Klemen Janežič januarja 2016 v povsem novi vlogi

Priljubljenega igralca Klemna Janežiča, ki ga trenutno lahko spremljaš v seriji Usodno vino, boš že januarja 2016 lahko občudovala v čisto novi vlogi.

Klemen Janežič januarja 2016 v povsem novi vlogi (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
16. 12. 2015

Klemen namreč sodeluje pri uprizoritvi ene najznamenitejših ljubezenskih zgodb svetovne literature, romana Ana Karenina Leva Nikolajeviča Tolstoja, v dramatizaciji in režiji Dušana Jovanovića.

Janežič stopa v čevlje Alekseja Vronskega, ljubimca Ane Karenine, ki jo bo upodobila naša vrhunska igralka Polona Juh.

Na dan so že prišle tudi prve fotografije z vaj, ki nam vsaj malo razkrivajo, kaj lahko pričakujemo od Jovanovićeve odrske priredbe tega znamenitega Tolstojevega romana o srhljivo lepi ljubezenski zgodbi, polni kesanj, upanj in razočaranj.

Klemen

Foto: Peter Uhan/SNG Drama Ljubljana

Ana Karenina je zgodba o veliki neobvladljivi ljubezni, ki trči ob številne zunanje pa tudi ob nekatere notranje ovire, je zgodba o posamezniku/posameznici in o družbi, v kateri ni prostora za tiste, ki se ne držijo pravil.

Ljubezen, ki trešči v življenje uglajene plemkinje, soproge in matere Ane Karenine, je prevelika za družbo in njeno dvojno moralo, za njene rigidne (tudi nepisane) zakone, za njeno ozkosrčnost in neprizanesljivost. Kratkotrajna izpolnitev v nedovoljeni ljubezenski zvezi je 'kaznovana' z vsemi mogočimi omejitvami.

juh

Foto: Peter Uhan/SNG Drama Ljubljana

Ana izgubi pravico do sina, družba njenega ranga jo zavrne in izobči. Izolacija, prikrajšanost, vsakršni dvomi stopnjujejo njeno nesrečo v agonijo, v kateri vidi en sam izhod.

Ana Karenina je velika ljubezenska zgodba svetovne literature, a je hkrati tudi neprizanesljiva slika okrutnega sveta, v katerem ljubezen premagata maščevalnost in moralizem.

Premiera predstave Ana Karenina na velikem odru SNG Drama Ljubljana bo v sredo, 6. januarja 2016, ob 20.00!

V petek, 8. januarja, ob 20.30 pa si lepo vabljena na literarni pogovorni večer ob premieri Ane Karenine, ki ga SNG Drama Ljubljana pripravlja v okviru programa Družabno in družbeno in v sodelovanju s Filoslavom, društvom študentov slavistike na ljubljanski filozofski fakulteti.

Cena vstopnice za literarni večer je 2 evra, za člane Drama Kluba pa je vstop brezplačen.

Ana

Foto: Peter Uhan/SNG Drama Ljubljana

Preberi še: Zakaj ženske potrebujejo ljubimca? ali pa ganljivo zgodbo o slonu, ki ti bo spremenila pogled na življenje.

Priporočamo tudi: "Biti ženska je izčrpavajoče" (iskren zapis Ellove novinarke Urše Jerkič)