Larry King se ločuje od osme žene

Ameriški voditelj Larry King je ne­dvomno kralj pogovornih oddaj. A je kralj tudi na nekem drugem področju. Med ločitvami.

30. 4. 2010

Ločeval naj bi se od osme žene. A ta ločitev bi ga lahko drago stala; zna se zgoditi, da bo ostal brez 70 milijonov dolarjev in nekaj nepremičnin.

Prevaral jo je s sestro

Prešuštvo človeka seveda zelo prizadene. Kaj šele, če se mož odloči, da bo imel za ljubico ženino sestro. Izdaja na celi črti. In prav to se je zgodilo Shawn Southwick (50).

Le kaj je šinilo v glavo Larryju, da se je pri svojih 76 letih sploh podal v prešuštniške vode in povrhu vsega še s svakinjo? Mogoče četrta puberteta. Seveda njegova osma žena tega ni mogla prenesti in je vložila zahtevek za ločitev. Zanimivo je, da je to storil tudi Larry, in to le nekaj ur za svojo ženo. A vseeno sta se odločila še prej obiskati zakonsko posvetovalnico. To sta storila predvsem zaradi svojih sinov, Chancea (11) in Cannona (9). A vseeno je le mala verjetnost, da bosta našla skupen jezik in da bosta nada­ljevala skupno življenjsko pot. Shawn je namreč moža obtožila, da jo ponovno vara, in to z njeno štiri leta mlajšo sestro.

V igri so milijoni

Tako Larry kot Shawn že imata kar nekaj izkušenj z ločitvami. Za voditelja je to že osmi zakon, Shawn pa je bila do sedaj poročena štirikrat. A ločitev bi bila tokrat zelo grda, saj je v igri ogromno denarja.

Larry, ki ob leta 1985 vodi svoj šov na teve postaji CNN, bi namreč lahko izgubil kar polovico svojega imetja, ki ga ocenjujejo na 150 milijonov dolarjev. Poleg tega je lahko tudi ob nekaj nepremičnin, kjer pa se zgodba še dodatno zaplete.

Vse skupaj se je začelo lani, ko so v nekem ameriškem tabloidu zapisali, da ima Larry afero s svojo svakinjo. Pisali so, da ji kupuje dragocena darila, kot so ure in avtomobili. Takrat je voditelj ženo očitno prepričal, da so to le natolcevanja, in je nanjo prepisal vilo na Beverly Hillsu ter dve hiši v državi Utah.

Brez preporočne pogodbe

Njegovi odvetniki pa sedaj zatrjujejo, da je te nepremičnine dobila zaradi groženj, da bo sicer vse podrobnosti prešuštva izdala novinarjem. Larryja naj bi zastopal izkušen odvetnik Deniss Wasser, ki je pri ločitvi zastopal tudi Toma Cruisea in Stevena Spielberga. Shawn pa je najela Roberta Kaufamana, ki je med drugimi zastopal Jennifer Aniston in Ruperta Murdocha. Ker pa par pred poroko ni podpisal predporočne pogodbe, se zna zgoditi, da bo Shawn res dobila kar polovico moževega premoženja.

Larry je kot razlog za ločitev navedel nepremostljive razlike in želi skupinsko skrbništvo nad otroki, medtem ko si Shawn želi za otroke skrbeti sama. Očitno se Larry ne more upreti ženskam, predvsem blondinkam, in se kljub svojim letom podaja v avanture.

Zbirka žen

Bo klonil tudi devetič?

Prvič se je Larry poročil, ko mu je bilo le 19 let, in sicer s šolsko ljubeznijo Fredo Miller. Zakon ni dolgo trajal. Nato se je poročil z Anetto Kaye, s katero je leta 1961 dobil sina Larryja jr. Že naslednje leto pa je bil v zakonu s Playboyevo zajčico Aleno Akins. Z njo ima sina Andyja. Leta 1963 je vzel za ženo Mickey Sutphin. Bila sta skupaj do leta 1967, ko se je še enkrat poročil z Aleno Akins. Dobila sta hčerko Chaio. Zakon je trajal pet let. Nato se je leta 1976 poročil s Sharon Lepore, leta 1989 z Julie Alexander. Po ločitvi je bil dvakrat zaročen, a do porok ni prišlo. Vse do leta 1997, ko se je poročil s Shawn Southwick, so še zapisali v novi Story.