Kylie Minogue odprla dušo in srce: iskreno o bitki z rakom in življenju brez otrok

Avstralska zvezdnica Kylie Minogue nikoli ni skrivala, da si želi zasnovati družino in postati mama, a ji je načrte žal prekrižal rak na dojki, ki so ji ga diagnosticirali leta 2005. Zdravniki so ji namreč svetovali, naj ne poskuša postati mama po naravni poti.

Kylie Minogue odprla dušo in srce: iskreno o bitki z rakom in življenju brez otrok (foto: Profimedia) Profimedia
4. 1. 2017

V iskrenem pogovoru za britanski časnik The Sunday Times je 48-letna avstralska glasbenica, plesalka in igralka razkrila, da je dolgo sanjarila o svojih otrocih in o tem, kako bi bili videti, a se je sčasoma začela zavedati, da jih morda nikoli ne bo imela.

"Predpostavljam, da imajo vsi vizijo o tem, kakšni bi utegnili biti njihovi otroci na videz ali bodo moškega ali ženske spola, katere svoje lastnosti bodo videli v njih …

Potrebovala sem nekaj časa, da sem se soočila s tem, da tega morda nikoli ne bom doživela," je zvezdnica odprla dušo in srce.

Dan, ki ga verjetno nikoli ne bo pozabila, je 17. maj 2005. Takrat, pri komaj 36 letih, je namreč izvedela, da boleha za rakom dojke.

"Ko te napade rak, moraš vse to vzeti v obzir. Verjemite mi, v določenem trenutku prideš do točke, ko ti nekdo reče, da obstaja veliko drugih možnosti, ti pa si želiš kričati.

Seveda je sijajno, da obstajajo. To je čudovito! A ko se soočaš z drugimi težavami in so ti odvzete stvari, ki si jih včasih jemal kot samoumevne, drugače gledaš na te zadeve,"

je pojasnila Kylie, ki medtem, ko sanjari o tem, da bi postala mamica, uživa v vlogi tete.

Njena se­stra, 45-letna glasbenica, plesalka, igralka in modna oblikovalka Dannii Minogue (na fotografiji spodaj), ima namreč šestletnega sinčka Ethana Edwarda, njen brat, snemalec Brendan Minogue, pa je oče dečka Charlesa.

Kylie se je kmalu po mastektomiji, kirurški odstranitvi dojke, vrnila v svet glasbe in ponovno nastopala.

V tistem obdobju je rada poudarjala, da ji je življenje rešila izključno intuicija, saj so ji zdravniki sprva postavili napačno diagnozo.

Ko je otipala bulico in šla na pregled, so ji namreč rekli, da je vse v redu, a je na srečo vztrajala in zahtevala, da jo pregledajo še enkrat, s čimer si je – kot trdi še danes – rešila življenje.

"Bilo mi je zelo težko, a bila sem prepričana, da je moja bolezen sporočilo ljudem, naj skrbijo zase. Tukaj nisem zato, da bi strašila ljudi, ampak da služim kot dokaz, da se bolezen lahko zgodi vsakemu. Moramo biti pazljivi,"

je nekoč dejala slavna svetlolaska, ki – odkar je premagala raka – svoje življenje posveča tudi bitki proti tej zahrbtni bolezni, zato služi kot navdih številnim ženskam po vsem svetu, ki so se znašle v podobni situaciji.

Kdo ve, morda pa bo Kylie nekega lepega dne vendarle postala mamica. Če že ne po naravni poti, pa vsaj s pomočjo nadomestne matere ali posvojitve.

Otroček bi bil prav gotovo prava pika na i njenemu srečnemu razmerju z 29-letnim britanskim igralcem Joshuo Sassejem, ki ga ljubi dobro leto dni in s katerim se je februarja zaročila.

Čeprav se imata zelo rada, pa sta se odločila, da se ne bosta sprehodila do oltarja, dokler v Avstraliji ne bodo uzakonili istospolnih porok.

Napisal: Tim Jeras (za Novo)

Preberi še: Top vaje, s katerimi se boš za vedno znebila podbradka! ali pa Spoznaj moškega, ki je plačan, da ženskam pomaga uživati v seksu!