Kelly Rutherford in Daniel Giersch: Nekoč noro zaljubljena, danes ...

Ameriška igralka Kelly Rutherford in nemški poslovnež Daniel Giersch sta se nekoč globoko in iskreno ljubila, danes pa se nekdanja zakonca ogorčeno bojujeta za svoja otroka.

Kelly Rutherford in Daniel Giersch (foto: Profimedia) Profimedia
28. 8. 2014

Ljubezenska zgodba Kelly Rutherford in Daniela Gierscha se je leta 2006 začela kot pravljica. Povsem po naključju sta se spoznala v Los Angelesu in se v trenutku zaljubila.

"Preprosto se ujemava, o številnih stvareh imava enake predstave," sta pojasnila takrat še srečna zaljubljenca, ki sta se po hitrem postopku avgusta 2006 sprehodila do oltarja, dva meseca po poroki pa je luč sveta ugledal njun sinček Hermés Gustaf. Ljubezen kot v sanjah. Toda te sanje so se po dobrih dveh letih razblinile kot milni mehurček.

Nekoč do ušes zaljubljena ameriška igralka in nemški poslovnež sta se ločila zaradi 'nepremostljivih razlik'.

Hude obtožbe

Začela se je nočna mora, ki se je izkazala kot bitka, ki ji ni videti konca. Bitka za sedemletnega Hermésa in petletno Heleno, ki jo je zvezdnica povila pol leta po tistem, ko je vložila zahtevo za ločitev. Stvari so šle celo tako daleč, da je 45-letna Kelly za svojega nekdanjega soproga, ki je šest let mlajši od nje, zahtevala začasno odredbo o prepovedi približevanja, ki jo je tudi dobila. Za spletno stran people.com je takrat dejala:

"Zasleduje mene, mojo mamo in varuško ter se vedno znova nenapovedano pojavlja, da bi nas prestrašil." Odvetnik obdolženca je te očitke zanikal, a kljub temu se Daniel Kelly, njeni mami in varuški ni smel približati na manj kot 90 metrov.

Vmes je bilo nekaj časa videti, da se bo spor med nekdanjima zakoncema vendarle umiril. Avgusta 2009 sta se dogovorila, da si bosta do aprila 2010 delila skrbništvo nad otrokoma. Toda zgodilo se je drugače.

Kelly je Daniela obtožila, da je vpleten v kriminalne posle, med drugim je govorila o tihotapljenju mamil in trgovini z ilegalnim orožjem. Njenih navedb do danes sicer še niso dokazali, a v Ameriki že obtožba zadostuje za odvzem vizuma. In tako je Daniel ostal brez ameriškega vizuma.

Država noče zaščititi njenih otrok

Kljub temu je igralka leta 2012 doživela hud udarec – izgubila je skrbništvo nad Heleno in Hermésom, ki so ju dodelili Danielu. Sodišče je takšno odločitev sprejelo zato, ker Kelly lažje odpotuje k svojima otrokoma v Francijo kot Daniel v Ameriko. To je povsem razumljivo, saj podjetnik ne nazadnje sploh ne sme več obiskati Amerike.

Po tej odločitvi sodišča se je zvezdnica odločila, da se bo borila na vso moč. In tako je gostovala v vseh mogočih pogovornih šovih, kjer je vsakič izlila srce in dušo ter veliko prejokala.

"Svoja otroka sem nazadnje videla pred desetimi dnevi," je pojasnila v ameriškem šovu The View. "Moja mala deklica je rekla: 'Mami, rada bi šla domov, rada bi šla v New York,'" je še dodala in bruhnila v jok. Junakinja serij Opravljivka in Melrose Place se je torej dejansko bojevala na vso moč, a tudi to ni pomagalo.

Lani je sodišče namreč znova odločilo, da bosta otroka še naprej živela pri svojem očetu v Monaku. Potem pa je Kelly posegla po drastičnih ukrepih – Hermésa in Helene, ki sta letošnje poletne počitnice preživela pri njej, ni hotela pustiti nazaj v Monako.

Na sodišču v New Yorku je vložila posebno prošnjo, ki se uporablja v skrajnih primerih in s katero je želela preprečiti, da bi se otroka 19. avgusta vrnila k svojemu očetu. A tudi to ji je spodletelo. Po poročanjih ameriškega tračarskega portala TMZ je po obravnavi v solzah potožila:

"Jaz plačujem davke, moja lastna država pa noče zaščititi mojih otrok!" V tej bitki, ki traja že leta, prav gotovo najbolj trpita najšibkejša vpletena, oba otroka. Le upamo lahko, da bo starša nekoč srečala pamet in bosta zakopala bojno sekiro. Na ljubo svojih otrok, ki sta bila nekoč vendarle spočeta iz ljubezni.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri