Kneza Alberta je Charlene skoraj pustila pred oltarjem

Nekaj dni pred poroko naj bi Charlene nameravala pobegniti domov v Južno Afriko.

6. 7. 2011

Svojega kneza Alberta naj bi namreč zasačila z ljubico, izvedela pa naj bi tudi, da ima kar tri nezakonske otroke. No, tega vendarle ni storila in tako je dahnila ‘oui’ ter postala kneginja.

Naziv monaške kneginje je pred njo imela Albertova mama Grace Kelly, ki se je s knezom Rainierjem III. poročila daljnega leta 1956. In od leta 1982, ko je tragično preminila v prometni nesreči, je bil Monako brez kneginje. Zato je razumljivo, da so od Alberta že dolgo pričakovali, da si bo našel ženo. In še ta naj bi mu skoraj pobegnila.

A to se ni zgodilo.

Lepa Charlene Wittstock se je do oltarja sprehodila v prekrasni poročni obleki, ki jo je posebej za to priložnost ustvaril Giorgio Armani. Za izdelavo so porabili kar 2500 ur, obleka pa je narejena iz 80 metrov svile in ima 40 tisoč kristalov Swarovski. Princ Albert se je oblekel v vojaško uniformo. Civilni del poroke je bil že dan prej, ko je bila Charlene v svetlo modri opravi, v širokih hlačah in sakoju. Cerkveni in tudi bolj pomemben del pa je bil naslednji dan. Tako so lahko Monačani in vsi, ki so takrat prišli v to malo kneževino, kar dva dni uživali v svečanostih in veličastnem koncertu na predvečer cerkvene poroke, ki ga je pripravil francoski glasbenik Jean Michel Jarre.

Civilni del je bil v krogu družine v prestolni dvorani palače, v kateri rodbina Grimaldi živi že od 15. stoletja. Cerkveni obred je bil na dvorišču palače, vse pa je v oči najbolj bodlo to, da je bila nevesta zelo zamišljena, kot bi premišljevala, ali se je odločila prav. Vendar pa, roko na srce, je verjetno imela tudi velikansko tremo, saj v njej vsi iščejo gracioznost predhodne kneginje Grace Kelly. A moramo priznati, da se je dobro odrezala, za nekoč profesionalno plavalko je bila izjemno elegantna, kot bi bila rojena na dvoru.

Kdo med povabljenimi

Samo najboljše za goste

Na razkošno zabavo v Opero Garnier, kamor je bilo povabljenih 450 gostov, so prišli številni eminentni gostje.

Med njimi Naomi Campbell, Claudia Schiffer, seveda francoski predsednik Sarkozy, ki je prišel brez noseče soproge Carle Bruni, Karl Lagerfeld, Armani, Roger Moore in seveda številni drugi. Za hrano je bil zadolžen nihče drug kot vrhunski kuhar Alain Ducasse, ki je sicer Francoz, a je pred tremi leti dobil monaško državljanstvo. Zaradi neveste, ki ne je mesa, so pripravili pretežno vegetarijanske jedi. Kot edini Slovenec je bil na poroko povabljen nekdanji direktor Petrola Marko Kryžanowski, od Hrvatov pa sta povabilo dobila Mirko Galić in režiser Antun Vrdoljak, sicer tast Gorana Višnjića.

Povzeto po reviji Lea