Leandro in Andrej – s pist izrivata manekenke

Pred dnevi se je v največjem mestu Brazilije Sao Paolu končal teden mode. A zanimivo, da se je več kot o novih trendih in kolekcijah, novih mladih manekenkah in manekenih govorilo o transseksualcu z imenom Lea T. Tisti, ki nočejo Lea, pa si želijo platinastega lepotca Andreja.

9. 2. 2011

Brazilska manekenka je v svet mode stopila pod imenom Leandro Cerezo kot uspešen moški maneken, a kaj ko so ga na snemanjih večkrat zamenjali za žensko.

"Ko sem na avdicijah vstopil v prostor, mi je vsaj eden od navzočih mirno povedal, kje imajo svoj preizkus dekleta," se smeji Lea.

Danes se manekenka Lea T lahko le smeji, saj je njen uspeh popoln, a ko se je Leandro odločil za spremembo spola, vse ni bilo tako rožnato.

Ko 'on' postane 'ona'!

"Koliko šal je bilo izrečenih na moj račun, posebno ko sem bila na hormonski terapiji. A danes se lahko smejim."

Uspeh lepe Lee je popoln, pojavila se je že na številnih naslovnicah svetovnih modnih revij, francoski Vogue je objavil celo njene gole fotografije. Lea je tudi obraz modne hiše Givenchy, posnela je nekaj odmevnih oglasov, morda najbolj znana pa je postala z naslovnico revije, na kateri se poljublja z britanskim supermodelom Kate Moss.

Dekle danes živi v Italiji, kamor se je iz rodne Brazilije preselila prav zaradi nerazumevanja, ki se je pojavljalo zaradi njenega spola in spolne usmerjenosti. Prav letos se je na rodna tla vrnila po mnogo letih – in že takoj dobila vodilno vlogo na modni reviji priznanega brazilskega oblikovalca Alexandra Herchcovitcha.

Bosanec Andrej iz Avstralije

Na celini tam spodaj, v Avstraliji, pa se s svojimi moškimi oblinami po ženskih pistah sprehaja Andrej Pejić, model, ki briše ločnico med spoloma.

Družina 19-letnega manekena je zaradi vojne na Balkanu iz rodne Tuzle v Bosni in Hercegovini z družino prebegnila v Avstralijo. Njegov oče je Hrvat, mati pa Srbkinja, vse od zadnjega pariškega modnega šova pa vsi v svetu mode sprašujejo:

"Kdo je ta blondinka?"

Ja, njegovi platinasto svetli lasje in super vitka postava so pritegnili pozornost svetovnih ikon mode – fotografa Stevena Meisela, Merta Alasa in Marcusa Piggotta. Jean Paul Gaultier ga je že rezerviral za pariški pomladni šov ter ga poleg Karoline Kurkove uvrstil v svojo pomladno oglaševalsko kampanjo. Andrej se je že pojavil v francoski in italijanski izdaji modne biblije – revije Vogue. Oblikovalci in modni uredniki so očarani nad krhkim plavolascem in za njegove storitve stojijo v vrsti. Najstnika je odkril Matthew Anderson, direktor modne agencije Chadwick Models iz Melbourna, ki je dejal:

"Njegova lepota je nekaj neverjetnega, poleg tega je zelo razgledan in prijazen. Res sem se začudil, kako popolnoma sproščen je v svoji koži in kako zadovoljen je s svojim videzom."

Tina Lucu za revijo Nova