Kim Cattrall spregovorila o najtežjem obdobju svojega življenja

Kim Cattrall, zvezdnica serije in filmov Seks v mestu, se je morala novembra lani po nasvetu svojih zdravnikov nenadoma odpovedati vlogi v nekem londonskem gledališču. Pred kratkim je pojasnila, zakaj, in spregovorila o najtežjem obdobju svojega življenja.

Kim Cattrall spregovorila o najtežjem obdobju svojega življenja (foto: Profimedia) Profimedia
15. 5. 2016

Devetinpetdesetletna angleško-kanadska igralka Kim Cattrall je srca milijonov gledalcev, predvsem pa gledalk osvojila z vlogo s seksom obsede­ne Samanthe Jones v priljubljeni seriji in filmih Seks v mestu.

Glede na to, da je tudi v resničnem življenju ekstrovertirana, šarmantna in vesela oseba, ni dosti drugačna od živahne in energične junakinje, ki jo je upodabljala v omenjeni seriji, po kateri so posneli tudi dva filma.

Kim

Ravno zato je bilo še toliko bolj presenetljivo oziroma že kar šokantno, ko je novembra lani medije polnila novica, da boleha za skrivnostno boleznijo in da se je morala po nasvetu svojih zdravnikov odpovedati angažmaju v nekem londonskem gledališču.

Šele pred kratkim, torej po pol leta, nam je zvezdnica končno nalila čistega vina in spregovorila o temačnem obdobju, ki ga je preživljala.

V intervjuju za BBC Radio 4 je pojasnila, da jo je nenadoma začela mučiti huda nespečnost.

"Imela sem občutek, kot da na mojih prsih sedi tri tone težka gorila," je težavno situacijo, v kateri se je znašla čez noč, zelo slikovito opisala simpatična igralka, rojena v Liverpoolu.

Sprva se z nespečnostjo ni pretirano obremenjevala, saj je menila, da gre le za izčrpanost zaradi časovne razlike, ki naj bi bila posledica številnih potovanj.

Pomislila pa je tudi, da je za nespečnost kriva prevelika količina črnega čaja. Ali pa mena. Ker je situacija postajala le še hujša in ker noč za nočjo ni mogla zatisniti očesa, pa jo je začelo skrbeti.

Po glavi se ji je podilo nešteto misli, med drugim se je spraševala, ali je morda hudo bolna. Ne nazadnje je njen oče Dennis Cattrall pred tremi leti umrl za posledicami demence ... Hkrati pa se je igralka spopadala s še eno težavo – mučiti so jo začeli kesanje in dvomi o sami sebi.

Je morda zapravila svoje življenje in dolga leta le hlinila, da je srečna?

"Nikoli nisem obiskovala fakultete in nimam otrok. Nimam niti soproga. Počutila sem se krivo in osamljeno. Staranje me je skrbelo. Kmalu bi vsi izvedeli, da sem le sleparka ...

Da sem tako daleč prišla le zato, ker nisem videti ravno slabo. Bilo me je strah, da me kot močno žensko nikoli ne bodo sprejeli ali pa da me nikoli ne bodo marali. Strah me je bilo, da nimam talenta, ampak le srečo," je opisala muke, ki jih je preživljala.

Naposled so ji zdravniki vendarle postavili diagnozo – zaradi kronične nespečnosti jo je mučila izčrpanost.

Kim je takoj ukrepala in v New Yorku pristala na kognitivno-vedenjsko terapijo, ki je potekala pod strogim terapevtskim nadzorom, in z njeno pomočjo končno izvedela, kaj je sprožilo njeno depresijo – očetova smrt.

"Postalo mi je jasno, da če lahko umre on, lahko umrem tudi jaz. Postalo pa mi je tudi jasno, da zapravljaš čas, če se tega bojiš. Veste kaj, saj sploh ne bom vedela, da sem mrtva. In na neki čuden način je to dejstvo velika tolažba."

Napisal: Tim Jeras (za Novo)
Fotografiji: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri