Kristen Bell: Lepotica iz pravljice

Kristen Bell doživlja nekaj, čemur v Holivudu pravijo ‘trenutek’. Igra v priljubljeni nadaljevanki (Heroji), v odličnem filmu (Pozabi Saro) in je sveže zaljubljena. Vse to pa se ne bi moglo dogajati bolj kulski punci. Pred tabo je čisto zares eden naših najbolj zabavnih intervjujev.

24. 4. 2008

Ko Kristen Bell privihra v kalifornijsko kavarnico Vivian’s Millenium Café in njen prihod pospremijo naravnost vzhičeni odzivi osebja, bi človek pomislil, da je kavarna njena. “Bi našo posebno ponudbo K. Bell?” drobno igralko vpraša ena od natakaric. Izkaže se, da je posebna ponudba K. Bell jed, ki je ni na jedilniku, a jo Kristen, ki živi v bližini, naroči skoraj vsakokrat, ko pride tja jest, to pa je trikrat do štirikrat tedensko. Natakarica še enkrat preleti vse sestavine, Kristen pa vsako posebej zanesenjaško potrdi, tako da vsa stvar izpade kot kakšna dobro naučena veseloigra: “Popečen rženi kruhek.” “Ja.” “Beljaki.” “Ja.” “Paradižnički.” “Tudi.” “Avokado.” “Seveda.” “Pa solatka.” “Aha.” “Majoneza.” “Zmaga!”

Marsikomu, še posebej pa igralcem, je všeč, če jih opišeš s pridevniki stvaren, dostopen in sproščen. No, težko bi si predstavljali nekoga, ki bi bil boljše utelešenje naštetega od Kristen Bell. 27-letnica iz Michigana se je zlahka prelevila iz pametnega in duhovitega dekleta (kakršnega je igrala v nanizanki Veronica Mars) v skrivnostno fatalko (kot v priljubljeni seriji Heroji), nato pa še v epicenter zapletov in razpletov romantične komedije (kot v novem filmu Pozabi Saro). S tem je dokazala, da ima talent, ki ga ni mogoče spregledati (poleg vsega je svoj glas posodila tudi navihani blogerki v seriji Gossip Girl).

“Smešno je,” se zamisli. “Neštetokrat so me odslovili, češ da nisem niti približno dovolj lepa, da bi igrala lepotico, hkrati pa nisem dovolj preprosta, da bi igrala dekle iz sosednje ulice.”Kristen, ki je odraščala blizu Detroita, priznava, da je bila v otroštvu bolj deška, bolj podobna liku iz serije Veronica Mars in da je bila zelo čuden otrok (pri treh letih je svojim staršem oznanila, da se bo preimenovala v Smrketo). Kristen je svoje obroke pogosto jedla ob svojih psih ... brez rok. Pove, da prav tovrstno vedenje najbolje razloži, zakaj je vegetarijanka že od svojega 11. leta: “Moja sposobnost empatije je tako dobro razvita, da mi že kar škodi. Čeprav mi je malce nerodno, priznam, da mi gre kar na jok, ko nekdo vpričo mene zmečka kakšno žuželko.”

Zdaj, ko je starejša, Kirsten nadvse uživa v odraslih vlogah: “Letos bom stara 28 let. Nenehno sem igrala like, vsaj deset let mlajše od sebe. Potrebovala sem nekaj drugačnega in v seriji Heroji sem našla vse, kar sem iskala,” pove. “Moj lik je starejši, ženstven in vražji. Pred tem sem igrala same sladke, mlade in deške punce.”

Med njenimi opravili odraslih so se zdaj znašli tudi zmenki, za katere pravi, da so naravnost živce parajoča izkušnja. “To je nekaj strašnega, še posebej v tem mestu. Ko se nekomu odpreš in postaneš ranljiv ... Mislim, da to nikomur ni lahko, a v tej industriji je še teže,” zavzdihne. K temu zagotovo pripomore obrekovanje v rumenem tisku: “Ves dan bi se lahko pritoževala nad slabimi platmi te kariere, a to ne bi ničesar spremenilo. Sprijazniš se in sčasoma pridobiš debelejšo kožo.”

Če veš, kakšnega moškega iščeš, je zagotovo laže, in zdi se, da je Kristen, ki se trenutno dobiva z igralcem Daxom Shepardom, to kristalno jasno. Pozorna je na malenkosti, ki bi jo utegnile od moškega odvrniti. Ena takšnih je na primer nevljuden odnos do natakaric. Toda po njenem mnenju gre na koncu v razmerju vedno za odnos daj-dam: “Največ mi pomeni to, da me zna spraviti v smeh, druga najpomembnejša stvar pa je, da sem tudi sama sposobna v smeh spraviti njega.”

Kot za iztočnico na Kristenini rami pristane kobilica, dolga kot njena dlan, in jo prekine sredi stavka. Nenadoma se zazdi, kot da smo se znašli sredi kakšnega Disneyjevega filma. “To se mi dogaja že vse življenje! Z živalmi sem povezana na prav bizaren način. Prijatelji se zaradi takšnih reči norčujejo iz mene, češ da sem kot kakšen lik iz pravljice!” Medtem ko jo natakarica poskuša prepričati, da ji bo kobilica prinesla srečo, se Kristen zamisli. “To je res naključje, saj so takšni tudi moji občutki glede moje kariere. Da sem imela srečo.” Trenutek zamišljenosti hitro mine, saj na dan spet privre tisto hudomušno, deško dekle: “Najbrž pravkar kaka na mojo ramo!”

7 stvari, ki jih nisi vedela o Kristen Bell ... do zdaj.

1. Trdno verjame v posladek po vsakem obroku. Tudi po zajtrku.

2. Hodila je na katoliško šolo in je večkrat dobila ukor, ker si je vihala krilo, da bi bilo to krajše.

3. Stvari jo hitro spravijo v jok. Solze se ji ulijejo tako v trenutkih žalosti kot sreče.

4. Njeno podobo lahko zaslediš v videoigrici Assasin’s Creed.

5. Enkrat je nastopila v TV-kvizu.

6. Sanja o tem, da bi postala ‘stand-up’ komedijantka.

7. Kot prostovoljka je v Braziliji pomagala na svet spraviti dva dojenčka.

Eric Alt, Živa Lečnik