Kivanç Tatlitug: Turški Brad Pitt

Kivanç Tatlitug ni neznanka na naših malih zaslonih. Predvsem ga poznate tiste, ki imate rade turške telenovele. Trenutno lahko lepotca občudujemo v telenoveli Gumuš (Biser) na Pop TV. Igral je tudi v drugih telenovelah, kot so Strasti Orienta, Ezel, Nebo in zemlja. Zdaj je sredi pregovorov o vlogi Selima I.

V Turčiji je ambasador Unicefa dobre volje. (foto: Profimedia, POP TV) Profimedia, POP TV
6. 5. 2013

Lepotec Kivanç (30 let) prihaja s severa Turčije, natančneje iz mesta Adani, kjer je živel kar lagodno življenje. Njegova družina ima pekarno in skupaj s štirimi brati in sestrami je imel brezskrbno otroštvo.

Igralec je tako lahko obiskoval tudi zasebno srednjo šolo in bil s svojimi 190 centimetri odličen košarkar. Ko se je družina preselila v Istanbul, je celo igral za prestižni košarkarski klub Fenerbahce.

Najboljši maneken sveta

A njegovi mami se je zdelo, da mora poskusiti še kaj, zato ga je nagovorila, naj se prijavi za najboljšega manekena Turčije. Bilo je leto 2002, ko je gladko zmagal tako v Turčiji kot tudi na svetovnem tekmovanju in postal najboljši maneken sveta.

Nekaj časa je seveda delal kot maneken in fotomodel, pozneje pa je počasi začel dobivati tudi igralske ponudbe. Prav v nadaljevanki Gumuš, ki jo gledamo pri nas, je dobil prvo glavno vlogo, v kateri igra Mehmeta. Zanimivo, da je bila nadaljevanka skorajda najbolj priljubljena v Dubaju.

"Ko sem nekoč prišel tja, so se ženske dobesedno metale po meni. Saj ne, da mi ni laskalo, a je bilo po drugi strani kar malce grozljivo,"  pravi igralec. Bil je tudi vzrok za ločitev soigralke iz Gumuš, Songul Oden, ki jo je mož obtožil, da ima razmerje z njim, kar pa sploh ni bilo res.

Ljudje pač včasih pomešajo zasebno življenje s tistim, ki ga igralci igrajo, se strinja tudi Kivanç, čigar korenine so med drugim v Bosni, kjer je odigral nekaj scen serije Beg, skočil je celo z mosta v Mostarju.

Raziskuje svoje bosanske korenine

"Raziskujem svoje korenine, ki izhajajo tudi iz Bosne in ponosen sem na to ..." je povedal igralec, ki živi v Istanbulu, čeprav sovraži neznosen prometni kaos, zaradi česar pogosto zamuja na sestanke. "In potem ljudje mislijo, da sem neodgovoren."

Prav zaradi tega, ker z avtom ne pride nikamor, si je pred kratkim omislil motor, in to ne kakršnegakoli, temveč takšnega, ki ga vozi tudi Brad Pitt (49 let), harley-davidsona iron 883. No, ima ga tudi George Clooney (51 let).

"Tako se zdaj lahko izogibam gneči na cestah, ki je v Istanbulu res neverjetna," je zadovoljen s svojo novo pridobitvijo.

Z angelčkom Victoria's Secret

Za modno znamko Mavi je igralec posnel že nekaj reklam, a najbolj odmevna je bila tista, v kateri je pokazal vse svoje seksi atribute pred brazilsko manekenko Guiselo Rhein. Za kolekcijo 2013 pa so poleg njega izbrali lepotico Saro Sampaio, ki je sicer angelček Victoria's Secreta.

Reklamo so snemali v Istanbulu in nad mestom je bila ta lepa Portugalka povsem navdušena. No, po medijih so začeli pisati, da tudi nad Kivançem, ki je pred kratkim znova postal samski. A izbrskati niso mogli nobene podrobnosti, ki bi kazala, da se med njim in lepotico karkoli plete.

Trenutno je samski

Seveda je Kivanç Tatlitug eden izmed najbolj zaželenih moških v Turčiji, pa tudi povsod, kjer vrtijo telenovele, v katerih nastopa. Pred kratkim se je razšel z Azre Akeen, nekdanjo miss sveta, s katero je bil v zvezi kar 11 let. Spoznala sta se leta 2002, ko sta oba zmagala na lepotnih tekmovanjih.

Vmes sta se za krajši čas razšla in takrat naj bi se igralec zapletel v krajše razmerje z igralko Meltem Cumbal ter pozneje še z bogatašinjo Idil Firat. Vendar se je potem spet vrnil v objem svoje Azre, s katero sta se nameravala tudi poročiti. A to se ni zgodilo, saj sta se v začetku leta dokončno razšla. Sam pravi, da ni ljubosumen in da ga ne moti, če ženska nosi mini krilo. Najraje pa ima ženske, ki ne nosijo preveč ličil in so naravno lepe.

Sandra Bratuša za revijo Story