Ko telesni stražarji izgubijo živce

Telesni stražarji bi morali neprijetne zaplete, v katerih se znajdejo njihovi slavni varovanci, razrešiti na čim bolj miren način. Ker včasih to ni tako zelo preprosto, se lahko zgodi, da izgubijo živce in situacija uide nadzoru. Nekateri med njimi pa pobesnijo tudi zunaj službenega časa.

19. 5. 2014

Telesni stražar Chrisa Browna je bil leta 2009 obtožen fizičnega napada na moškega, ki je treniral v istem fitnesu kot slavni raper.

"Iskreno, mislil sem, da me bo ubil," je tedaj izjavila žrtev, za katero je telesni stražar menda mislil, da je paparac.

Možakar, ki skrbi za varnost Justina Bieberja, je leta 2012 planil nad agresivnega paparaca in ga s pestjo udaril v obraz, ker ni ne nehal fotografirati mladega glasbenika pred njegovim luksuznim avtomobilom. Policijska preiskava je pokazala, da se je vse skupaj začelo, ko je fotograf proti telesnemu stražarju zalučal fotoaparat in ga zadel. Ljudje, ki skrbijo za varnost slavnega Kanadčana, ki s svojim vedenjem marsikomu para živce, pa so bili vpleteni še v en incident. Med žuriranjem v nočnem klubu v Buenos Airesu so sodelovali v pretepu, zato nekaj časa celo niso smeli zapustiti Argentine.

Pred tremi leti so v Londonu odvzeli prostost telesnemu stražarju Justina Timberlaka, ki je menda udaril fotografa. Slednji je poskušal fotografirati glasbenika in igralca, ki si je v znani londonski restavraciji Nobu privoščil kosilo z igralko Milu Kunis.

Lee Weaver, telesni stražar številnih zvezd­nikov, je trdil, da je neke noči, ko je pazil na komika Eddieja Murphyja, obsedeni oboževalec uperil pištolo vanj. Prišlo je do strelskega incidenta, v katerem je življenje izgubil telesni stražar Eddiejevega prijatelja, pevca Johnnyja Gilla. Poleg tega se Lee še živo spominja, kako je moral Eddieja ščititi pred njegovim kolegom Sylvestrom Stallonom, ki je bil prepričan, da ima komik afero z njegovo tedanjo soprogo Brigitte Nielsen. Lee je takrat trdil, da je Sly napadel njegovega varovanca, zato je moral zvezdnika filmov Rambo in Rocky dušiti, dokler ni izgubil zavesti. Zanimivo je, da je po tem incidentu Stallone za svojega telesnega stražarja najel prav Leeja.

Aprila 2012 je tožbo na Vrhovnem sodišču v Los Angelesu vložila neka ženska, ki naj bi jo na nekem koncertu leta 2011 napadel telesni stražar Johnnyja Deppa. Trdila je, da ji je vzel mobilni telefon, jo vklenil v lisice, zbil na tla in vlekel. Da jo je pri tem ranil, so dokazovale modrice.

Telesni stražar raperja 50 Centa naj bi v glavnem mestu Danske leta 2010 fizično obračunal s paparacem in pristal v zaporu, ker mu je razbil fotoaparat.

Normana Oosterbroeka, ki je slovel kot telesni stražar številnih zvezdnikov in bil med drugim odgovoren za življenja Lady Gaga, Beyoncé, Rihanne in celo Nelsona Mandele, so septembra lani v Miamiju ubili policisti. 'Nizozemski velikan' je pod vplivom mamil povsem gol vlomil v hišo svojih sosedov, Markusa in Christiane Jung, divjal po njunem domu in izzval pretep z Markusom. Možje postave so ga poskušali umiriti s paralizatorjem, pri čemer so očitno pretiravali, saj se je Norman najprej onesvestil, kmalu po prihodu v bolnišnico pa so ga razglasili za mrtvega.

Leopold McLean, ki je dolga leta delal kot policist in telesni stražar newyorškega župana Michaela Bloomberga, je bil obsojen na sedem let zaporne kazni zaradi poskusa umora, saj je ustrelil svoje nekdanje dekle.

Tim Jeras za Novo