Kristen Bell: "Moj zakon je čista matematika"

Igralki in pevki Kristen Bell se je iz otroških gledališč uspelo prebiti vse do Hollywooda. Do zdaj nas je navduševala kot televizijska detektivka, zvezdnica muzikalov in junakinja nekaterih kinematografskih uspešnic, trenutno pa v kinih oboževalce v smeh spravlja kot Claire v aktualni komediji Šefica.

Kristen Bell: "Moj zakon je čista matematika" (foto: Profimedia) Profimedia
21. 4. 2016

Vse se je začelo z banano in drevesom. S to nosilno dvojno vlogo na odru nekega čikaškega gledališča je takrat 11-letna Kristen Anne Bell namreč začela svojo igralsko kariero.

Lepa svetlolaska, ki se je 18. julija 1980 rodila v Huntington Woodsu, predmestju Detroita, največjega mesta v ameriški zvezni državi Michigan, se je po tem debitantskem nastopu v predstavi Raggedy Ann and Andy, v kateri je bila statistka, zaljubila v gledališče in igralstvo.

Številnim angažmajem v srednješolskih muzikalih je sledil študij na elitni newyorški univerzi Tisch School of the Arts.

k

Nadobudna Kristen, katere starša, medicinska sestra Lorelei Frygier (na fotografiji zgoraj) in urednik novic na televiziji CBS v Sacramentu Tom Bell (na fotografiji spodaj), sta se ločila, ko je bila stara komaj dve leti, je kmalu začela dobivati vloge v manjših neodvisnih filmih, leta 2001 pa se je razveselila prvega angažmaja na Broadwayu, in sicer v muzikalu Prigode Toma Sawyerja.

k

Že leto dni pozneje je v predstavi Lov na čarovnice, delu slovitega ameriškega dramatika Arthurja Millerja, zaigrala v družbi zvezdnikov, kot sta Laura Linney in Liam Neeson.

Kljub številnim gostujočim vlogam v televizijskih serijah in nastopom v muzikalih, ki so sledili, pa je morala Kristen, ki ima iz očetovega drugega zakona dve polsestri, Saro in Jody, na pravi preboj še malo počakati.

Veliki met ji je namreč uspel 'šele' leta 2004, ko ji je končno pripadla vloga v velikem kinematografskem filmu. V vrhunskem političnem trilerju Špartanec, v katerem je glavno vlogo odigral Val Kilmer, je upodobila ugrabljenko Lauro Newton.

k

Ta film pa ji je prinesel tudi pozornost televizijskega producenta Roba Thomasa, ki je ravno v tistem obdobju iskal primerno glavno junakinjo svoje nove detektivske serije Veronica Mars.

Lepotica poljskih in škotskih korenin sicer ni ustrezala starosti, ki si jo je za naslovno junakinjo omislil Rob, saj je bila sedem let starejša, a se je kljub temu odlično izkazala.

Nekateri so celo zatrjevali, da že vse od leta 1941, ko se je legendarni Humphrey Bogart izkazal kot glavni junak kriminalne drame Malteški sokol, vloga žilavega detektiva še nikomur ni pristajala bolje kot prav Kristen. Ta je srednješolsko zasebno preiskovalko upodabljala med letoma 2004 in 2007, in sicer v 64 epizodah.

"Veronica mi je bila takoj všeč. Veliko premalo je šovov, v katerih so ženske, še posebej mlade ženske, prikazane tako močne in samozavestne," pravi o vlogi Veronice, ki je nanjo takoj naredila močan vtis.

v

Prav moči in samozavesti pa ima Kristen dovolj, zato ni čudno, da se v trenutkih, ko so jo zbadali na račun tega, da na desno oko škili in da v višino meri skromnih 155 centimetrov, nikoli ni pustila vreči iz tira. Nasprotno, z visoko dvignjeno glavo si je pridno utirala svojo pot, kar se ji je na koncu tudi bogato poplačalo.

Gledalci so jo v vlogi Veronice namreč vzljubili, serija, ki jo nekateri uvrščajo celo med kultne, pa je postala tako zelo uspešna, da so v njej gostovala številna slavna imena, med drugim razvpita hotelska dedinja Paris Hilton, igralec Paul Rudd, režiser Kevin Smith in igralka Alyson Hannigan.

Zahvaljujoč tej seriji je tudi Kristenina filmska kariera dobila dodaten zagon in leta 2005 je odigrala glavno vlogo v komični drami Reefer Madness: The Movie Musical, filmski verziji muzikala, v katerem je pred tem zablestela na odru.

Serija Veronica Mars je po treh sezonah na žalost dočakala svoj konec, Kristen pa še zdaleč ne. Nasprotno, s ponudbami za vloge so jo skoraj zasuli, zato ni čudno, da je leta 2006 igrala v kar treh filmih - v grozljivki Utrip groze (na fotografiji spodaj) in trilerju Roman je odigrala glavni vlogi, sprejela pa je tudi angažma v kriminalni komični drami Fifty Pills, v kateri je prvič združila zasebno in poslovno življenje.

u

Ta film je namreč nastal v sodelovanju z njenim takratnim zaročencem Kevinom Mannom, ki se je izkazal kot eden od producentov.

Sledila je romantična komedija Pozabi Saro, pri kateri je kot producent sodeloval sloviti filmski ustvarjalec, igralec in komik Judd Apatow, goreči oboževalci Veronice Mars pa so bili najverjetneje najbolj navdušeni leta 2014, ko je v kina prišla istoimenska filmska verzija te serije. V tej kriminalni drami Kristen seveda ni smela manjkati!

k

Zanimivo pa je, da zvezdnica kljub uspešni kinematografski karieri ostaja zvesta televiziji, zato ni čudno, da smo jo v letih 2007 in 2008 lahko gledali v 12 epizodah priljubljene serije Heroji, v kateri je upodabljala Elle Bishop, skrivnostno mlado žensko z zelo spremenljivim razpoloženjem.

h

Leta 2012 ji je pripadla vloga glavne junakinje Jeannie van der Hooven v humoristični dramski seriji Hiša laži, v kateri navdušuje še danes, ob tem pa se redno pojavlja v številnih gostujočih vlogah - o njenem igralskem talentu so se med drugim lahko prepričali tudi oboževalci serije Parki in rekreacija, v kateri je v letih 2013 in 2014 v treh epizodah upodobila Ingrid de Forest.

Ob vsem tem ji ostaja dovolj časa, da se ukvarja tudi z glasbo - za slovito Disneyjevo animirano družinsko komično pustolovščino Ledeno kraljestvo je zapela štiri pesmi, ki jih je izdala kot single.

k

Nič manj uspešno od poslovnega ni niti njeno zasebno življenje, čeprav ji na ljubezenskem področju še pred nekaj leti ni kazalo ravno najbolje.

Leta 2007 se je po petih letih na videz precej obetavnega razmerja namreč razšla z že omenjenim zaročencem Kevinom, kmalu zatem pa je v pogovoru za newyorško mladinsko revijo Complex izjavila, da je že od nekdaj 'serijska monogamistka' in da ji gredo zmenki na bruhanje.

No, kljub vsemu pa se je precej hitro našel junak, ki jo je prepričal, da z zmenki ni prav nič narobe in da mora dati ljubezni novo priložnost.

Ta junak je 41-letni igralec, komik, scenarist in režiser Dax Shepard, s katerim se je začela sestajati ob koncu leta 2007, januarja 2010 pa sta naznanila, da sta se zaročila.

dax

Kolega, ki sta leta 2010 skupaj zaigrala v romantični komediji Romanca v Rimu, dve leti pozneje pa še v akcijski romantični komediji Hit and Run, sta se do oltarja sprehodila 17. oktobra 2013 na Beverly Hillsu.

Že pred tem veselim dogodkom, ki si ga bosta zapomnila za vse življenje, pa sta medije polnila zaradi nečesa drugega, še lepšega.

Razvedelo se je namreč, da sta v veselem pričakovanju svojega prvega otročka. Kristenina izjava, da se Dax neizmerno veseli, da bo lahko kmalu delil svojo zaljubljenost v avtomobile, je sprožila govorice, da pričakujeta fantka.

"Morda," je šušljanja na začetku leta 2013 kratko in jedrnato komentirala skrivnostna Kristen in dodala: "Mislim pa, da ni nujno, da je otrok moškega spola, da bi bil zaljubljen v avtomobile."

Takrat je povsem odkrito spregovorila tudi o strahu pred porodom.

"Ko bom prišla v bolnišnico, bi rada popila viski, dobila epiduralno in se zbudila, ko bo vsega konec. Gledala sem videoposnetek poroda, ki je videti zastrašujoče," je dejala Američanka, katere samozavest je ponovno prišla v ospredje, ko je poudarila, da - v nasprotju s številnimi drugimi ženskami, ki se med nosečnostjo počutijo neprivlačno - s tem nima prav nobenih težav:

"Pogledam se v ogledalo in se zavedam svojega videza, a v odsevu vidim Brooke Shields. Vem, da to nima nobenega smisla, a hormoni, ki divjajo zaradi dojenčka, delujejo tako, da se počutim srečno."

Še posebno srečno se je počutila 28. marca 2013, ko je na svet prijokala deklica Lincoln, kar je njen šaljivi očka na Twitterju komentiral takole: "Lincoln Bell Shepard je prispela. Nasledila je mamino lepoto in očetovo obsedenost s prsmi."

Osem mesecev po porodu je novopečena mamica marsikoga šokirala z razkritjem, da v obdobju, ko je svojo prvorojenko še nosila pod srcem, ni gojila kakšnih posebnih čustev do nje.

"Bolje poznam ljudi, raje jih imam, nje pa nisem poznala. Kot da bi šlo za steklenico vode v mojem trebuhu, takšno povezanost sem čutila z njo med nosečnostjo," je dejala in priznala, da jo je mučilo pomanjkanje materinskih čustev.

"Preprosto nisem vedela, ali jo bom imela tako rada, kot imam rada svoja psa," je izjavila slavna lastnica psičkov, ki slišita na imeni Lola in Mr. Shakes: "Bila sem resna, ker imam je...o rada svoja psa, onadva sta moja otroka. Toda v 24 urah po rojstvu hčerke so se moji hormoni 'resetirali' in reprogramirali moja čustva do nje."

k

In ker se je to zgodilo, sta se slavna zakonca kmalu odločila še za enega otročka, ki je luč sveta ugledal 19. decembra 2014 in katerega rojstvo je njegov presrečni očka ponovno šaljivo naznanil na Twitterju: "Delta Bell Shepard je tukaj! Nikomur ni podobna, niti meni, a bova vseeno zelo pazila nanjo."

Kristen danes poudarja, da se zdi njej in njenemu možu - kljub temu ali pa ravno zaradi tega, ker sta starša dveh otrok - zelo pomembno, da negujeta svoj zakon, med drugim tudi tako, da poskušata ohranjati strast in romantiko:

"Z lahkoto se izgubiš v vsakodnevnih obveznostih in večopravilnosti, hiteč na vse strani ... Potem pa kar naenkrat ugotoviš, da se ne spomniš, kdaj si zadnjič preživel romantični večer s svojim možem. Zato je razpored prava stvar."

Kadar igralka omeni razpored, ima v mislih nekakšen družinski koledar, v katerega z možem vpisujeta vse svoje poslovne in zasebne obveznosti, torej tudi zmenke! In tega koledarja se strogo držita. "Moj zakon je čista matematika," pravi in pojasni:

"Naše življenje funkcionira po matematičnem principu. Če hočeš v življenju ohraniti ravnovesje, ni nobenega drugega načina."

Napisal: Tim Jeras
Fotografije: Profimedia, Getty Images