Kurt Russell piše ljubezensko zgodbo, ki je v Hollywoodu prava redkost

Kurt Russell, junak vesterna Podlih osem, ki je pred nekaj dnevi dopolnil 65 let, se lahko pohvali z izredno uspešno igralsko kariero. Simpatični Američan pa ne blesti le v filmskih vlogah, ampak tudi v vlogah očeta in partnerja, zato ni čudno, da že dobra tri desetletja piše srečno ljubezensko zgodbo, ki je še posebno v Hollywoodu prava redkost.

Njuna zgodba spada med najlepše v Hollywoodu ... (foto: Profimedia) Profimedia
7. 4. 2016

Kurt Vogel Russell, ki se je igralcu Bingu Russellu in plesalki Louise Julii Crone Russell rodil 17. marca 1951 v Springfieldu v ameriški zvezni državi Massachusetts, si je pot do igralskega sveta utrl zelo zgodaj.

Na kinematografskih platnih se je prvič namreč pojavil že leta 1963, ko je zaigral v komičnem romantičnem muzikalu It Happened at the World's Fair, v katerem je v glavni vlogi zablestel kralj rokenrola Elvis Presley, prva večja in pomembnejša vloga pa mu je pripadla v seriji The Travels of Jaimie McPheeters, v kateri je igral v letih 1963 in 1964.

kurt

Zahvaljujoč desetletni pogodbi, ki jo je podpisal s produkcijskim podjetjem The Walt Disney Company, je bil v šestdesetih letih prejšnjega stoletja pomemben del številnih Disneyjevih uspešnic, njegov mentor v tistem obdobju pa je bil veliki Walt Disney!

V osemdesetih letih se je prelevil v akcijskega zvezdnika, za kar sta bili med drugim zaslužni znanstvenofantastična akcija Pobeg iz New Yorka in znanstvenofantastična grozljivka Stvor, ki sta nastali pod režijsko taktirko Johna Carpenterja, velika uspešnica je bila tudi pustolovska akcijska komedija Težave v kitajski četrti, ki jo je prav tako režiral Carpenter, v spomin gledalcev pa se je vrezal tudi z vlogama v romantični kriminalni drami Tequila Sunrise in komični akcijski kriminalki Tango in Cash.

tango

Čeprav je v tistem obdobju slovel kot akcijski junak, pa iz rok ni spuščal niti ponudb za vloge v komedijah. In tako je leta 1987 zaigral v romantični komediji Čez krov, v katerem mu je družbo delala njegova življenjska sopotnica Goldie Hawn.

 V devetdesetih smo ga med drugim lahko gledali v akcijski kriminalni drami Povratni ogenj, kriminalni drami Obseden policaj in znanstvenofantastični pustolovski akciji Pobeg iz Los Angelesa, za katero je napisal tudi scenarij in jo produciral, na začetku novega tisočletja pa je navdušil v romantični drami Vanilla Sky.

Leta 2006 mu je pripadla vloga v odličnem akcijskem filmu Poseidon, leto dni pozneje pa je prvič sodeloval s kontroverznim režiserjem Quentinom Tarantinom, ki mu je namenil glavno vlogo v svojem akcijskem trilerju Smrtno varen.

kurt

Kurt, za katerim je že skoraj 100 vlog v serijah in filmih, je v številnih projektih sprejel tudi manjše vloge, tako da je pogosto ustvarjal neopazno, zunaj dosega radarjev.

Resnici na ljubo je nekaj njegovih filmov doživelo velik polom, a brez dvoma je več tistih, ki imajo že kar kultni status, čeprav morda niso ravno dodobra napolnili kinematografskih blagajn.

V eni kategoriji pa Kurt ne ostaja zunaj dosega radarjev, in to je kategorija najdaljših hollywoodskih razmerij. Kljub zavidanja vredni igralski karieri je verjetno najbolj znan prav po dolgotrajni ljubezenski zgodbi z že omenjeno 70-letno kolegico Goldie Hawn.

kurt

To zgodbo, ki spada med najlepše v Hollywoodu, je začel pisati leta 1983, na avdiciji za glavno moško vlogo v romantični vojni drami Swing Shift, v kateri je Goldie upodobila glavno junakinjo, dejavna pa je bila tudi kot producentka.

"Bilo je pozno popoldne. Do takrat sem se pogovarjala že s približno 30 igralci in komaj sem čakala, da grem domov. Potem je v sobo stopil Kurt in začutila sem nepopisno dobre vibracije," je v svoji avtobiografiji A Lotus Grows in the Mud (Lokvanj raste v blatu), ki jo je napisala pred 10 leti, spomine na začetek velike romance obujala Goldie.

"Veste, da sva se že srečala?" jo je vprašal Kurt in v očeh se mu je zabliskalo. Ker se ga ni spominjala, ga je vprašala: "Kdaj? Kje?"

Pojasnil ji je, da sta skupaj snemala film The One and Only, Genuine, Original Family Band, družinsko komično dramo iz leta 1968. To je prvi film, v katerem je imela Goldie majhno vlogo, a Kurta se nikakor ni mogla spomniti.

"Saj se šalite. To je bilo pred filmom Cactus Flower (romantična komedija iz leta 1969, v kateri je ob legendarni Ingrid Bergman in Walterju Matthau odigrala svojo prvo pomembnejšo vlogo ter zanjo prejela oskarja v kategoriji najboljše igralke v stranski vlogi, op. a.)," se je čudila.

"Zelo dobro se spomnim," je odvrnil, se zazibal na stolu in z nasmehom razkril niz snežno belih zob.

"Se spomnite, kako ste bili zmedeni, ko ste prišli na avdicijo? Neko žensko ste vprašali, kje se morate prijaviti," je nadaljeval. "Mar res?" je vprašala, on pa ji je odvrnil: "Ja, in tista ženska je bila moja mama. Pravzaprav me zelo spominjate nanjo."

Ko je vstal, da bi odšel, ji je postalo jasno, da ga bo pogrešala. Pri vratih se je obrnil in dejal: "Hočem, da veste - tudi če me ne boste izbrali za to vlogo, bi vas rad kdaj peljal na kavo."

Film Swing Shift resnici na ljubo ni dosegel kakšnega posebnega uspeha, a kdo ve, če bi se brez njega zvezdnika znova srečala in se zaljubila. Kakor koli že, ko se je Kurt leta 1983 po štirih letih ločil od ameriške igralke in pevke Season Hubley (na fotografiji spodaj), zanju ni bilo več ovir.

Season

Vse od takrat veljata za enega od najtrdnejših slavnih parčkov na svetu, čeprav si življenje delita že več kot tri desetletja, pa oba vztrajno zavračata poroko.

Njuna pogosta javna zatrjevanja, da za srečo ne potrebujeta poročnega lista, pa očitno večkrat naletijo na gluha ušesa, saj se vedno znova pojavljajo govorice, da je poroka tik pred vrati.

Te govorice so bile med drugim precej glasne decembra lani, ko so Goldie videli z novim prstanom, ki naj bi bil zaročni, zato so se mediji razpisali, da si bosta končno vendarle dahnila usodni 'da'. Toda Kurt je kmalu vse zanikal:

"Še vedno sva zelo romantična, a ne načrtujeva poroke. Skupaj sva 32 let in zakon nama zdaj res prav nič več ne pomeni."

Zvezdnika, ki v intervjujih sicer priznavata, da je bilo tudi v njunem razmerju poleg vzponov kar nekaj padcev, a v isti sapi poudarjata, da sta kljub temu še vedno preprosto rada skupaj, tega koraka do danes dejansko še nista storila. Zato pa iz dneva v dan dokazujeta, da je prava in iskrena ljubezen mogoča tudi v Hollywoodu.

"Brez poročnega lista sva ustvarila dobro zvezo, stkala vezi, na katere list papirja ne more vplivati. Vsak dan se veseliva, da sva skupaj.

Ne vem, v čem je skrivnost. Med nama je posebna kemija. Strah me je pomisliti, da utegne nekega dne izginiti, zato se trudim, da čustva ne zaspijo. Ko ga včasih pogledam, se spomnim, kakšen je bil, ko sem se zaljubila vanj, in toplo mi je ob misli, da ga imam še vedno rada," pravi Goldie.

Kurt pa v zasebnem življenju poleg partnerske igra še eno zelo pomembno vlogo - očetovsko. Čare očetovstva je prvič okusil leta 1980, ko mu je bivša žena Season povila sina Bostona, šest let pozneje pa je z Goldie dobil Wyatta, nekdanjega profesionalnega hokejista, ki je danes prav tako dejaven kot igralec.

Wyatt

Ob tem ne gre pozabiti, da je Kurt kot očim vzgajal še dva otroka, ki ju je njegova draga dobila v zakonu z glasbenikom in igralcem Billom Hudsonom.

Beseda seveda teče o zelo znani 36-letni igralki Kate Hudson in njenem tri leta starejšem bratu Oliverju Hudsonu, ki se prav tako preživlja kot igralec. Tako Kate kot Oliver v intervjujih ves čas z nadvse izbranimi besedami in predvsem zelo ljubeče govorita o svojem 'očku', kot kličeta Kurta, s katerim sta odraščala.

Še posebno Kate rada poudarja, da je Kurt čudovit oče in da je nikoli ni silil, da bi postala oseba, kakršna ni hotela ali mogla postati. Nikoli ji ni bilo treba izpolnjevati nobenih pričakovanj, kar je bilo po njenem odlično. Veliko manj pa je Kate navdušena nad biološkim očetom Billom, s katerim se je junija lani zapletla v pravo družinsko dramo, ki se je razplamtela zaradi ene same objave na družabnem omrežju.

Oliver je na Instagramu namreč objavil fotografijo, na kateri s Kate kot otroka pozirata s svojim biološkim očetom. S tem seveda ne bi bilo prav nič narobe, če Oliver ob fotografiji ne bi cinično pripisal: "Čestitam za dan zapuščanja."

Da bi bila stvar za Billa še hujša, je Kate kmalu zatem objavila fotografijo s svojim slavnim očimom, isto pa je nato storil še Oliver.

Oba sta Kurtu čestitala za dan očetov in mu sporočila, da ga imata rada 'do lune in nazaj'. Billa, od katerega se je Goldie po štirih letih ločila leta 1980, so omenjeni zapisi in fotografije tako močno prizadeli, da je v intervjuju za britanski tabloidni dnevnik Daily Mail celo izjavil, da se Kate in Oliverju odreka.

"Osvobajam vaju. Imam pet otrok, a od zdaj se imam za očeta treh otrok. Oliverja in Kate ne priznavam več kot svoja otroka," je dejal Bill, ki je potomca še prosil, da nehata uporabljati njegov priimek, ker nista več del njegovega življenja, sinovo objavo pa označil za nesramen naklepni napad.

"Zame je mrtev, tako kot Kate. Čeprav hodita po tem svetu, objokujem njuno izgubo," je zaključil ogorčeni oče, ki je zatrdil, da je otroka proti njemu naščuval prav Kurt, Goldie pa obtožil, da ga v medijih blati samo zato, ker je 'njena zgodba na ta način boljša'.

Junaka naše zgodbe, ki se je povsem nedolžen znašel sredi te hollywoodske drame, vse skupaj ni pretirano razburilo, napeta družinska situacija pa se je kmalu zatem na srečo umirila.

O tem, da je Kurt polnokrvni družinski človek, ki v vlogi očeta naravnost blesti, nas je med drugim prepričala tudi čestitka, ki mu jo je za lanski rojstni dan na Instagramu namenil Oliver:

"Vse najboljše za rojstni dan najboljšemu očetu v Santa Monici. Rad te imam bolj, kot se boš kdaj zavedal. Preden si prišel v moje življenje, sem sicer imel potencial, a prav ti si me prisilil, da sem našel zaupanje vase, neodvisnost in neustrašnost, torej vse, kar poseduješ ti. Zgledujem se po tebi in vedno se bom. In ko sem ti zaupal, da imam majhen penis, je bil tvoj odgovor zelo ganljiv: 'S tem ni nič narobe, sin moj. V vsakem od nas obstaja kača'. Vse najboljše, očka!!!"

Nič manj ganljiva pa ni bila niti čestitka, ki jo je lani napisala Kate:

"Vse najboljše za rojstni dan najzanesljivejšemu, najmočnejšemu, najbolj avtentičnemu, najbolj ljubečemu in najbolj zabavnemu očetu. Rada te imam! Ta možakar svojo družino že vse življenje postavlja na prvo mesto. Nikoli ni zamudil gledališke predstave v šoli, nogometne ali hokejske tekme, plesne izvedbe ... Seznam je neskončen.

Ne glede na to, kako zelo vročično je bilo njegovo življenje, je bil vedno z nami. Pa ne zato, ker bi moral biti, ampak zato, ker si nikjer na tem svetu ne želi biti bolj kot s svojo družino. To smo čutili vse življenje in moja hvaležnost za njegovo ljubezen je brezmejna! Vse najboljše za rojstni dan, očka!"

Fantastičen partner, ljubeč oče, čudovit dedek in izredno uspešen igralec, ki se lahko pohvali tudi z lastno znamko vina GoGi (tako so ga ljubkovalno klicali kot otroka, danes pa ga s tem vzdevkom naslavljajo vnuki, op. a.), v prostem času pa se kot ponosni lastnik pilotske licence rad podi po zraku, pri 65 letih še ne razmišlja o upokojitvi.

Lani mu je pripadla celo vloga v akcijskem kriminalnem trilerju Hitri in drzni 7, polnem adrenalina, prav pred kratkim pa smo ga v kinu lahko gledali v vesternu Podlih osem (na fotografiji spodaj), v katerem je upodobil Johna 'The Hangmana' Rutha in ki je ponovno nastal v sodelovanju s Tarantinom.

osem

Že letos naj bi v kina prišla akcijska drama Deepwater Horizon, ki govori o eksploziji naftne ploščadi v Mehiškem zalivu, drugo leto pa bo oboževalce razveseljeval v drugem delu akcijske domišljijske pustolovščine Varuhi galaksije. Kurt bo svojo že tako razkošno kariero torej obogatil še z nekaterimi filmi, ki se jih že zdaj lahko veselimo.

Preberi še: Pet stebrov srečne zveze ali pa članek Človeške spolnosti naj ne bi vodil spolni nagon, temveč ljubezen!

Napisal: Tim Jeras (za Story)
Fotografije: Profimedia

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri