Lady Gaga: Kakšno je v resnici njeno zdravstveno stanje?

Kontroverzna pevka Lady Gaga je morala domnevno zaradi 'stare poškodbe, ki jo je staknila med nekim nastopom' prekiniti svojo turnejo in iti na operacijo. Pravi razlog za njene bolečine pa bi lahko bil smrtno nevaren.

27. 2. 2013

Nase gleda kot na železno princeso glasbenega posla, njen moto se glasi: The Show Must Go On!

S tem je zdaj konec.

Njen zdravnik je odločno posegel vmes in njena svetovna turneja Born This Way Ball, v okviru katere bi morala nastopiti na 110 koncertih, je do nadaljnjega 'zamrznjena'. Če bi vse potekalo po načrtih, pa bi morala Lady Gaga na enoletni turneji nastopati do konca marca. Toda zvezdnica je povsem izčrpana in predvsem jo pestijo hude bolečine.

"Komaj sem še lahko hodila," je napisala na Twitterju. Tako obupane te 26-letnice še nismo doživeli.

Kriv je lupus

Lady Gaga že nekaj tednov mučijo ostre in zbadajoče bolečine v desnem kolku.

Pred nedavnim je postalo kristalno jasno, da lahko pomaga le operacija, saj ima počen sklep v kolku.

"Če hoče odpraviti težavo, mora prestati ta poseg. Potem pa bo potrebovala čas, da bo povsem okrevala," je obrazložila njena agentka, ki je težavo svoje varovanke odpravila z besedami, da gre zgolj za 'staro poškodbo z nekega šova'. Čeprav je očitno, da je pevkino zdravstveno stanje precej bolj resno.

Pa se ozrimo malo v preteklost. Natančneje v leto 2010, ko se je prav tako mudila na koncertni turneji. To je bil prvi vrhunec njene še vedno briljantne svetovne kariere. Že takrat so jo mučili napadi slabosti, dokler se ni med nekim koncertom v Miamiju onesvestila. Takrat je govorila o tem, da jemlje 'zdravila, ki se izdajajo samo na zdravniški recept', o podrobnostih pa je raje molčala. Kmalu zatem je v šovu ameriškega televizijskega voditelja Larryja Kinga razkrila, da ima avtoimunsko bolezen – testi so pokazali, da boleha za lupusom. Gre za gensko pogojeno bolezen, ki pogosto povzroča vnetje sklepov ... Skoraj vsi pacienti, ki bolehajo za lupusom, imajo občutljivo kožo in se zato izogibajo sončnim žarkom. Tako kot Lady Gaga, ki se velikokrat zaščiti s klobukom in sončnimi očali. Resnici na ljubo pa se lupus na žalost lahko konča tudi s smrtjo. Tudi zvezdničina teta Joanne, sestra njenega očeta, je imela to bolezen in je umrla že pri 19 letih. Joanne je bila slikarka in Lady Gaga se je počutila močno povezano s svojo teto, ki je ni nikoli spoznala. Označuje jo celo za eno najpomembnejših oseb v svojem življenju. Kakšna tragika, da se je med njima pojavila ravno tako usodna vzporednica!

Dobro mora paziti nase

Kako naprej?

"Pri pacientki, ki je pozitivna na testu za lupus, je treba v primeru diagnoze, kot pri Lady Gaga, torej počenega sklepa v kolku, preveriti, ali je lupus aktiven," pojasnjujejo revmatologi. Pred dvema letoma je pevka sicer zatrdila, da ni akutno ogrožena, a je dodala:

"Dobro moram paziti nase."

Vendar pa tega ni počela. Njeno življenje je čisti stres. Divjanje srca je kar lepo prikrivala, proti izčrpanosti se je borila z infuzijami, ki so ji jih včasih namestili kar v zaodrju. Trenutkov slabosti, ki jih ima vsak človek iz krvi in mesa, si ne privošči, namesto tega stavi na še večjo disciplino. Po vsem tem se sliši skoraj cinično, da njena zavarovalnica razmišlja o tem, da ne bi pokrila milijonske izgube, ki je nastala zaradi odpovedanih koncertov. Iz zavarovalnice so pojasnili, da o tem razmišljajo zato, ker je to težavo pravzaprav povzročila glasbenica sama, ker si je nakopala preveč dela in obveznosti.

Tisti, ki njene zaupne prijatelje ogovori na temo njene bolezni, pa naleti na pravi zid. Lady Starlight, njena nekdanja kolegica iz benda, noče komentirati niti prekinitve turneje niti zdravstvenega stanja. Sama pa je na Facebook napisala nekaj, kar izdaja nekakšno mešanico obupa in trme:

"Povsem sem na tleh. Upam, da se bo moj kolk zacelil kar se da hitro. Sovražim to, kako zelo sovražim to. In zelo mi je žal." Odpovedane koncerte bi najraje nadoknadila čim prej. Če hoče ozdraveti, pa se mora naučiti, kako biti človek, navaden smrtnik, ne samo zvezda – kako biti Stefani Germanotta, nadarjena punca iz Upper West Sida, ki si sem ter tja lahko privošči tudi premor.

Povzeto po reviji Lea

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri