Kraljeva družinica se veča

Vojvodinja Kate in princ William sta javnost obvestila o tem, da se bo njuna mlada družinica povečala še za enega člana. To pomeni, da bo princ George prihodnje leto dobil bratca ali sestrico ...

Vojvodinja Kate in princ William (foto: Profimedia) Profimedia
18. 9. 2014

V uradnem sporočilu so v kraljevi palači zapisali, da sta vojvodinja Kate (32) in princ William (32) zelo srečna, da lahko objavita veselo vest o nosečnosti. Prav tako so navdušeni vsi člani kraljeve družine s kraljico Elizabeto II. (88) na čelu. Mladi par je že dolgo govoril, da si želi veliko družino, in zdaj se želje uresničujejo. Veselo novico pa so sporočili samo mesec in pol po rojstnem dnevu prvorojenca, princa Georgea.

Čeprav vojvodinja še ni noseča tri mesece, so vest posredovali v javnost, saj ima ponovno težave z nosečniško hipermezo oziroma s slabostmi. Trenutno naj bi bila Kate doma, kjer počiva zaradi rahle izčrpanosti, ki je posledica slabosti. Tiste težave so jo v prvi nosečnosti tako izčrpale, da je nekaj dni celo preživela v bolnišnici, zaradi česar so pač morali predčasno sporočiti javnosti, da je noseča. Te težave prizadenejo eno od 50 nosečnic, ki pogosto bruhajo, nekatere celo do 30-krat na dan. Tako lahko pride do dehidracije, kar je za mamo in otroka lahko zelo nevarno.

Ker se Kate pač ne bo mogla pridružiti Williamu na nekaj uradnih dogodkih, je sedaj jasno, zakaj. Princ se je celo odrekel nekaj obveznostim, da bo lahko več časa preživel s svojo Kate in užival v zasebnosti.

Vprašanje je sedaj tudi, kako bo konec septembra vojvodinja Kate odpotovala na prvo samostojno potovanje na Malto. To naj bi bil namreč njen prvi uradni obisk v tujini v okviru kraljevih dolžnosti. Tokrat bo šla sama, brez moža, princa Williama, in sina, princa Georgea. V palači San Anton jo bo pričakala tamkajšnja predsednica Marie-Louise Coleiro Preca, srečala pa se bo tudi s predsednikom vlade Josephom Muscatom. Ogledala si bo nekaj vojaških dogodkov in zgodovinskih dokumentov v narodni knjižnici ter se bo udeležila slovesnosti ob 50. obletnici samostojnosti te otoške države. Njen obisk naj bi bil v imenu kraljice Elizabete II., ki se pač ne more udeležiti vseh obletnic.

Otrok, ki so bo rodil kraljevemu paru, bo tudi imel naziv princ ali princesa Kembriška. To je posledica zakona iz leta 2013, ki narekuje, da bodo vsi otroci, ki jih bosta imela Kate in William, nosili naziv princ oziroma princesa. Svojega drugega vnuka se veseli tudi princ Charles, medtem ko bo to za kraljico že peti pravnuk. Kdaj natančno bo Kate rodila, bodo sporočili, ko bo minilo 12 tednov nosečnosti. Viri blizu Kate pa pravijo, da naj bi bila noseča devet oziroma deset tednov.

Sandra Bratuša za revijo Story

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri