Katy Perry: Črna ovca v družini

Medtem ko si pevka Katy Perry ustvarja svetovno kariero, njena starša molita za odrešitev črne ovce v svoji družini. Kako je videti njuna tipična nedeljska pridiga v Los Angelesu?

1. 7. 2012

Katy Perry, ki se je pred 27 leti kot Katheryn Elizabeth Hudson rodila v Kaliforniji, ima trenutno temno lilaste lase, njena največja uspešnica pa je I Kissed A Girl. S provokacijami si je ustvarila kariero. Takšnega mnenja sta vsekakor njena starša. Pastorski parček na svojo hčerko gleda kot na črno ovco v družini.

Bolj spominja na rokerja kot na pridigarja

Keith in Mary Hudson sta 'ponovno rojena kristjana' in že dobrih 30 let opravljata funkcijo potujočih pridigarjev. Svoje tri otroke sta vzgojila v skladu s strogimi pravili. Pop glasba je bila prepovedana. Pa gresta svet šovbiznisa, v katerem živi njuna hčerka, in njuna pobožnost sploh skupaj? Odgovor na to vprašanje so dobili tisti, ki so se udeležili pridige zakoncev Hudson v nekem predmestju Los Angelesa.

Preprosta stavba v industrijski coni v Chatsworthu je domovanje centra Covenant Faith. Mesto dogodka je prav tako preprosta konferenčna soba s sivim filcem na tleh in neonskimi lučmi. Nobenih orgel, nobenega oltarja. Približno 20 kovinskih stolov je tistega nedeljskega jutra zasedenih. Farani se začnejo 'ogrevati' s petjem. Posnetki, ki spominjajo na glasbene spote, brlijo na velikem platnu. Na njih so podnapisi, kot pri petju karaok. Potem v prostor stopita Keith in Mary Hudson. Katyjin oče je popolno nasprotje vseh klišejev o potujočih pridigarjih. Je lepo zagorel, nosi ogrlico s križem in trendovska očala, krasi pa ga kozja bradica. S pasu njegovih črnih kavbojk visi srebrna veriga, kakršno običajno nosijo motoristi, njegovi usnjeni čevlji pa zahvaljujoč kombinaciji s sivo kovino vzbujajo kar precej pozornosti. Keith, ki bo kmalu dopolnil 65 let, je videti kot pravi in predvsem zreli roker.

Bog še ni končal s Katy

Odkar je Katy zvezdnica, sta slavna tudi njena starša, ki pogosto pridigata pred več tisoč ljudmi.

"To dogajanje z najino hčerko nama daje določeno platformo. In verjamem, da vse to vodi in usmerja Bog," pravi Keith. Naslednja velika platforma bo zanju Katyjin koncertni film Part Of Me, ki poleti prihaja v kina.

"Tudi midva se bova sprehodila po rdeči preprogi," se veseli njen oče in sproži glasen smeh vernikov. Keith je med njimi dobro sprejet. Predstavlja jim pravo poživilo ob nedeljskih jutrih. Toda zanj in za njegovo soprogo je v igri veliko več, saj jima gre za reševanje duš. Ob tem zakonca sprejemata le enega boga in le svojo interpretacijo biblije.

Pred 32 leti sta Hudsonova ustanovila cerkev Keith & Mary Hudson Ministries in vse od takrat apelirata na vsakega, ki jima je pripravljen prisluhniti, naj se odreče vsem grehom. Pri tem imata veliko konkurence, saj je po nekaterih ocenah okoli 80 milijonov Američanov, torej približno četrtina prebivalstva, pripadnikov svobodnih oziroma neodvisnih cerkev. Keith božjo besedo spremeni v velik šov, v katerem je glavna tema njegova hčerka. "Bog še ni končal s Katy," vzklikne in doda: "Vi ne veste, kaj se dogaja za kulisami!" Potem začne razlagati o svojem obisku koncerta, o spektaklu, ki si ga je ogledal iz zaodrja. Na odru je bila Katy, družbo pa so ji delali otroci, ki so roke dvigovali visoko v zrak. Pravzaprav je bilo kot v cerkvi. Keith pove, da so ga takrat premagale solze. Slišal je namreč božji glas in spoznal: "Oboževalci bi radi bili ljubljeni in radi bi se predajali neki religiji. Toda častijo napačno stvar!"

Hčerke nikoli ne prosita za denar

Kljub vsemu pa za Katy še obstaja upanje in njen oče bo storil vse za to, da bo po smrti prišla v nebesa. Keith je bil v šestdesetih letih hipi in je jemal mamila, preden se je 'zaljubil v Jezusa' in našel odrešitev. Mary, ki je v Las Vegasu delala na nekem radiu, je spoznal leta 1979, in sicer na bogoslužju v cerkvi svoje sestre. In ko smo že ravno pri veliki in pomembni temi, ki se ji reče ljubezen ... Julija bo končan ločitveni postopek med Katy in britanskim komikom Russllom Brandom. Keith meni, da je njegova slavna hčerka tudi na ljubezenskem področju vedno znova zašla na stranpoti. Že njeni prvi fantje naj bi bili 'ničle', ravno tako kot njen bodoči bivši soprog. Toda Keith meni, da se da celo Russlla še vedno rešiti.

Zdaj bi Keith rad molil skupaj z verniki. To v prevodu pomeni, da v ekstazi kriči v mikrofon in svetega duha prosi za transformacijo vernikov:

"Odpri jim oči!"

Potem skupaj z Mary prerokuje posamičnim obiskovalcem, po približno uri in pol pa začneta prejemati kuverte s prispevki.

"Ne živiva od hčerke, nikoli je ne prosiva za denar," razloži Keith in še na hitro doda, da je Katy lani zaslužila 44 milijonov dolarjev ... Po koncu pridige Keith v sosednji sobi prodaja cedeje, knjige in zapestnice s križi. Če se v tej sobi slučajno znajde kakšen novinar, ki bi se rad pogovoril o njegovi slavni hčerki, se mu Keith sicer prijazno predstavi in ga objame, a takoj jasno in glasno pove:

"O Katy ne smeva povedati ničesar. Vse mora prej blagosloviti." Kakor koli že, vsakemu, ki se udeleži Keithove pridige, takoj postane jasno, da je možakar pravi zabavljač. Jasno pa mu postane tudi, po komu 'se je vrgla' Katy ...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri