Lady Gaga novembra v zagrebški Areni

Lani poleti sta bila senzacionalno napovedana koncerta Lady Gaga v Ljubljani in Zagrebu. In tako, kot sta bila napovedana, sta bila tudi odpovedana. A po pisanju hrvaških medijev kot popsenzacija vendarle prihaja - vsaj v Zagreb.

3. 5. 2010

Prva glasbena novica spletnih portalov naših južnih sosedov je danes prav napoved prihoda kontroverzne Američanke.

Ta bo v zagrebški Areni v okviru svoje turneje The Monster Ball Tour nastopila 5. novembra, so zapisali v današnji Novi.

V prodaji le 10.351 vstopnic

Prihod 24-letnice je hrvaškim novinarjem sporočil direktor Lupa promotions Vladimir Ivanković. Zaradi izredno zahtevne produkcije (ta vključuje več kot 70 ton opreme) bo v prodaji le 10.351 vstopnic. Za parter bo treba odšteti okoli 70 evrov, za sedišča pa od dobrih 50 do 76 evrov. VIP-vstopnice bodo na voljo za približno 110 evrov. Vstopnice bodo v prodaji od 30. aprila na vseh prodajnih mestih Eventima.

Lady Gaga, ki se lahko pohvali že s številnimi svetovnimi uspešnicami (Just Dance, Poker Face, Bad Romance, Telephone ...), bo v Areni zapela tudi s posebnim glasbenim gostom, katerega ime pa organizatorji za zdaj še niso želeli razkriti ali pa ga tudi sami še ne vedo.

Kdo je Gaga?

Stefani Joanne Angelina Germanotta se je rodila 28. marca 1986 na Lennox Hillu v New Yorku italijansko-ameriškim  staršem. Starša (Joseph in Cynthia Germanotta) sta se nekaj časa ukvarjala z glasbo, sicer pa je Joseph internetni podjetnik, Cynthia pa asistentka telekomunikacij. Lady Gaga je njun najstarejši otrok, ima pa tudi mlajšo sestro Natali.

Stefani je že pri štirih letih odlično igrala klavir, pri 13 je napisala svojo prvo balado, pri 17 je bila sprejeta na glasbeno akademijo v New Yorku, pri 20 pa je že pisala skladbe za znane popizvajalce, kot so Pussycat Dolls. Leta 2008 se je Lady Gaga preselila v Los Angeles, kjer je izdala album The Fame, kako se ob blišču in slavi počutijo slavni. Album je dosegel velik uspeh in ena izmed pesmi, ki so na njem (Poker Face), je bila na drugem mestu lestvice Billboard Hot 100 aprila 2009.

"Od nekdaj sem ljubila pop, rok in gledališče. Ko sem kot najstnica odkrila Queene in Davida Bowieja, sem se odločila, da jih lahko združim," je povedala ena izmed najbolj kontroverznih pevk zadnjega časa.