Kim Rebecca Lekše: "Juan Diego je ljubosumen"

Lepotica Kim Rebecca Lekše, ki že nekaj časa živi in dela v Mehiki, je svoj dopust izkoristila za obisk Slovenije. Lepote naše dežele pa je zdaj že drugič predstavila tudi svojemu srčnemu izbrancu Juanu Diegu Covarrubiasu, s katerim sta kar nekaj časa preživela doma.

Kim Rebecca Lekše (foto: Tibor Golob) Tibor Golob
13. 12. 2014

Rebecca, kaj menite o stereotipu žensk, ki so uspešne? Se jih morajo moški bati ali ne?

Uspešni moški, ki nimajo travm z nežnejšim spolom, se nimajo česa bati oz. smo v letu 2014 in mislim, da to sploh ne bi smelo biti več vprašanje!

Že nekaj časa živite v Mehiki. Kako ste se navadili na tamkajšnje življenje?

Res je, zdaj bo že dobro leto, odkar sem tam. Enostavno sem sprejela drugačne navade in spoštujem kulturo naroda, kjer živim.

Kakšno pa je v primerjavi z našim?

Je veliko razlik. Predvsem to, da je v primerjavi z majhnim mestom, kot je Velenje (od koder prihajam), ogromna razlika že v prometu in ritmu življenja, kaj šele v mentaliteti, konkurenci ... Veliko stresa je, ampak na koncu dneva je to vredno vsega. Vsak dan zaspim z več znanja in sem zelo zadovoljna.

Pred kratkim ste sodelovali pri izboru Miss Gaming, s katerim ste se odpravili v Latinsko Ameriko (med vašim lepotnim mandatom). Kakšni so vaši spomini na to obdobje?

Prej sem delala za ta lepotni izbor kot komercialna direktorica. Letos sem na dogodku le pomagala pri organizaciji. Glede na to, da sem uradno mehiška študentka na CEA Televisia, nimam več časa za kaj drugega. Letos smo izbor pripravili drugače in z drugimi organizatorji. Jaz in tudi lastniki licence Miss Gaming International smo po dogodku zelo zadovoljni. Tako z organizacijo, izborom kot tudi z zmagovalko in nosilkami lent.

V Mehiki ste se zaljubili tudi v enega od najuspešnejših igralcev Juana Diega, s katerim ste obiskali Slovenijo. Kako mu je všeč naša dežela?

Zdaj sva že drugič skupaj obiskala Slovenijo in mojo družino. Odlično se razumeva in lahko ponosno rečem, da se dopolnjujeva in osrečujeva drug drugega. Tako jaz kot Diego obožujeva Slovenijo.

Kaj vama pomeni čas, ko sta skupaj?

Kolikor vem, ima Diego v Mehiki veliko dela. Med mojim študijem in njegovim delom izkoristiva ves prosti čas, skupne večere, če se le da, tudi konec tedna ali počitnice. Takrat ponavadi odpotujeva k moji ali njegovi družini. Malo časa, ki ga imava le zase, res ceniva. Pa tudi če se vidiva le vsakodnevno med kosilom. Imava srečo, da so moja predavanja in njegov studio na istem mestu, tako da imava vsaj čas za kosila.

Kako pa je, ko sta v Mehiki? Ima Juan Diego veliko dela s snemanjem oddaj?

Juan Diego ima kot vsi Televisini igralci, še posebej pa zdaj, ko ima glavne vloge, mesece brez pavze. Pri njih je tako, da se telenovele predvajajo že naslednji dan. Med vikendi pa je tudi veliko potovanj zaradi različnih promocij v Latinski Ameriki in ZDA. To izkoristiva za kakšen vikend skupnega oddiha z malo dela.

Diego

Kako so Diega sprejeli vaši starši?

Vsi člani moje družine, ki so ga spoznali, so ga vzeli za svojega - od mojih staršev, brata, dedka in babice, tete do mojih prijateljev.

Tudi vi ste že spoznali njegovo družino. Kaj menijo o vas?

Že eno leto jih poznam in je lepo imeti družino tudi v Mehiki. Sprejeli so me z odprtimi rokami in nekoliko lažje mi je, glede na to, da so moji najdražji tako daleč.

V Sloveniji sta z Diegom stopila tudi pred fotografski objektiv Tiborja Goloba. Kako ste se imeli?

S Tiborjem se poznava že dlje časa in prepričana sem bila, da se bomo na slikanju zabavali. In res smo se. Preživeli smo zabaven, nepozaben dan! Dobili smo se na Ptuju in izkoristili čudovite lokacije. Je pa bilo tovrstno slikanje za naju z Diegom nekaj novega. Seveda sva se slikala že v Mehiki, a ne tako profesionalno, kot sva se tukaj.

Kako vas on doživlja v vlogi modela? Je ljubosumen?

Oba sva se odlično počutila na slikanju. Juan Diego je, kar tudi sam pove, ljubosumen. Še boljša beseda pa je zaščitniški. Glede na to, da sem vajena dela modela, mi je bilo kar nekoliko smešno, ko me je popravljal in pazil na vsako malenkost, npr.: glede preoblačenja, kako sedim, se gibam ipd. Zame res zelo zabavno. (smeh) Seveda sva oba na koncu to vzela kot pozitivno in smešno izkušnjo. Pri njih na televiziji res pazijo na vse podrobnosti, in to ima očitno v podzavesti. (smeh)

Kaj menite o tem, da se partnerski odnosi v današnjem času hitro ohlajajo in da se v družinah vse manj pogovarjajo?

Vsak odnos je različen. Treba jih je negovati in tako, kot je lepo in pravljično na začetku zveze, je lahko tudi čez mesece ali leto. To trenutno doživljam tudi jaz. Naučila sem se, da ne smeš pozabiti na malenkosti, na poljub, ko vstaneš, ko greš kamorkoli, lepe besede. Najpomembnejše pa je, da osrečujemo druge takrat, ko smo sami srečni. Če imamo osebne probleme, probleme z zdravjem (kot je npr. doletelo mene), velikokrat ne znamo meriti, kako ravnati z osebo, ki jo imamo ob sebi.

Pogovori so nekaj osnovnega v uspešni zvezi, najpomembnejša pa je lastna sreča. To vidim tudi pri sebi: če sem sama zadovoljna v vseh pogledih, lahko to zadovoljstvo delim drugim. V zvezi pa ne pozabim nase. Vsak partner je 50-odstotni del zveze, ki jo morata oba graditi in negovati. To je v mojem primeru ključ do uspešnega odnosa.

Kako dolgo bi vztrajali v zvezi, ki bi vas omejevala?

Naučila sem se, da takšna zveza nima prihodnosti, jaz pa potrebujem podporo, in sicer partnerja, družine, prijateljev, v službi. Ne samo partnerske, ampak vse zveze v življenju vplivajo na tvojo prihodnost.

Ste se kdaj srečali s pretiranim ljubosumjem?

Menim, da se je vsak izmed nas že znašel v takšni situaciji. Pomembno je, da dojamemo, kje je meja, in se začnemo ceniti. Tako lahko mogoče preprečimo, prekinemo ali pa se izognemo takšnim situacijam.

Kaj je razlog, da ljudje postajajo ljubosumni in obsedeni s partnerji?

Po eni strani lahko to povzroči osebna negotovost ali nezaupanje, ki ga lahko povzroči druga oseba ali tudi druge osebe, ki so del te zveze ali pa mogoče sploh ne.

Ali ste vi kaj ljubosumni?

Nimam se za ljubosumno osebo. Ampak vsak posameznik ima svojo mejo. Dokler me spoštujejo in mi dajo mesto, ki si ga zaslužim, ne bo nobenega problema.

Napisala: MIMA za revijo Story