Komu zdaj pripada oder?

Si se že kdaj vprašala, kako se slavne mame spopadajo s tem, da jim njihove hčerke 'kradejo' šov in počasi, a vztrajno postajajo morda še bolj slavne od njih?

26. 4. 2009

Vsi pogledi so usmerjeni proti njej.

Elegantno izstopi iz črnega BMW-ja, ogromna sončna očala ji pristajajo kot ulita, kabalistični trakec pa kot vedno krasi njeno zapestje. Deluje mladostno sveže. Čeprav fotografi kričijo drug čez drugega in jo oblegajo z vseh strani Lourdes ostane hladna kot led, prime mamo za roko in se sprehodi do londonskega letališča.

Takšni in podobni ležerni nastopi, ki so prava paša za oči, so 'krivi', da 12-letnica v časopisih dobiva vedno večje naslove od mame, kraljice popa Madonne. Deklica torej postaja mlada ženska. Lourdes razvija lasten stil, uživa v učinku, ki ga ima na zunanji svet, in tako postaja konkurenca svoje mame. Gre za razvoj, ki pri kraljici popa sprošča različna čustva. Seveda sta v ospredju predvsem ljubezen in ponos na otroka. In seveda ima tudi Madonna zaščitniški instinkt: ''Ne bom dovolila, da bi imela Lourdes fanta, preden bo dopolnila 18 let. Tudi za filmske vloge ali reklamne kampanje je še premlada,'' je pred kratkim oznanila pevka.

V ospredju je zavist

Madonna dobro pozna vse pasti šovbiznisa, zato bi hčerko rada zaščitila pred razočaranji. V njej pa obstaja še neko drugo čustvo. Zavist? Dvom o sebi? Dolga leta je prostor v središču pozornosti pripadal le njej.

''Madonna Lourdes zavida njeno mladost,'' je povedal zaupni prijatelj ikone popa in dodal: ''Še predobro ve, da bo njena hčerka že kmalu povsem sama usmerjala pozornost številnih ljudi nase, ne nazadnje tudi moških.''

Toda brez boja se Madonna niti slučajno ne bo umaknila. Zdi se, da se 50-letnica v zadnjem času še intenzivneje ukvarja s športom in se še z večjo doslednostjo zdravo prehranjuje. Menda ne izpusti niti ene injekcije botoksa. Poleg tega se vedno pogosteje oblači kot hčerka. Na zabavi v maskah, ki jo je priredil kabalistični center v New Yorku, je na primer nastopila kot šolarka in je bila videti kot Lourdesin klon. Kar je bilo morda mišljeno kot šala, je še poudarilo njen dvoboj s časom, staranjem in z lastnim otrokom. Madonna pa v tej vlogi ni osamljena.

Demi je obremenjena s staranjem

Razdelitev vlog med mamo in hčerko se je kar močno razširilo. Danes ostane mama dlje mlada, čim bolj se spreminja v starejšo sestro, v najboljšo prijateljico. Hčerko, ki dandanes hitreje odraste, vzame za zgled in jo s tem prisili v vlogo, ki ji ni dorasla. Neka anketa je pokazala, da mame svoje hčerke čedalje pogosteje prosijo za nasvet na področju mode in stajlinga, še posebej rade jim zastavljajo vprašanja, ki so povezana z biti 'kul'.

Če bi vse ostalo pri tem, to seveda ne bi bila težava. Stvari postanejo nezdrave takrat, ko cvetenje otroka mamo čedalje bolj boleče spominja na lastno staranje in v hčerki kar naenkrat vidi konkurentko.

Dober primer za to je 46-letna igralka Demi Moore. Medtem ko se njena 20-letna hčerka Rumer razvija na povsem naraven način, Demi to uspeva le s pomočjo pregrešno dragih lepotnih posegov. Kljub temu pa se dolgoročno ne more izogniti staranju. ''Komajda še dobivam ponudbe za vloge,'' vedno znova toži v intervjujih. Po drugi strani pa se kariera njene hčerke Rumer razvija krasno. Le v letošnjem letu je igrala že v treh filmih. Spori med mamo in hčerko so zato na rednem programu. Dokler je hčerka na področju uspeha in lepote v senci, je vse v redu. Če 'prehiti' mamo, pa je čedalje težje nadzirati čustva. Ko ji ne uspeva več nadzirati tistega, kar čuti, pa 'poči'.

So tudi izjeme

Še dobro, da obstajajo tudi tiste zvezdniške mame, ki s svojimi cvetočimi hčerkami gojijo sproščen odnos in se ne primerjajo z njimi. Lepe mame, ki prostovoljno stopijo korak nazaj in pustijo, da njihov naraščaj žari …

Med njimi sta na primer igralka in občasni model Andie MacDowell ter nekdanja manekenka Jerry Hall. Morda pa vendarle obstaja možnost, da si bodo Madonna, Demi in kompanija vzele za zgled Andie in Jerry ter se naposled le umaknile iz tekme z otroki. Staranje je pač naravni proces spreminjanja, ki ga je treba sprejeti. Tudi če včasih to boli. Ne nazadnje pa je tudi bolj zrela ženska lahko lepa, ne da bi se prepustila kirurškemu nožu. Še posebej lepa je lahko, če ostane mlada v srcu.

Vir: Lea

www.govori.se

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri