Ko igralci svoje vloge vzamejo preresno

Nekateri največji filmski zvezdniki so znani po tem, da so pripravljeni narediti vse, da bi popolno odigrali svojo vlogo. Včasih to vključuje tudi fizično spreminjanje, učenje novih veščin ali celo slovo od lastne osebnosti, da bi lahko utelesili nekoga drugega. Predstavljamo vam tiste, ki so šli morda celo predaleč z vživljanjem v svoje vloge.

Halle Berry (iz filma Jungle Fever) (foto: Profimedia) Profimedia
20. 9. 2013

Heath Ledger

Govorilo se je, da je žal že pokojni igralec za vlogo Jokerja v akcijski domišljijski pustolovščini Vitez teme poskušal dobesedno postati nor. Da bi to dosegel, se je menda zaklepal v sobo in forsiral nespečnost. Med drugim naj bi pisal tudi dnevnik, a ne kot Heath, ampak kot Joker. Številni so prepričani, da ga je prav to pripeljalo do odvisnosti od tablet in posledične smrti.

Daniel Day-Lewis

Ta odličen britanski igralec je znan po metodični igri. Med pripravami na biografsko dramo My Left Foot: The Story of Christy Brown se je vozil v invalidskem vozičku, člani snemalne ekipe pa so ga morali pitati. Zaradi športne drame Boksar je treniral boks, ko se je pripravljal na vlogo v kriminalni zgodovinski drami Tolpe New Yorka pa je celo namerno izzival pretepe po vsem Rimu ...

Christian Bale

Verjetno prvak v telesnih transformacijah je za vlogo v filmu Izginjanje skoraj dobesedno postal okostnjak. V tem odličnem trilerju je namreč upodobil človeka, ki že skoraj leto dni ni spal in je tako koščen, da dobesedno izginja.

Robert De Niro

Legendarni igralec pa je naredil prav nasprotno kot njegov kolega Bale – za vlogo v biografski športni drami Pobesneli bik se je zredil, da bi čim bolj verodostojno odigral nekdanjega boksarja, ki postane stand-up komik. Poleg tega je živel in delal z Jakom La Motto, ki ga upodablja v filmu.

Jim Carrey

Za vlogo Andyja Kaufmana v komični drami Človek z Lune je komik dejansko postal Kaufman. Tudi v resničnem življenju je bil ves čas v tej vlogi, na svoje pravo ime se sploh ni odzival, slišal je le na imeni Andy in Tony. Začel je celo posnemati nekatere Andyjeve tike!

Joaquin  Phoenix

Njegova preobrazba za komično glasbeno dramo Še vedno sem tu je bila spektakularna. V imenu umetnosti mu je namreč ves Hollywood uspelo prepričati, da je nor in da bo postal raper.

Adrien Brody

Da bi se poistovetil z vlogo moškega, ki je v trilerju Umiranje podvržen psihološkim terapijam, se je povsem izoliral, oblekel prisilni jopič in se v norišnici zaprl v omaro. Da bi postal Wladyslaw Szpilman v odlični drami Pianist, pa je Brody prodal svoje najdragocenejše stvari, nehal uporabljati telefon in se samo z dvema vrečkama ter klavirjem preselil v Evropo.

Tom Hanks

Ko se je za potrebe avanturistične drame Brodolom spreminjal v 'Robinzona Crusoa', je shujšal za 25 kilogramov in več tednov preživel v vodi.

50 Cent

Čeprav raper resnici na ljubo ni kakšen posebej dober igralec, je za vlogo igralca ameriškega nogometa, ki ima tumor, shujšal za 25 kilogramov. Gre za športno dramo All Things Fall Apart.

Min-sik Choi

Se spominjate scene iz odličnega akcijskega filma Stari, v katerem glavni igralec z razbeljeno žico beleži dneve, preživete v zaporu? To je igralec Min-sik Choi počel tudi v resnici!

Rooney Mara

Zaradi vloge v trilerju Dekle z zmajskim tatujem si je dala igralka štirikrat prebosti telo – dva pirsinga sta ji krasila ušesi, eden obrvi, eden pa bradavico. Naučila se je voziti z rolko in motorjem, usvojila je veščine kikboksa ter opravila nekaj računalniških in jezikovnih tečajev. Poleg tega se je celo preselila v Stockholm, kjer je živela povsem sama.

Meryl Streep

Za vlogo poljske imigrantke v romantični drami Sophiejina odločitev se je legendarna igralka naučila govoriti poljsko in nemško. Naučila se je celo govoriti nemško s poljskim naglasom. Impresivno, kajne?

Halle Berry

Da bi čim bolj verodostojno odigrala odvisnico v romantični drami Jungle Fever, se Halle več tednov ni prhala, poleg tega pa je ogromno časa preživela z odvisniki v skvotih.

Kate Winslet

Govorilo se je, da je zvezdnica Titanika tako resno vzela svojo vlogo v drami Bralec, da je po snemanju potrebovala več mesecev, da se je vrnila v realnost.

Natalie Portman

Znano je, da ta igralka izraelskih korenin ne mara metodične igre, a je za vlogo balerine v trilerju Črni labod kljub temu shujšala za 10 kilogramov. Poleg tega je kar leto dni pred snemanjem vadila balet.

Dustin Hoffman

Da bi bil čim bolj prepričljiv tekač, vmešan v vohunske igre, ki ga je upodobil v trilerju Maratonec, je igralec sam sebi namerno kratil spanec, da je s tem spodbujal paranojo.