Kelly Osbourne si ne more pomagati, takšna pač je!

Pri 28 letih je bila Kelly Osbourne že vse: pevka, igralka, plesalka, zvezda resničnostnega šova, ozdravljena odvisnica, oblikovalka in navdih za punce, ki želijo shujšati, kljub temu je najbolj slavna zato, ker je kakršna je.

Kelly Osbourne si ne more pomagati, takšna pač je! (foto: Matthias Vriens-McGrarth) Matthias Vriens-McGrarth
8. 7. 2013

Ko sem pridrvela na snemanje naslovnice za Cosmopolitan, je bila Kelly naličena ravno do polovice. V studiu je bila že od zjutraj – vsa poskočna in vesela – s svojim fantom, kuharjem Matthewom Mosshartom, ki ji, čeprav je to pravzaprav njeno delo, ves čas ni dal miru ter jo je nenehno objemal in poljubljal.

Spoznala sta se pred dvema letoma na poroki Kate Moss. "Bila je ljubezen na prvi pogled. Samo pozdravila sva se in to je bilo to," se spominja Kelly, ki kar ne more umakniti rok s svojega dragega in ji zato frizerka komaj oblikuje figo v stilu Mini Miške. Čas je za kosilo, zato se skupaj odpravimo v fensi restavracijo sredi newyorškega West Villagea, kjer začne v potokih najprej teči šampanjec, potem pa še naš pogovor.

Hčerka rokerja Ozzyja in televizijske voditeljice Sharon ima veliko povedati. Pogovarjamo se o otroštvu, ki ga je preživela na turnejah z očetom, o tem, kako je čez noč postala zvezda MTV-šova Osbournovi, ter tudi o številnih vzponih in padcih, ki jih je doživela, preden je leta 2009 javno razglasila, da je zdaj trezna (čeprav občasno še vedno popije pijačo ali dve).

Pri svojih 28 se lahko pohvali s tem, da se je uvrstila med finaliste izbora Zvezde plešejo, še posebno ponosna pa je na oddajo Fashion Police na televizijskem programu E!, ki jo vodi s kolegi. Poleg tega je občasno pevka ali igralka, celo oblikovalka ... skratka nekdo, ki ima na zalogi vedno še šest projektov, o katerih žal še ne more govoriti.

Naj gre za to, kako se je počutila, ko je imela XX kg več, za njenega očeta, ki se kar naprej odvaja od mamil, ali za prepire z Lady Gaga, Kelly nikoli ne laže. "Vedno bom povedala, kar si mislim, vi pa si mislite, kar hočete."

Videti si odlično. Ti je kaj žal, da nisi shujšala že prej?

Ne. To bi bilo res dolgočasno. Naenkrat sem začela bolj zaupati vase, a se mi zdi, da mi takšna samozavest v najstniških letih sploh ne bi koristila. Vsi moji prijatelji so mi že rekli: "Saj se zavedaš, da bi bila, če bi bila že prej tako suha, prav čudna?" In jaz se s tem kar strinjam.

Te fantje zdaj prej opazijo?

Kar naprej me obletavajo in nič kaj prijazna nisem do njih. "Od zmeraj sem bila jaz, a vam prej nisem bila všeč? Tudi zdaj me lepo pustite pri miru." Ampak fant mi vedno pravi, naj bom prijazna. Tako navajena sem, da so ljudje do mene zlobni, da včasih ne znam odreagirati na komplimente. Veliko se bom morala še naučiti, preden bom preprosto rekla samo: "Hvala. Zelo si prijazen."

Hodila si z manekeni, glasbeniki. V čem je Matthew drugačen od tvojih bivših?

Preprosto me hoče ljubiti in jaz hočem biti ljubljena. Vsak, s komer sem do zdaj hodila, je hotel nekaj od mene. Klicali so ljudi, ki jih poznam, in zahtevali usluge. Vedno sem jim govorila: "To, da si moj fant, te ne bo prav daleč pripeljalo."

Kaj te na njem najbolj vznemirja?

Potrebujem moškega, ki mi včasih pove, da se motim. Matthew je edini, ki mi upa naravnost povedati, kje je moje mesto, in zna biti zraven še prikupen.

Kaj pa domači? So ga sprejeli?

Oče mi je pred nekaj dnevi poslal SMS: "Moral bi z Matthewom na večerjo." Jaz pa sem se vprašala: "Kaj pa jaz? Tudi jaz te že tri tedne nisem videla."

Tvoj oče je pred kratkim spregovoril o tem, da je spet odvisen od tablet in alkohola. Kako se počutiš?

Spoštujem njegovo iskrenost. Ni lahko reči: "Kriv sem, res mi je spet spodletelo." To samo kaže, da je človek na mestu. Večina jih takšne stvari skriva. Zato nimam očeta nič manj rada. Dolgo sem potrebovala, da sem prišla do tega, a zdaj ga razumem. Tudi mami ga razume in podpira. Konec koncev smo o tem snemali TV-oddajo, zdaj pa se ljudje obnašajo, kot da gre za novo zgodbo. Včasih mi je bilo grozno, ker so se moji starši namesto na bostonskem maratonu pojavljali na naslovnicah rumenih časopisov, zdaj pa razumem, da to ni nobena katastrofa. Hudo je, če ti teroristi ubijejo otroka. Za lase privlečena zgodba o mojem očetu, ki ni niti resnična, mi pa ne more več do živega.

Imaš tudi ti še vedno težave z odvisnostmi?

On je odvisnik. Jaz sem odvisnica. To je nekaj, kar naju bo spremljalo do konca življenja. Vendar sva previdna. Pomembno je, da smo srečni in zdravi, če ni tega, je vse brez smisla. Pravijo, da so seks, droge in rokenrol ena sama zabava. Ni tako. Ne vidim razloga, zakaj bi to poveličevali.

Kaj se je spremenilo na bolje, ko si se streznila?

Me sprašujete, kako je s seksom? V zvezi s tem sem prav sramežljiva. Seks, ko si trezen, in pijanski seks se ne bi mogla bolj razlikovati. Ni nujno, da je prvi boljši, zagotovo pa je bolj zadovoljujoč, saj veš, da si dal vse od sebe.

Se z mamo pogovarjaš o seksu?

Vse ji povem. Zadnjič sem ji na primer, da mi je nekoč en tip hotel v zadnjico zariniti prste, jaz pa sem mu prisolila nekaj krepkih okoli ušes. Mama mi je potem rekla, zakaj mu nisem samo preprosto povedala, da tega ne želim.

Kaj si se naučila iz razmerja svojih staršev?

Med sabo sta vedno govorila po resnici in z občutkom. Naj se sliši še tako hipijevsko, pomembno je, da si iskren s tistim, ki ga ljubiš.

V svoji oddaji Fashion Police si skritizirala Lady Gaga, kar jo je zelo razjezilo. Kako si se počutila?

Rada sem imela Lady Gaga. S svojimi stališči in neomajnostjo me je čisto prepričala, dokler nisem ugotovila, da je navadna lažnivka. Njeni oboževalci so mi grozili s smrtjo, ona pa ni ukrenila čisto nič. Če bi kaj takega počeli moji, zagotovo ne bi samo stala in gledala. Lahko reče, kar hoče, ampak jaz vem, kaj je res. Za svojo kariero bi izkoristila tudi največje čudake, najbolj čudne dogodke ... karkoli.

Se zaradi oddaje Fashion Police (tam Kelly ocenjuje, kako so oblečeni zvezdniki, op. p.) kdaj počutiš nelagodno?

Ne. Nikar ne hodite po rdeči preprogi in ne pričakujete, da vas ljudje ne bodo sodili. Mene so na primer na neki naslovnici poimenovali Ozzyjeva kitovska hčerka – uničilo me je, a sem se takrat odločila, da bom naredila, kar  je v moji moči, da se mladi ne bodo počutili, kot sem se jaz tolikokrat.

Ne greš se samo modne policistke, ampak se ti tudi sicer veliko dogaja. Kaj te čaka v prihodnosti?

Sreča in zlati globus. Odlična sem, zato mi ga bodo morali podeliti. Kaj je življenje, če ga ne živimo sto na uro? Ljudje mislijo, da je to mojih 15 minut, a jaz imam programa najmanj za uro.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri