Lena Dunham obtožena spolnega nadlegovanja sestre

Ekipa bloga Truth Revolt, ki jo vodi ameriški konservativec in politični komentator Ben Shapiro, je Leno obtožila, da je v mladosti spolno nadlegovala svojo šest let mlajšo sestro Grace. Osnova za sočno medijsko zgodbico je bil sporni del njene knjige.

Lena Dunham obtožena spolnega nadlegovanja sestre (foto: Profimedia) Profimedia
22. 10. 2015

Lena Dunham, glavna junakinja priljubljene serije Punce, je pravzaprav čudežni otrok. V praksi ji je namreč uspelo dokazati, da ni nujno potrebno, da je ženska, ki želi računati na uspeh v Hollywoodu, lepa, vitka in seksi. V njenem primeru videz ni igral prav nobene vloge, odločilni so bili humor, nadarjenost in pamet.

Ko je bila Lena še deklica in je s starši ter sestro živela v sloviti newyorški umetniški četrti SoHo, je pogosto več ur skupaj stala v kopalnici, se pozorno opazovala v ogledalu in si mislila: "Sem preprosto prelepa. Vsi imajo srečo, da me lahko gledajo."

Ko igralka, scenaristka, producentka, režiserka in pisateljica danes obudi spomin na to početje, bruhne v smeh, saj se je njen občutek, ki ga je imela o svojem videzu v mladih letih, pozneje resnici na ljubo izkazal za napačnega.

Kljub temu pa je prav vsakemu, ki si je ogledal vsaj eno epizodo humoristične dramske serije Punce, jasno, da je Lena povsem na čistem s seboj in s svojim telesom.

Lena

Ne nazadnje ji je uspelo nekaj, kar ji zavidajo številne ženske v Hollywoodu - pozornost nase je usmerila z nadarjenostjo, humorjem in pametjo, ne pa - kot velika večina njenih kolegic - zgolj s popolnim videzom.

Dejstvo je, da je Lena nadpovprečna, kar je ne nazadnje dokazala tudi s tem, da je že pri 26 letih napisala scenarij za lastno televizijsko serijo, v kateri je prevzela tudi režijsko taktirko in glavno vlogo.

Beseda seveda teče o že omenjeni seriji Punce, v kateri upodablja glavno junakinjo Hannah Horvath in s katero si je prislužila prestižno nagrado zlati globus.

Poleg tega je lani izdala svojo prvo knjigo z naslovom Not that kind of girl: A young woman tells you what she's learned, s katero je zaslužila 2,7 milijona evrov in s katero je navdušila tako bralce kot kritike.

Lena

V duhu iskrenosti se je med drugim odločila, da bo v knjigi precej natančno opisala, kako je videti snemanje scene seksa.

"Verjetno boste rekli, kaj se zdaj ta čudi, saj to je vendar njena služba. Da, to je moja služba, a je je...o čudna. Večina služb vendarle ne vključuje tega, da se z vagino drgneš ob penis nekega frajerja. Ta penis je pri tem spuščen in ovit z najlonom, rit tega frajerja pa je prekrita z več pudra kot vaš obraz, saj je le s tem mogoče skriti silne mozoljčke, ki jih ima ta frajer," je med drugim napisala Lena in dodala, da je imela med snemanjem erotičnih scen tudi kar nekaj - milo rečeno - neprijetnih izkušenj.

Zgodilo se je, da je nekega kolega po nesreči brcnila v testise, nekoč pa je pod izredno močnim reflektorjem v studiu zgrožena ugotovila, da ji iz bradavičke raste debela črna dlaka.

"Nekoč sem našla celo kondom med ritnicama, in to sedem ur po tem, ko sem se vrnila domov," je med drugim izdala duhovita zvezdnica. Kmalu po tem, ko je v svoji prvi knjigi precej slikovito opisala, zakaj se ji zdi snemanje scen seksa gnusno, pa se je znašla v novi, precej bolj resni situaciji, povezani z njeno spolno aktivnostjo, zaradi katere ji je bilo še kako neprijetno.

Ekipa bloga Truth Revolt, ki jo vodi ameriški konservativec in politični komentator Ben Shapiro, jo je namreč obtožila, da je v mladosti spolno nadlegovala svojo šest let mlajšo sestro Grace.

Osnova za sočno medijsko zgodbico je bil sporni del knjige, ki se glasi takole:

"'Imamo vsi maternice?' sem vprašala svojo mamo, ko mi je bilo sedem let. 'Imamo,' je rekla. 'Rodimo se z njimi in z vsemi našimi jajčeci, a na začetku je vse to zelo majhno. In niso pripravljene imeti otrok, dokler ne odrastemo.' Pogledala sem svojo sestro, enoletnico, in njen mali trebuh. Predstavljala sem si jajčeca znotraj nje, kot vrečko pajkovih jajčec v Čudežni mreži, in njeno maternico velikosti naprsnika. 'Je njena vagina videti kot moja?' 'Menim, da je, a je manjša,' je rekla moja mama.

Nekega dne, ko sem sedela pred vhodom naše družinske hiše in se igrala s kockicami in kanticami, je moja radovednost prevladala. Grace je sedela ob meni, se slinila in smehljala, jaz pa sem se nagnila med njene noge in ji nežno razprla vagino. Ni se upirala, in ko sem videla, kaj je notri, sem zakričala. Moja mama je takoj pritekla. 'Mama, mama! Grace ima nekaj notri!'

Mama me ni vprašala, zakaj sem šla razpirat Graceino vagino. To je bil del spektra stvari, ki sem jih počela. Le pokleknila je in pogledala še sama. Kmalu je dojela, da si je Grace vanjo natlačila šest ali sedem kamenčkov. Previdno jih je odstranila, Grace pa se je smejala, navdušena, da ji je porednost uspela."

Celotna zadeva verjetno ne bi bila deležna niti pol toliko medijske pozornosti, če ne bi bilo zapisa na omenjenem blogu, na katerega je Lena takoj odreagirala. Dejala je, da gre za popolne laži, na Twitterju pa je med drugim napisala:

"Desničarska zgodba o tem, da sem zlorabljala svojo sestro, ni smešna, res je je...o vznemirjajoča in odvratna. Če ste bili otrok, ki nikoli ni pogledal vagine drugega otroka, vam čestitam.

Navadno lahko ignoriram takšne stvari, a ne spreobračajte mojih besed in odje...e. Povedala sem zgodbo o tem, da sem bila čudna sedemletnica. Predpostavljam, da imate tudi vi, starci, takšne zgodbe, ki pa jih raje ne bi slišala. In da, to je besni izpad."

Pozneje je še zatrdila, da je šlo le za nedolžno otroško igro, in poudarila, da se je Grace od srca nasmejala, ko je prebrala, da naj bi jo zlorabljala.

Grace

Na fotografiji: Igralka je tudi njena šest let mlajša sestra Grace, ki je poleg tega dejavna kot pisateljica.

Nasmejali pa so se verjetno tudi vsi tisti, ki dobro poznajo Leno Dunham, ki se je kot hčerka umetnice, fotografinje in filmske ustvarjalke Laurie Simmons ter slikarja Carrolla Dunhama rodila 13. maja 1986 v New Yorku.

Glede na njen uspeh in dejstvo, da je bila zahvaljujoč staršema privilegirana že v najzgodnejšem otroštvu, bi upravičeno pričakovali, da bo postala arogantno in naduto 'it' dekle. Toda zgodilo se je nasprotno.

Kdor je Leno, ki je leta 2008 na kolidžu Oberlin diplomirala iz kreativnega pisanja, že kdaj gledal in poslušal v kakšnem intervjuju ali pogovornem šovu, se je lahko prepričal o tem, da gre za zelo dostopno, naravno in odprto osebo, ki se zna nasmejati od srca, ki je zelo prijazna in ki z lahkoto citira ameriške pisatelje in filozofe.

Tudi Judd Apatow, eden od producentov serije Punce, je bil navdušen in osupel hkrati, ko jo je spoznal.

Lena

"Kako je to sploh mogoče? Je tako zelo prijazna, pametna in duhovita. Pravzaprav sem vajen le mračnjaških in častihlepnih komikov. Nikoli še nisem spoznal nekoga, ki bi bil veličasten in hkrati povsem normalen," se je Judd spomnil, kaj se mu je podilo po glavi ob prvem srečanju z Leno.

Njeni oboževalci pa jo imajo radi predvsem zaradi njenega humorja, ki ga nesebično deli z njimi. To najpogosteje počne na Twitterju, kjer je svoje sledilce nekoč nasmejala s sporočilom, da jo je neki voznik taksija ogovoril z 'gospod'. Radi jo imajo tudi zaradi njene odkritosti, ko gre za podrobnosti iz zasebnega življenja:

"Moja telesna teža niha in je odvisna od tega, kakšne volje sem in kako zelo se v določenem trenutku držim svojega fitnes načrta." Radi pa jo imajo tudi zaradi strasti, s katero piše. Pisanje je namreč nekaj, kar najraje počne.

Pravzaprav piše vedno in povsod. Dogajanje v svojem zasebnem življenju sproti predeluje v scenarije in njen oče ji zaradi tega početja celo očita, da je stalno v iskanju novega materiala.

Lena, ki so ji že v otroštvu diagnosticirali obsesivno kompulzivno motnjo, danes pa zaradi tesnobe redno obiskuje terapevta in jemlje manjši odmerek antidepresivov, samo sebe opisuje na zanimiv način - pravi, da je v srcu upokojenka, ki gre rada zgodaj spat in ki ima ekstremno tesen odnos s starši, še posebno z mamo.

Pri tem gre celo tako daleč, da trdi, da je obsedena s svojo mamo. In prav ta družinska povezanost je tisto, kar zvezdnici vliva moč.

Lena

Na fotografiji: Njena mama je umetnica, fotografinja in filmska ustvarjalka Laurie Simmons, ki je pred nekaj dnevi dopolnila 66 let.

"Vedno sta mi dajala občutek, da sem čedna, pametna in v redu oseba. To sta počela celo takrat, ko sem že dobro vedela, da se moje telo ne sklada s tradicionalno hollywoodsko predstavo o idealnem ženskem telesu," je nekoč pohvalila starša.

Lena

Na fotografiji: Njej oče je 65-letni Carroll Dunham, ki kot slikar ustvarja v New Yorku in Connecticutu.

Nič čudnega torej, da je samozavestna in da ji precej redno razgaljanje v seriji Punce ne predstavlja prav nobene težave: "Vsi, ki sodelujejo pri ustvarjanju serije, so že videli mojo vagino, a mislim, da jih to ne moti."

Pred kom pa se slači v resničnem življenju? Pred 31-letnim glasbenikom Jackom Antonoffom, kitaristom skupine Fun in ustanoviteljem skupine Bleachers, v katerega se je zaljubila leta 2012.

Lena

Čeprav se močno ljubita, je nekoč izjavila, da se ne bo poročila, dokler tega koraka po vsej Ameriki ne bodo mogli storiti tudi istospolni partnerji. Ko so prav letos istospolni zakoni postali legalni v vseh ameriških zveznih državah, pa je presojo vrhovnega sodišča komentirala na Twitterju:

"Zbudila sem se in izvedela, da je ljubezen zdaj svobodna!"

Kmalu zatem sta zaljubljenca naznanila, da možnost, da se bosta sprehodila do oltarja, vsekakor obstaja. O zaroki pa se je veliko govorilo in pisalo že na začetku letošnjega leta, ko so Leno zasačili z več prstani, ki jih je nosila na prstancu.

"Moj fant mi je povedal, da ga njegova mama sprašuje, ali sva zaročena," je januarja izjavila Lena, pojasnila, da ni zaročena, in dodala: "Poleg tega bi rada povedala še nekaj. Če se bova kdaj zaročila, bova vsekakor malo bolj kreativna in tega ne bova storila za silvestrovo. Saj vendar nočeva postati malomeščanska."

Pozneje se je izkazalo, da so omenjeni trije prstani v resnici prstani prijateljstva, ki simbolizirajo tesno prijateljstvo z Jennifer Konner, ki jo pozna že od enajstega leta, ko sta se v članku o otrocih, ki se zanimajo za modo, skupaj znašli v sloviti reviji Vogue, močno povezani pa sta še danes, saj je Jennifer ena od producentk serije Punce.

Mimogrede, med njene dobre prijateljice spada tudi hollywoodska zvezdnica Claire Danes, ki je odraščala v isti četrti in ki jo je spoznala prek skupnih prijateljev.

Lena

V ožji krog njej najljubših bitij pa nedvomno spada tudi njen psiček Lamby, ki ga razvaja na vse mogoče načine. Med drugim si z njim deli posteljo, skupaj se prhata, neredko pa skupaj obiskujeta tudi restavracije, v katerih mu privošči velike porcije lososa!

Lena

Verjetno ni treba posebej poudarjati, da zvezdnica tudi s tem početjem dviguje veliko prahu in skrbi za nejevoljo zlasti med tistimi, ki ne prenesejo tega, da nekateri počlovečijo svoje hišne ljubljenčke. A Lena je pač Lena, počne tisto, kar rada počne, z mnenji drugih pa se ne obremenjuje pretirano, kar je navsezadnje tudi prav ...

Napisal: Tim Jeras (za Story)

Preberi še: Kdo od igralcev iz Usodnega vina je v resnici par! ali pa si oglej, kako je danes videti seksi sestra Carol iz Urgence.

Priporočamo tudi: Zvezdnice že nosijo kolekcijo Balmain X H&M - Te fantastične modne kose moraš videti!

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri