Kim Basinger: Manekenka pri 60 letih

Nikoli ni prepozno, lahko rečemo za Kim Basinger, ki je pri 60 letih videti vrhunsko in je pred kratkim podpisala pogodbo z manekensko agencijo IMG models.

Kim Basinger (foto: Profimedia) Profimedia
4. 1. 2014

Igralka Kim Basinger je pred kratkim poleg 60. rojstnega dne proslavila tudi 35 let uspešne igralske kariere. V njenem poklicu moraš sicer biti čim dlje mladosten in v dobri formi.

"Lahko sem zelo srečna, da sem tako dolgo med zvezdami. Sicer se ne sprehajam več tako pogosto po rdečih preprogah, a vseeno še vedno rada delam," je pred kratkim izjavila Kim v nekem intervjuju. Priznala pa je tudi, da se je kar dolgo borila s tesnobo in da je v nekem obdobju uživala veliko zdravil, da se je bolje počutila. "Zdaj uživam v življenju. Nisem želela živeti z zdravili, zato sem se jim odpovedala, saj sem se želela spopasti s strahovi, ki so me begali."

Zdaj je vse to za njo in Kim, ki se je nekoč slikala tudi za Playboy in nato doživela veliko slavo v legendarnem filmu Devet tednov in pol z Mickeyjem Rourkom, je spet manekenka. Pri tem pa podpira tudi 18-letno hčerko Ireland. "Odraščala je v zelo razburkanem obdobju, sama pa sem se vedno trudila, da ji zagotovim varnost in mir, ki ga vsaka mlada oseba potrebuje. Tudi spodbujam jo pri njeni želji - hoče biti namreč manekenka." No, redko se zgodi, da sta mati in hči istočasno manekenki, in to še v isti agenciji. Če gre verjeti govoricam, naj bi v kratkem skupaj posneli tudi editorial.

Nekateri namigujejo, da Alec Baldwin ni nikoli prebolel Kim, še posebej, ko je izjavil, da je Kim zanj še vedno ena od najlepših žensk na svetu. "Mama moje hčerke Ireland je ena od najlepših žensk sploh. In tudi najina grda ločitev tega ne more spremeniti," so bile Alecove besede v nekem intervjuju.

Vesela za bivšega

Alec Baldwin (55) in njegova soproga Hillaria (29), s katero se je poročil po ločitvi s Kim, sta oktobra dobila hčerko in jo poimenovala Carmen Gabriela. Veselje nad dojenčico je na Twitterju izkazala tudi Ireland, ki je bila doslej edinka.

"Dobrodošla na svet, Carmen! Postala sem je...a sestra!! Rada te imam," je napisala Ireland. Bivšemu možu pa je čestitala tudi Kim. Očitno sta napete odnose do neke mere zgladila. Ločitev po devetih letih zakona namreč ni minila v prijateljskem tonu. Ko se je par ločeval, je Alec hčerko označil za neotesano, neobzirno malo prasico! Kljub vsemu sta danes v dobrih odnosih.

Snema filme

Film 'The Grudge Match', v katerem igra s Sylvestrom Stallonejem (67) in Robertom De Nirom (70), kmalu prihaja v kinematografe. Vendar pa Kim ne počiva in že dela v ovem projektu.

"Vesela sem, ker imam veliko dela. Moja hči Ireland se je namreč preselila v svoje stanovanje in doma bi mi bilo dolgčas brez nje," pravi Kim, ki je hčerki zagotavljala normalno otroštvo, kolikor ga je le lahko, glede na to, da je morala deklica živeti v soju slavnih staršev. Ko je Kim s Stallonejem prišla na premiero filma v New Yorku in bila oblečena kot mafijašica v obleki s podpisom Ralpha Laurena, ji nihče ne bi prisodil 60 let.

Sandra Bratuša za revijo Story