Ko se slavne dame spopadajo z motnjami prehranjevanja

Slavne osebe so pogosto izpostavljene močnemu pritisku, da ostanejo vitke. To še posebej velja za ženske, ki se v želji, da bi ohranile lepo postavo, včasih odločijo tudi za drastične ukrepe, ki jih pogosto pripeljejo do resnih motenj prehranjevanja.

Pri Jessici Alba se 
je obsedenost s 
kilogrami razvila 
v anoreksijo.  (foto: Profimedia) Profimedia
13. 1. 2014

Igralka in modna oblikovalka Mary-Kate Olsen, ki je že kot dojenčica zaslovela v nekoč priljubljeni humoristični seriji Polna hiša, se je razvila v privlačno milijonarko, a neprestana izpostavljenost radovednim očem javnosti jo je pripeljala do prehranjevalnih motenj. Leta 2004 je njena telesna teža padla do te mere, da se je morala prijaviti v rehabilitacijsko kliniko.

Zdi se, da ima nekdanja Disneyjeva zvezdnica, igralka in pevka Demi Lovato, v življenju prav vse, a njeno otroštvo, zaznamovano s slavo, je bilo prava nočna mora. V intervjuju za neko modno revijo je razkrila grozljivo resnico. Ko je bila stara komaj osem let, so jo zlobni jeziki označevali za debelo, zato je začela stradati. Rezultat tega je bil, da se je vse do leta 2010, ko je dopolnila 18 let, bojevala z bulimijo.

Tudi težavna igralka Lindsay Lohan je trpela zaradi resne prehranjevalne motnje, bulimije, zaradi katere je pristala v bolnišnici. Kljub številnim poskusom zdravljenja v najboljših klinikah za rehabilitacijo ima še vedno težave z ohranjanjem normalne telesne teže in prehranjevalnimi navadami.

Katharine McPhee, zvezdnica šova Ameriški idol, je razkrila, da je pri 13 letih začela stradati in obsedeno telovaditi, štiri leta pozneje pa zbolela za hudo obliko bulimije. V tistem obdobju je bilo njeno stanje tako hudo, da je bruhala kar sedemkrat dnevno! Po sedmih letih bolezni se je vendarle odločila za zdravljenje in uspešno prestala trimesečni rehabilitacijski program.

Tudi prelepa igralka Jessica Alba s stradanjem ohranja svojo vitko postavo, ki ji jo zavidajo številne ženske po vsem svetu. Nekaj časa je bila celo obsedena s kilogrami. Iz te obsedenosti se je razvila anoreksija, ki je v času nosečnosti sicer nekoliko poniknila, takoj po porodu pa se je morala Jessica ponovno spoprijeti s to hudo prehranjevalno motnjo.

Ameriška resničnostna zvezdnica Nicole Polizzi, bolj znana kot Snooki, nekaj časa ni jedla skoraj nič, zato je tehtala le 36 kilogramov! Na srečo so ji njeni starši in šolska profesorica pravočasno priskočili na pomoč ter poskrbeli, da je premagala anoreksijo.

Igralka Lucy Hale, najbolj znana po vlogi v seriji Ljubke lažnivke, je avgusta 2012 priznala, da je imela na začetku kariere težave z anoreksijo. V najhujšem obdobju se je večkrat zgodilo, da več dni zapored ni prav nič jedla, sčasoma pa se ji je na srečo vendarle uspelo ozdraviti.

Igralka Kate Beckinsale, ki je danes ponosna mamica, se je morala že pri rosnih 15 letih soočiti s hudimi težavami z anoreksijo. Sliši se neverjetno, a ta lepotica je takrat tehtala le 31 kilogramov, zato je štiri leta obiskovala psihoterapevta!

Nicole Scherzinger, vodja nekdaj zelo popularne dekliške zasedbe The Pussycat Dolls, je pred nedavnim razkrila, da je leta 2003, ko se je pridružila skupini in postala glavna pevka, zbolela za bulimijo. Kot pravi, je velikokrat bruhala celo v garderobi tik pred nastopi, da bi bila v oprijetih scenskih oblačilih videti čim vitkejša.

Tim Jeras za revijo Nova