Lea Sirk: TO je njen prvi TATU in to je njegov PRAVI POMEN

Lea Sirk je v preteklih tednih svoje telo okrasila s številnimi preobrazbami v oddaji Znan obraz ima svoj glas, pred kratkim pa tudi čisto zares, ko si je pod prsi vtetovirala prav posebno poslikavo. 

Lea Sirk: TO je njen prvi TATU in to je njegov PRAVI POMEN (foto: Alpe) Alpe
12. 11. 2017

V Portorožu jo je v studio Tattoo Cheveyo, k priznanemu nizozemskemu mojstru tetovaž Mathieu Van Eijk, pospremil novinar revije Nova, ki je z glasbenico tudi poklepetal o razlogih za njen prvi tatu.

Tatu pod njenim oprsjem nosi prav poseben pomen!

 ”Odločitev je bila težka, saj težko v življenju tvegam pri stvareh, ki jih ni več mogoče odstraniti. In čeprav sem odštekana, imam dva 'piercinga', odločitev za tatu ni bila preprosta. Prepričal me je ravno Mathieu. Videla sem njegovo delo in zdelo se mi je, da bo znal zadevo izpeljati dovolj umetniško, da mi bo všeč,” je povedala.

Lea Sirk

 ”Moj tatu, ki je na prav posebnem mestu na telesu, pod prsmi, je videti kot lestenec z zaključkom napisa, kot prikaz življenja z dobrimi in slabimi izkušnjami.

Predvsem pa z namenom, da se vedno lahko spomnim na svojo preteklost in na to, kar mi je v življenju uspelo ustvariti. Potem pa bom po potrebi dodajala nove draguljčke. Na vsaki strani lestenca sem izpisala imeni svojih hčerk Ael in Sie, ki sta moji sonci.”

Načrtuje že nove tatuje ...

”Pravijo, da so ženske, ki so rodile, pripravljene na vsako bolečino. (Smeh.) In mislim, da je to res. Prenesla sem veliko bolje, kot sem pričakovala, saj sem se pred začetkom res bala bolečine," je namreč povedala novinarju in nadaljevala svoje razmišljanje o telesnih posklikavah.

Fotografija Lejine družinice iz leta 2016, imeni otrok je zdaj vključila v njen novi tatu.

"Mislim, da je to, kaj nekdo izraža s tatujem oz. želi z njim povedati, odvisno od vsakega posameznika. To so zgodbe in te so pri vseh različne. Jaz tega recimo ne delam zaradi mode, ampak zaradi tega, ker je to neke vrste umetnost.

To je enako, kot da bi napisala eno pesem in se na ta način izrazila. Tako je tudi moj prvi tatu na meni moje trenutno izražanje." In kot izgleda, že kmalu ne bo več le en ...

"Rada bi naredila skupni tatu z bratom in sestro, ki mi ogromno pomenita. Enega pa tudi kot povezavo z mamo in očetom, saj imam zaradi njiju tako popolno življenje. Pa še seveda z mojim Gabrom, neki prstanček ali kaj," je razkrila z nasmehom.

Za revijo Nova je članek pripravil Alojz Petrovčič
Fotografije: Alpe in osebni arhiv

Poglej še, kakšno lepotico ljubi pevec Marijan Novina (Znan obraz ima svoj glas 2017) - FOTO

Priporočamo tudi: Nataša Gorenc iskreno o težkem času po ločitvi