Je to pravi razlog za odhod Kelly Osbourne z Modne policije?

Pred kratkim se je na spletu dogajala prava vojna, katere rezultat je slovo dolgoletne sodelavke in komentatorke Kelly Osbourne od priljubljenega šova Modna policija na kanalu E! Entertainment. 

Je to pravi razlog za odhod Kelly Osbourne z Modne policije? (foto: Profimedia, Arhiv E!) Profimedia, Arhiv E!
12. 3. 2015

Neljubi dogodek, ki je bil tudi razlog njenega odhoda, se je zgodil med snemanjem oddaje, ko je ekipa komentirala obleke z rdeče preproge letošnjih oskarjev.

V oddaji, ki je bila po oskarjih, je Giuliana Rancic komentirala Kellyjino prijateljico, pevko Zendayo, in pri tem izustila kar nekaj pikrih šal na račun lepotice, kar je šlo Kelly v nos.

Giuliana

Ko je izjavila, da lasje pevke Zendaye, ki je na oskarje prišla z novo pričesko, t. i. dreadlocksi, gotovo smrdijo po travi in olju pačulija, je razjezila Kelly in publiko, ki je bila ogorčena.

A ta zgodba ima več plati, zato je še toliko bolj zanimiva ...

Po končani oddaji se je na svojem Twitterju oglasila tudi Zendaya, ki je bila v preteklosti že večkrat gostja oddaje, enkrat pa je celo stopila v čevlje Giuliane, ki jo je zdaj tako globoko prizadela.

Zapisala je, da je ogorčena nad izjavo, ki naj bi bila zelo stereotipna in žaljiva, s čimer se je strinjalo veliko ljudi. Spet drugi pa v izjavi, ki so ji nadeli celo oznako 'rasistična', niso videli nič spornega.

Še pred javnim Giulianinim opravičilom je v bran pevke stopila Kelly, ki je na svojem profilu zapisala, da razmišlja o tem, da bi zapustila oddajo, če se v nadaljnjih 24 urah krivec ne opraviči za klevetanje njene prijateljice.

S to izjavo je samo 'podžgala' komentarje, v katerih ji očitajo dvoličnost, ker je v vseh petih letih dela pri oddaji ni zmotil noben žaljiv komentar pokojne Joan Rivers, ki naj bi imela po mnenju večine še veliko hujše izjave.

Čeprav se je Giuliana Zendayi javno opravičila, ta pa je njeno opravičilo sprejela, je Kelly vseeno zapustila oddajo. Menda je bila to samo kaplja čez rob, saj se je samosvoja Kelly že dlje časa pripravljala na odstop, ker naj ne bi bila zadovoljna z novo voditeljico Kathy Griffin, s katero se je menda tudi velikokrat glasno sporekla.

Modna policija

V bran oddaje Modna policija se je postavil tudi Giulianin prijatelj, prav tako voditelj Billy Bush, ki je izjavil, da je Kelly sovoditelje oddaje s svojim odzivom "vrgla pod avtobus".

Izjava je spodbudila Ozzija, očeta Kelly Osbourne, da na svoj Twitter napiše jezno sporočilo voditelju: "Pusti Kelly, sicer se vidimo v bolnišnici, kjer bodo morali odstraniti mojo nogo iz tvoje riti."

Uradni izjavi zastopnika televizijske šova Modna policija, da Kelly resnično zapušča oddajo, so dodali tudi, da trenutno ne iščejo njene zamenjave in da bo oddaja nemoteno na sporedu v predvidenem terminu.

Po nekaterih virih naj bi bila Kelly že vse od smrti Joan Rivers, ki je oddajo vodila vsa ta leta, odločena, da bo šov zapustila, in ta incident naj bi bil samo kaplja čez rob.

Manja Plešnar za revijo Story