Legendarni Queeni so nazaj z odličnim Adamom Lambertom

Skoraj natančno 23 let po smrti Freddieja Mercuryja je legendarna rokovska zasedba Queen na trg izstrelila svoj najnovejši album, na katerem lahko slišimo tudi glas pokojnega pevca.

Adam Lambert (foto: Profimedia) Profimedia
3. 12. 2014

Britanska glasbena zasedba Queen brez kančka dvoma spada med najuspešnejše bende v zgodovini glasbe! Fantje so s svojimi ganljivimi pesmimi in dih jemajočimi nastopi na odru navduševali vse prave ljubitelje glasbe po vsem svetu, in to okroglih 20 let.

Do tragične smrti svojega pevca in vodje Freddieja Mercuryja, za katerega je bil 24. novembra 1991, torej pred skoraj natančno 23 leti, usoden aids. Zdaj so njegovi kolegi iz benda poskrbeli, da je Freddie vsaj v glasbenem smislu vstal od mrtvih.

Na najnovejšem albumu skupine, kompilaciji z naslovom Queen Forever, ki je izšla 10. novembra, najdemo tri do zdaj še neobjavljene pesmi, ki jih poje pokojni pevec neverjetnih vokalnih zmogljivosti. Gre za ganljivo gesto, ki pa je pri članih skupine seveda zbudila tudi boleče spomine.

"Bilo je zelo čustveno! Bili so trenutki, ko me je resnično še enkrat močno zadelo. Ko poslušaš vse te stare posnetke, se ti njegov glas zazdi tako zelo realen. Ko smo poslušali stare plošče in posnetke, se nam je zdelo, kot bi se vse skupaj dogajalo včeraj," je svoje občutke ob obujanju spominov na Freddieja opisal kitarist in soustanovitelj skupine, 67-letni Brian May.

Kljub temu pa se Brian in 65-letni Roger Taylor, ki prav tako spada med člane originalne zasedbe, nista hotela odpovedati svojemu bendu.

"Srečni smo, da smo še živi, da lahko še vedno ustvarjamo glasbo in da naše delo še vedno dobi dober odziv pri naših poslušalcih. To nas zelo veseli! Energija, ki jo posredujemo na koncertih, je močna kot nekoč! Menim, da bi mi dal v tej točki Freddie vsekakor prav," je še dejal Brian, ki ima trenutno polne roke dela.

Skupina Queen je namreč sredi velike svetovne turneje oziroma se pripravlja na evropski del te turneje, v okviru katere bodo najbližje nam nastopili 1. februarja 2015, ko bodo koncertirali na Dunaju. In kljub temu da se občasno okrepijo z 32-letnim glasbenikom Adamom Lambertom, bo Freddie za vedno ostal del skupine.

Adam

"Čeprav Freddieja fizično ni več tukaj, se še vedno čuti njegova prisotnost. Adam mu je zelo podoben, je zelo ekstremen, zelo duhovit in ima veličasten glas! In zna peti naše pesmi! Ima smisel za našo glasbo. Toda pogrešam Freddieja, seveda ga pogrešam," je dodal Brian.