Katy Perry in Russell Brand: Ljubezni je konec!

Kdor Russlla Branda vidi te dni med pohajkovanjem po Londonu, lahko zasluti, kako mu gre. Ramena ima povešena, oči pa ta 36-letnik skriva pod velikimi sončnimi očali.

12. 1. 2012

Približno 10 tisoč kilometrov stran pa je scena povsem drugačna – 27-letna Katy Perry najprej že kar nekoliko pretirano veselo praznuje božič na Havajih, na silvestrovo pa se v zasebnem klubu Soho House v zahodnem Hollywoodu spogleduje s številnimi moškimi. Kot da bi hotela vsemu svetu sporočiti, da v nobenem primeru ne namerava popustiti in pokazati, da ji je hudo. Kot da noče, da bi ljudje opazili, da se je v njenem zasebnem življenju zgodila katastrofa.

Kakšna?

Njen soprog, Russel Brand, je vložil zahtevo za ločitev in od njenega 14-mesečnega zakona so ostale le še ruševine.

‘Dušil’ jo je z željo po družini

Ljudi v Hollywoodu ta ločitev ni ravno presenetila.

V zakulisju naj bi med Russllom in Katy že pol leta redno prihajalo do glasnih prepirov, kot poročajo njuni prijatelji.

Oba veljata za zelo močni osebnosti, ki skoraj ne upoštevata mnenj drugih. Glavni razlog za zakonski polom pa naj bi se skrival v tem, da je Katy od februarja do novembra s svojim šovom California Dreams skoraj neprekinjeno potovala po svetu. Kadar sta vendarle oba preživljala čas v skupnem domovanju v Los Angelesu, pa se je Katy raje zabavala s prijatelji, kot da bi sedela na kavču ob svojem možu. Ravno zaradi tega Russell nikoli ni razvil posebej toplega odnosa z njeno najboljšo prijateljico Rihanno.

Komik kot nekdanji alkoholik danes živi v znamenju stroge abstinence, poleg tega pa vsak dan teče in vadi jogo. Že devet let je ‘čist’ in je svoje divje čase že zdavnaj pustil za seboj.

Želel si je končno ustvariti družino in je s to željo čedalje pogosteje pritiskal na Katy.

Njegovo hrepenenje po družini je bilo celo tako močno, da sta se zatekla po pomoč k zakonskemu svetovalcu. Po pogovorih z njim je pevka vendarle privolila, da si bo letos vzela premor (za družino). Menda naj bi Brand v zakonu trpel tudi zaradi tega, ker je njegova žena uspešnejša od njega in ker bistveno več zasluži. Zahvaljujoč svetovni turneji in reklamnim pogodbam, naj bi se njeno premoženje lani skoraj podvojilo in zdaj znaša 70 milijonov dolarjev. To je precej več od Russllovega bogastva, ki ga ocenjujejo na 17 milijonov ameriških zelencev. Ker parček ni podpisal predporočne pogodbe, pa mu v skladu s kalifornijskimi zakoni ob ločitvi pripada polovica njenega premoženja.

Vsak s svojimi načrti za prihodnost

In kako bosta v prihodnje živela ločena?

Katy bo z Rihanno poletela v Mehiko, ker bi rada preusmerila svoje misli, konec januarja pa jo čakajo koncerti v Indoneziji in Južni Koreji. Kaj pa Russell? Najverjetneje se bo preselil nazaj v London. Pred nedavnim je v angleški prestolnici obiskal dva terapijska centra za odvisnike od mamil, a ne zato, ker bi imel ponovno težave z opojnimi substancami, ampak zato, da bi razvedril tamkajšnje paciente.

Zabavati druge, čeprav gre tebi morda na jok – to je odlika dobrega zabavljača. Vsaj to je Katy Perry in Russllu Brandu skupno.