ⁣⁣ P.S. Tole je res eden izmed najboljših intervjujev, ki sem jih kadarkoli posnel.⁣⁣ ⁣⁣ Pa ne zato, ker bi jaz bil nevem kako dober (čeprav je bila moja frizura res on-point), pač pa zato, ker sem tekom te debate dobil ultra-dober # .
⁣⁣ ⁣⁣ ⁣ #LepaAfna #AfnastoLeto #Filip Pesek #ZgodbaOUspehu⁣⁣

A post shared by Filip Pesek (@filippesek) on

Lea pa je v tem zelo osebnem intervjuju tudi razkrila svoj prvi boleč trenutek, ko so se ji njene sanje zrušile.

Osnovno šolo in gimnazijo je odbriljirala, ob vpisu na Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo pa se je zataknilo. Sprejemne izpite je šla delati dvakrat in prišla vse do prvih 15 (vzamejo jih 10), a ji žal ni uspelo.

"Potem je prišel pritisk iz strani družine in okolja, zdaj pa moraš nekaj, zdaj pa vpiši nek plan b. Moje življenje je do takrat vedno šlo z miselnostjo: "Plana b ni!", saj je plan a vedno deloval.

Takrat je bilo prvič, da nisem vedela kaj bi, ampak so od mene še vedno vsi nekaj pričakovali. Takrat sem si rekla: "Prav, če pa ni to, kar hočem, mi je vseeno!""

Odločila se je za vpis na filozofsko fakulteto, kjer ni bila zadovoljna in ne srečna. Zraven je kot študentka delala na televiziji in takrat je tudi prvič začela spremljati tuje vlogerke.

"V tem obdobju svojega življenja sem se iskala, zelo sem bila nezadovoljna sama s sabo. Youtube sem našla po nesreči, saj sem imela problem, da se nisem znala prav namazati.

Takrat sem imela doma cele tri izdelke, mogoče maskaro, puder in nek lipgloss, kar naenkrat pa sem mogla biti lepa na tv, saj kamera pokaže več kot ogledalo. Začela sem spremljati tuje vlogerke, res sem "padla noter". Zelo me je sprostilo in mi bilo zanimivo, dejansko sem se tudi veliko naučila.

Nikoli se za Youtube nisem zavestno odločila. Ni bilo trenutka, da sem sedela doma in si rekla, da bom zdaj naredila vlog. Bolj sem izhajala iz tega, da sem v teh vsebinah uživala in videla, da v tujini ljudje to delajo kot poklic.

Pri nas je bilo to še daleč od tega. Zgodilo se je, ker sem vztrajala. Na začetku pojma nisem imela, kaj delam. Na faksu se nisem dobro počutila in to je bil moj odklop, pobeg."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uh kako bo septembra spet fajn v šoli! #vsezasolo #lepaafna

A post shared by Lepa afna (@lepaafna) on

Za prvi video je potrebovala 9 mesecev, saj je čisti perfekcionist. Želela je, da je že na začetku takoj vse popolno.

Po objavi pa so sledili odlični in vzpodbujajoči komentarji, kar ji je dalo nov zagon. A priznava, da ni vedno vse tako lahko, kot zgleda. Filipu je zelo iskreno povedala, da se je kakšno leto nazaj soočala s precejšnjo osebnostno krizo.

"Eno leto nazaj sem imela trenutek, ko sem si rekla: "O, sh*t, a je sploh vredno?"

Blagovna znamka Lepa afna je že zgrajena, vsi vedo kdo sem, imam dobra sodelovanja na dolgi rok, in Youtube je moja služba. Takrat so se začeli pritiski znotraj mene.

Vse mi je bilo odveč, občutek sem imela, da me vsi gledajo. Vem, da se to zdaj sliši mogoče narcisoidno, saj se dobesedno snemam in je tudi bistvo mojega kanala, da me ljudje gledajo , a imela sem občutek, da nikoli nisem bila dovolj pridna, nikoli enostavno nisem bila dovolj.

Na začetku sem odpisovala vsakemu, danes je fizično nemogoče vsem mojim 150.000 sledilcem ustreči. Jaz pa sem to še vedno hotela in ker tega enostavno več nisem zmogla, so se začele nabirati frustracije.

Ne me narobe razumeti, sem zelo hvaležna za vse, kar imam, ampak zaradi pritiska, ki sem ga izvajala sama sebi, sem se začela tudi spreminjati in zapirati vase."

Lea se zelo dobro zaveda, da lahko človek hitro izpade nehvaležen in tudi mediji lahko besede po hitrem postopku obrnejo v negativo, zato o tem prej še nikoli ni spregovorila javno.

Zaveda se, da jo spremlja tudi veliko najstnic, ki so najbolj občutljiva skupina in nikoli jim ni želela dati vedeti, da jamra ali njihove podpore ne ceni.

"Sama sebi sem šla na živce, ni mi bilo fajn, a to je šlo za emocije, ki jih ne moreš preprečit. Tako se pač počutiš."

Filip je k temu še dodal: "Vsi vidijo samo tisti lepo stran uspeha." in Lea mu je pritrdila.

"Vse lepo ima zadaj tudi neprespane noči, bolečine, jok, stres, pritisk, to vse Instagram in Youtube ne pokažeta. Če nekaj ne vidimo, še ne pomeni da tega ni."

Ker je njen Youtube kanal predvsem pozitivno naravnan in tudi sama želi podajati lepe, vesele vsebine, se je zavestno določila, da bolečih delov ne pokaže, saj nikoli ni hotela izgledati nehvaležna.

Njena želja je tudi, da s svojimi objavami ljudi, ki jo spremljajo, spravi v dobro voljo in jih nasmeje. 

"Kiksnila sem 100x, marsikaj naredila zastonj ali pod ceno. Pač boriš se. Drobce nasvetov sem pobirala od življenja in od ljudi, ki so okoli mene. Kak e-mail mi je na začetku napisal tudi fant Anže. Zdaj pa vem, kaj hočem  in vem, koliko sem vredna. To ne moreš prebrati in dokler na svoji koži tega ne doživiš, ne moreš vedeti.

Lea pa je tudi razkrila, da ji je zelo pomembno, da ima podporo staršev, fanta in najožjih prijateljic, saj je s takšnimi ljudmi lažje tudi v težjih trenutkih.

Poglej si celoten noro navdihujoč pogovor Lee in Filipa TUKAJ 👇:

Lei lahko na Instagramu slediš (če ji še ne 😉) TUKAJ, Filipu pa TUKAJ!

Pripravila: Nina Skok

Fotografije:  Filip Pesek,  Lea Filipovič - Lepa Afna 

Preberi še: Priyanka Chopra je PRVIČ priznala, kako je PRIJATELJEVATI z Meghan Markle (in kako se je spremenila PO poroki)

Priporočamo tudi: Omg! Tanja Ribič je ostrigla svoje dolge lase in ...