Leo Messi in D & G: Davčni utajevalci združili moči

Slab teden dni po tem, ko so ju zaradi utaje milijarde evrov davkov obsodili na leto in osem mesecev zapora, se je italijanski modni dvojec, ki ga sestavljata Domenico Dolce in Stefano Gabbana, ponovno znašel na vrhu modnega sveta! Tokrat sta s seboj vzela tudi Lionela Andrésa 'Lea' Messija, najboljšega nogometaša na svetu.

Izzivalne fotografije 
razgaljenega 
Messija, ki jih je 
posnel Domenico 
Dolce, so zbrane v 
knjigi, ki so jo 
predstavili na
razstavi v Milanu. (foto: Profimedia, Shutterstock) Profimedia, Shutterstock
1. 7. 2013

Neverjetno uspešni 26-letni Argentinec je namreč postal nov zaščitni obraz linije spodnjega perila s podpisom D & G. Izzivalne fotografije razgaljenega Messija, ki jih je posnel Domenico Dolce, so – zbrane v knjigi – predstavili na razstavi v Milanu.

S temi fotografijami se je nogometni virtuoz pridružil kolegoma Davidu Beckhamu in Cristianu Ronaldu, katerih izklesani telesi smo že videli v spodnjem perilu s podpisom Giorgia Armanija.

No, maloštevilni oboževalci, ki so imeli to srečo, da so si lahko ogledali odprtja razstave, pa svojega idola niso gledali samo na fotografijah, saj je nogometni čarodej bil med povabljenci! Še več, fotografiral se je z oboževalci in jim podpisoval knjige s svojimi fotografijami v spodnjem perilu, tam pa sta bila tudi njegova 'gostitelja' Stefano Gabbana in Domenico Dolce.

Razstava Lionel Andrés Messi Photographs by Domenico Dolce, ki je odprtje doživela v milanski trgovini D & G, pa je bila za to italijansko-argentinsko kombinacijo le del uspešnega vikenda. Po tem dogodku so se prijatelji in novi poslovni partnerji napotili na Milanski teden mode, kjer sta Stefano in Domenico predstavila moško kolekcijo za pomlad 2014, navdihnjeno s Sicilijo in grško mitologijo.

Revijo pa, kar je pri tej modni znamki že običaj, niso nosili modeli, ampak navadni moški, vsi po vrsti Sicilijanci. Če upoštevamo to, njuna odločitev, da za zaščitni obraz angažirata nogometaša, ki se ne more ravno pohvaliti s tipičnim manekenskim videzom, kakršen krasi Beckhama in Ronalda, sploh ni presenetljiva.

Obiskovalcem, ki so spremljali modno revijo, je pogled seveda sem ter tja ušel na slavnega gosta v prvi vrsti, Lea Messija. Ob koncu razburljivega dne je imel športnik še dovolj moči za zabavo v klubu Metropol, ki sta jo slovita modna oblikovalca priredila njemu v čast. Tam se je družil z mladim argentinskim nogometašem Maurom Icardijem, ki mu napovedujejo uspešno športno kariero.

Ves čas bivanja v Milanu pa se je Messi izogibal novinarjem, ki so si seveda želeli slišati, kaj ima nogometaš povedati o utaji davka v višini 3,4 milijona evrov, za katero so ga pred kratkim obtožili. V nasprotju z njegovima novopečenima prijateljema, ki sta presojo sodišča že dočakala, a med pritožbenim postopkom ostajata na svobodi, bogatega Argentinca sodni postopek še čaka.

Na sodišču se mora pojaviti 17. septembra, ko ga bodo zaslišali, a že zdaj se govori, da se bo najverjetneje izognil zaporni kazni. Kot vzoren državljan bi se s finančnim ministrstvom namreč lahko dogovoril za plačilo kazni z obrestmi, ki bi znašala okoli 10 milijonov evrov.

Tim Jeras za revijo Nova