Kultni seriji praznujeta na isti dan

Poleg priznanja, da sta pustili neizbrisno sled v televizijski zgodovini, si legendarni seriji Prijatelji in Obalna straža, ki sta velik uspeh poželi po vsem svetu, delita tudi datum začetka predvajanja na malih zaslonih.

V seriji Obalna straža, ki smo jo gledali 11 sezon, so se proslavili številni zvezdniki, med njimi tudi Pamela Anderson.  (foto: Profimedia) Profimedia
9. 10. 2014

Pred kratkim sta rojstni dan praznovali kar dve nekoč nadvse priljubljeni ameriški seriji. Humoristična serija Prijatelji, ki je prvenec na ameriški televiziji doživela 22. septembra 1994, je dopolnila 20 let, natančno pet let več pa je minilo od začetka predvajanja popoldanske serije Obalna straža.

Zanimivo je, da so Obalno stražo, ki je pozneje postala ena najbolj priljubljenih serij vseh časov, že po prvi sezoni ukinili. Od 103 serij, ki so jih ameriške televizije predvajale v tisti sezoni, je po gledanosti namreč zasedla šele 73. mesto. Toda na srečo je njen glavni zvezdnik, postavni David Hasselhoff, kljub neuspehu še naprej verjel, da ima serija potencial, zato jo je leto dni pozneje 'oživel', kar se mu je še kako splačalo, saj je postala globalna uspešnica.

Privlačni reševalci in predvsem reševalke iz vode so 'trajali' 11 sezon, serija pa je bila odskočna deska za številne igralske kariere, med drugim tudi Pamele Anderson, Yasmine Bleeth, Carmen Electra in številnih drugih.

Medtem ko se je igralska zasedba Obalne straže pred 25. obletnico serije zbrala že lani in praznovanje nadaljnjih obletnic za zdaj še ni predvideno, pa so junaki nekoč prav tako megapopularne humoristične serije Prijatelji prav v ponedeljek šli na skupno večerjo.

Vseh šest glavnih igralcev se je zbralo prvič po nekaj več kot desetih letih, odkar so končali snemanje. Ob 20. obletnici te serije je studio Warner Bros objavil poseben video, dolg 236 sekund, torej sekundo za vsako epizodo, ki je bila prikazana v desetih sezonah.

Zanimivo pa je bilo tudi v pogovornem šovu Jimmy Kimmel Live!, v katerem je gostoval ženski del igralske zasedbe, Jennifer Aniston, Courteney Cox in Lisa Kudrow. Najbolj zanimivo je bilo, ko je Courteney (v šali) priznala, da je bila ljubosumna na svojo soigralko in najboljšo prijateljico Jennifer oziroma na pozornost, ki je je bila deležna pričeska priljubljene Rachel Green, ki jo je upodabljala Jennifer.

Voditelj Jimmy Kimmel je Courteney, ki je igrala Monico Geller, vprašal, ali je kdaj razmišljala o tem, zakaj si nobena ni želela pričeske, kakršno je imela ona oziroma njen lik v seriji. "Res sem žalostna zaradi tega. Le zakaj ne? Imeli sva istega frizerja. Ne razumem. Stalno sem spreminjala frizuro, a nikoli ni postala tako priljubljena," mu je odgovorila Courteney.