Kim Kardashian: Končno ločena!

Zvezdnica resničnostnih šovov Kim Kardashian in košarkar Kris Humphries sta končno ločena. Veliko je bilo ugibanj, ali bo Kim sploh že ločena, ko bo rodila otroka, ki ga pričakuje s Kanyejem Westom, in kot kaže, ji je sreča naklonjena.

Kim naj bi ga zavajala. (foto: Profimedia) Profimedia
26. 4. 2013

Najprej se je namreč zdelo, da ločitev še nekaj časa ne bo dokončna, saj je Kris vztrajal, naj sodišče razveljavi njun zakon, ker je prepričan, da ga je Kim zavajala, da ga nikoli ni zares ljubila in da se je z njim poročila predvsem zaradi medijske pozornosti.

Kim v razveljavitev zakona ni želela privoliti, ker je zatrjevala, da je bila zaljubljena v Krisa, a da sta se po poroki oddaljila, in je v zahtevi za ločitev kot razlog navedla nepremostljive razlike. Kim in Kris sta se seznanila leta 2010 na košarkarski tekmi in se kmalu začela resno videvati. Maja 2011 sta se že zaročila in se poročila 20. avgusta istega leta, poročena pa sta bila le 72 dni.

Njuna poroka je bila ena izmed medijsko najbolj pokritih porok vseh časov. 31. oktobra 2011 je Kim že vložila zahtevo za ločitev. Po poročanju nekaterih medijev naj bi zahtevo vložila natančno leto dni po tem, ko ga je spoznala. Do pred kratkim Kris ni in ni želel popustiti v svoji zahtevi po razveljavitvi zakona, ker se je počutil prevaranega.

Celo mediji so veliko pisali, da je bila poroka zrežirana, saj je na njen račun zvezdnica prejela veliko medijske pozornosti in denarja. A pred nekaj dnevi sta se košarkar in visoko noseča Kim le dogovorila o ločitvi, in to le nekaj dni pred že dolgo določenim zaslišanjem na sodišču. 19. aprila sta se uradno ločila in pretrgala vse legalne vezi.

Podpisala sta predporočno pogodbo

Kris naj bi popustil, ker je ugotovil, da ga bo zavlačevanje postopka drago stalo, in ker do zdaj ni našel niti enega dokaza, da ga je Kim ukanila s poroko. Na pogajanje o poroki je prišla samo Kim, Krisa je zastopal njegov odvetnik. Košarkar se ni udeležil zaslišanja že pred meseci, zato mu je sodnik takrat ukazal, da mora priti na naslednje in pojasniti svoj izostanek.

Ker sta se skupaj uspešno dogovorila o ločitvi, je sodnik opustil svojo zahtevo. Pogoji ločitve ostajajo zaupni, a govorilo se je, da naj bi Kris od Kim zahteval skoraj pet milijonov evrov in pol odškodnine.

Ker sta podpisala predporočno pogodbo, ji verjetno ne bo treba izpolniti njegove zahteve. Oba naj bi do zdaj za sodne stroške plačala že skoraj 230 tisoč evrov, plačati pa bosta verjetno morala še dobrih 150 tisoč evrov. Zato ni čudno, da naj bi Kim vztrajala, da sodne stroške v celoti poravna njen nekdanji mož.