Katie Holmes še vedno čaka na pravi hollywoodski uspeh

Katie Holmes daje vse od sebe, da bi se prebila v hollywoodsko prvo ligo, a ji to tudi dve leti po ločitvi od Toma Cruisea preprosto še ni uspelo. Čeprav je od konca snemanja Simpatij minilo že 11 let, jo še vedno povezujejo prav s to najstniško serijo.

Katie Holmes (foto: Profimedia) Profimedia
27. 10. 2014

Ko se ljubka in mlada igralka v vzponu zaplete v ljubezensko razmerje z zvezdnikom svetovnega formata, ji je poklicni uspeh že vnaprej zagotovljen. Vsaj tako bi si človek mislil. Še bolje za kariero pa je verjetno konec razmerja, kar se je izkazalo v primerih Nicole Kidman in Penélope Cruz, ki sta nekoč – ravno tako kot Katie Holmes – ljubili hollywoodskega megazvezdnika Toma Cruisea. In karieri obeh sta se začeli zares strmo vzpenjati šele po koncu razmerja z njim.

V primeru Katie pa je drugače. Tudi dobri dve leti po ločitvi od Toma ji stvari nikakor ne stečejo. Njeno ime še vedno povezujejo predvsem z nekoč priljubljeno televizijsko serijo Simpatije, ki pa jo je 35-letnica snemala še kot najstnica ...

Na začetku se je zdelo, da je Tom njena velika ljubezen. Junija 2005, le dva meseca po tem, ko sta se spoznala, jo je zaprosil za roko in lepotica je pristala. Aprila 2006 je na svet prijokala hčerkica Suri, novembra je sledila poroka. V zasebnem življenju ji je šlo torej vse kot po maslu, v poklicnem smislu pa Katie ni napredovala.

Z vlogo Rachel Dawes v akcijski domišljijski pustolovščini Batman: Na začetku je leta 2005 požela le posmeh, nekateri so celo trdili, da niti slučajno ni prava igralka za to vlogo.

In kako temnolasa zvezdnica na vse skupaj gleda danes? "V Hollywoodu vendar ni tako, da ti vloge kar same od sebe priletijo na mizo. Vedno obstajajo časi, ko je – kar zadeva ponudbe – vse skupaj bolj mlačno."

Leto 2014 naj bi končno postalo leto nekdanje gospe Cruise. Posnela je pet filmov. Vsakega posebej je snemala polna upanja in z veliko angažiranostjo. Toda na koncu nikoli ni bilo uspeha. Trenutno jo v naših kinih lahko gledamo v znanstvenofantastični drami Varuh spominov, a resnici na ljubo v tem filmu igra zelo obrobno vlogo. Njeni drami Miss Meadows, ki so jo aprila predstavili na filmskem festivalu Tribeca, pa se za zdaj ni uspelo prebiti niti v kinematografe.

Katie tolažbo po takšnih in podobnih porazih najde doma v Toledu v Ohiu, pri svojih starših Kathleen in Martinu.

"Vedno je bilo tako in je ne nazadnje še danes tako. Družina je moj varni pristan," pravi. Stabilne družine, ki jo je sama doživljala kot otrok in jo doživlja še danes, pa svoji osemletni hčerkici ne more nuditi. Potem ko se je poleti 2012 ločila od Toma, so ji sicer pripisovali številne moške, a še vedno se opisuje kot samohranilka. Središče njenega življenja pa je seveda Suri.

"Fotografi naju še vedno zasledujejo, in to za naju ni lahko," pravi in doda:

"Toda poskušam storiti vse, da bi bil najin vsakdanjik čim bolj normalen." Pri tem naj bi ji zdaj pomagala sprememba bivališča – Katie se je s Suri pred nekaj tedni iz New Yorka preselila v Kalifornijo, na podeželje v bližini Los Angelesa. Približno 600 metrov velika vila v naselju The Oaks v Calabasasu stoji na koncu slepe ulice in meji na naravni rezervat. Tom stanuje le 40 kilometrov stran, na Beverly Hillsu. Tudi če je na avtocesti 101 ogromno prometa, je pot od Katiejinega do Tomovega domovanja mogoče prevoziti v eni uri. Teoretično je to za Suri priložnost za redna druženja z očetom, za neke vrste družinsko življenje.

V skladu z ločitvenim dogovorom lahko Tom svojo hčerkico vidi le en konec tedna v mesecu, a skupni prijatelji obeh igralcev pravijo, da sta se ne­kdanja zakonca interno dogovorila za bolj fleksibilne termine obiskov. Lahko Katie torej vsaj v zasebnem smislu računa na boljše čase, po katerih tako zelo hrepeni?

"Morda se sliši paradoksalno, a stoodstotno verjamem, da lahko tudi negativne izkušnje človeku pomagajo, da najde svojo pot," pravi Katie.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri