Kdo vse premore X Factor?

Prihajajoči šov X Factor je podprlo nekaj naših nadvse uspešnih glasbenikov, ki se ukvarjajo z različnimi glasbenimi žanri.

8. 1. 2012

Alenka Godec je že en tak - pravi ambasador X Faktorja. Sama pravi, da sploh ne želi biti diva, ampak samo pevka v pravem pomenu besede.

Energična Alya, ki se je že kot deklica navduševala nad glasbo in petjem, je po začetnih nastopih na festivalu Radia Hit in Emi poskrbela za pravo eksplozijo na slovenski glasbeni sceni. Leta 2004 je poslušalcem predstavila svoj prvi album, ki je pozneje postal platinast, istega leta pa so ji slovenski novinarji podelili naziv pevke leta, nastopila pa je tudi z legendarno skupino Beach Boys. Vsem, ki bi si želeli stopiti na glasbeno pot, sporoča, naj verjamejo vase in brez oklevanja uresničijo svoje sanje.

“Sicer je vsak začetek težak, a če v sebi najdeš tisto iskrico v očeh, tisti x faktor, ti bo zagotovo uspelo,” dodaja.

Tudi roker Grega Skočir iz skupine Big Foot Mama, ki je kot otrok želel postati igralec hokeja, podpira nov resničnostni šov. Grega in skupina navdušujejo slovenske poslušalce že od leta 1994, posneli pa so že šest studijskih albumov. Kot zaprisežen roker že od nekdaj spremlja in spodbuja tudi mlade glasbenike, ki si želijo vstopiti v svet glasbe. Verjame pa, da je za uspeh treba veliko in trdo delati, biti samozavesten, vztrajen in še nekaj več.

Gregu se pridružujeta še raper Trkaj in Uroš Perič. Trkaj ni le raper, ampak tudi pisec besedil, novinar, popotnik in diplomirani teolog, ki živi po načelu bodi svoboden v stiku s sabo. Že pri 18 letih se je začel ukvarjati z rapom in takoj navdušil slovensko glasbeno sceno. Svojo pot je začel v ‘freestyle’ zasedbi Rodbine Trgavšek, pozneje pa se je pridružil skupini Generacija 00, ki deluje pod okriljem fundacije Z glavo na zabavo.  Leta 2003 je osvojil naziv prvaka na tekmovanju 8 Mile freestyle battle in nekaj mesecev pozneje dosegel še zmago na 2. freestyle prvenstvu. Do danes je ustvaril tri samostojne albume, sodeloval s številnimi priznanimi imeni iz sveta glasbe in ustvaril veliko uspešnic za druge izvajalce. Tako v raperskih kot tudi pevskih vodah si Trkaj želi še več mladih, ki bi spreminjali glasbene standarde in bili v ponos domovini tudi v tujini.

Uroš Perič - Perry je svojo glasbeno pot začel kot 12-letni deček. Med glasbeniki, ki so nanj najbolj vplivali, je na prvem mestu prav gotovo legendarni Ray Charles. To ga je pripeljalo tudi do prvih javnih nastopov in programa Tribute to Ray Charles, s katerim je pozneje zablestel po vsem svetu.

Iskanje naslednjega slovenskega glasbenega talenta pa je podprla tudi odlična vokalistka Lara Love, ki je na glasbeno prizorišče stopila z uspešno skupino LeeLooJamais. Kot pravi sama, je na njeno glasbeno ustvarjanje zelo vplival kralj popa Michael Jackson, njena velika želja pa je zapeti v duetu z Josipo Lisac. Ena izmed njenih želja, ki so povezane z glasbenim ustvarjanjem, je tudi, da bi v slovenski glasbi našla več svežih in nadarjenih glasbenikov.