Ko filmske ljubezni postanejo resnične

Nekatere od najlepših hollywoodskih ljubezenskih zgodb so se rodile na snemanjih, ko se je kemija z ekranov ali velikih platen preselila tudi v zasebna življenja igralcev.

Angelina Jolie in Brad Pitt (foto: Profimedia) Profimedia
22. 9. 2014

Dolge ure, preživete v dvoje, nežni pogledi in poljubi niso pripeljali le do velikih filmskih ljubezni, ampak tudi do tistih pravih, v resničnem življenju. Katharine Hepburn in Spencer Tracy, Lauren Bacall in Humphrey Bogart, Joanne Woodward in Paul Newman, Elizabeth Taylor in Richard Burton ... Vse to so slovita in predvsem dolgotrajna razmerja, ki so se rodila pred kamerami.

Velike ljubezenske zgodbe med igralskimi kolegi pa se niso pisale le v zlati dobi Hollywooda ...

Angelina Jolie in Brad Pitt, ki nedvomno spadata med najbolj znane zakonce na svetu, sta se spoznala leta 2004 na snemanju akcijske romantične komedije Gospod in gospa Smith. Brad se je takoj ločil od tedanje soproge Jennifer Aniston, Angelina pa je imela za seboj že dva ponesrečena zakona, z igralcema Jonnyjem Leejem Millerjem in Billyjem Bobom Thorntonom. Danes imata šest otrok, tri posvojene in tri biološke, prav pred nedavnim pa sta se sprehodila do oltarja.

Medtem ko se je vsemu svetu smilila, ker jo je Brad zapustil, je Jennifer Aniston, zvezdnica humoristične serije Prijatelji, kot za stavo nizala filme in prav na snemanju enega od njih našla svojo veliko ljubezen. Leta 2011 se je na snemanju komedije Odklop namreč zbližala s soigralcem Justinom Therouxom. Parček je od avgusta 2012 zaročen, poroka pa naj bi se zgodila v kratkem.

Tudi Ryan Reynolds je bil poročen, ko je snemal akcijski film Zelena svetilka, a se je kljub temu zaljubil v soigralko Blake Lively. Zaradi junakinje najstniške serije Opravljivka je končal triletni zakon s Scarlett Johansson in se leta 2012 z Blake sprehodil do oltarja. Vse od takrat zakonca živita precej umirjeno življenje v okolici New Yorka.

Na tipično družinsko življenje prisegata tudi Jennifer Garner in Ben Affleck, ki sta se spoznala leta 2000, ko sta snemala vojno ljubezensko dramo Pearl Harbor. Ljubezenska iskrica pa je med njima preskočila šele dve leti pozneje, na snemanju znanstvenofantastičnega filma Daredevil. Ben je takrat v šali izjavil, da se je iz tega filma vendarle izcimilo nekaj dobrega. Hollywoodska zvezdnika sta se poročila leta 2005 in imata tri otroke.

Tudi pri španskih igralskih kolegih Penélope Cruz in Javierju Bardemu ni šlo za ljubezen na prvi pogled. Spoznala sta se že leta 1991 na snemanju komične romantične drame Pršut, pršut, razmerje pa sta začela šele 16 let pozneje, ko sta v komični romantični drami Ljubezen v Barceloni upodabljala v ljubezni nenasiten par. Poročena sta štiri leta in imata dva otroka.

Ljubezensko kemijo s soigralcem je na lastni koži občutila tudi Claire Danes, ki se je na snemanju romantične drame Večer zbližala s Hughom Dancyjem, zvezdnikom serije Hannibal. Sprva sta bila le dobra prijatelja, sčasoma pa sta ugotovila, da sta sorodni duši. Leta 2009 sta si v Franciji na skrivaj izmenjala poročne zaobljube, pred slabima dvema letoma pa sta dobila sina.

Z dolgoletnim razmerjem, ki se je rodilo pred kamerami, se lahko pohvalita tudi Goldie Hawn in Kurt Russell. Skupaj sta že od leta 1983, ko sta se zaljubila na snemanju komične drame Swing Shift, in imata sina Wyatta. Kurt ima iz prejšnjega zakona sina, Goldie pa je v zakonu z glasbenikom in igralcem Billom Hudsonom povila dva otroka, sina Oliverja Hudsona in hčerko Kate Hudson, ki sta danes prav tako igralca. Zanimivo pa je, da se kljub 31 let trajajočemu uspešnemu razmerju (še) nista poročila.

Tim Jeras za revijo Nova