Keira Knightley bo obiskala Zagreb in Opatijo

Film o razburkani ljubezenski zgodbi F. Scotta in Zelde Fitzgerald bodo snemali tudi na Hrvaškem.

9. 2. 2010

V vlogi Zelde bo nastopila Keira Knightley.

Spomladi na Hrvaškem

Zagreb in Opatija bosta dve izmed prizorišč snemanja novega filma o življenju pisatelja F. Scotta Fitzgeralda in njegove žene Zelde z naslovom The Beautiful and the Damned (Lepi in prekleti).

Snemanje filma, v katerem bo v glavni ženski vlogi nastopila britanska igralka Keira Knightley, naj bi se začelo spomladi.

Za zdaj še ni znano, kdo bo igral Fitzgeralda, med kandidati pa naj bi bil tudi zvezdnik Leonardo DiCaprio, pišejo na hrvaški strani HRT.

Lepi in prekleti

Film je dobil ime po drugem Fitzgeraldovem romanu Lepi in prekleti, zgodba pa govori o mladem in bogatem dediču v 20. letih, o njegovem zakonu in težavah z alkoholom. Glede na to, da je slavni ameriški pisatelj navdih črpal iz svojega zakona, posebej v 20. letih, ki so bila najbolj razburkana, lahko v romanu najdemo kar precej podobnosti z njegovim resničnim življenjem.

Scenaristka Hanna Weg naj bi se osredotočila na temnejšo stran zakona Fitzgeraldovih, ki sta oba umrla relativno mlada, v štiridesetih letih življenja. Na režiserskem stolčku bo sedel John Curran, kot koproducent naj bi pri projektu sodelovala tudi hrvaška hiša Jadran Film.

Vir: Nova