Kraljevi par sprejema prve obiske

Vojvoda in vojvodinja Cambriška sta še vedno v bolnišnici. Sprejela sta prve obiske.

23. 7. 2013

Princ William in Catherine Middleton ter njunega prvorojenca so v bolnišnici obiskali Katini starši - Carole in Michael Middleton.

Kraljevi par bo s sinom bolnišnico zapustil nocoj ali jutri zjutraj. Fantek imena še nima, nosil pa bo naziv princ Cambriški. Britanci nestrpno pričakujejo objavo otrokovega imena. Ob tem so se odprle tudi stavnice, trenutno prednjači ime George, sledi pa James in nato Alexander.

Rojstvo prestolonaslednika najavili s topovi

Britanci še vedno veselo proslavljajo rojstvo prestolonaslednika.  Rojstvo prestolonaslednika so v Londonu okoli 15. ure naznanili s streli iz topov. V Green Parku je počilo 41-krat, pri znamenitem Tower of London pa 62-krat.

Istočasno so začeli zvoneti zvonovi Wesminstrske opatije, kjer sta se leta 2010 poročila princ William in Catherine, ki so zvoneli nadaljnje tri ure.

Ob Kate je vseskozi William, ki je z njo in z otrokom preživel vso noč. Prav tako naj bi se prav  William odločil, da javnost o rojstvu obvestijo šele ure po tem, ko je otrok prijokal na svet. Tako se je odločil, ker si je želel prve ure otrokovega rojstva preživeti v miru in v krogu svoje nove družine.

Princ William hvaležen za oskrbo

Princ William je podal tudi uradno izjavo, v kateri se zahvaljuje osebju.

''Radi bi se zahvalili osebju Lindo oddelka in celotni bolnišnici, za odlično oskrbo, ki smo jo prejeli vsi trije. Vemo, da je ta čas zelo naporen, zato bi se radi zahvalili vsem bolnikom, osebju in obiskovalcem, za razumevanje med tem časom,'' je v izjavi dejal princ William.