Katie Holmes je spregovorila o materinstvu

Igralka Katie Holmes je pristala na intervju za britansko izdajo revije Elle, v katerem je razkrila, kako jo je spremenilo materinstvo, kaj si misli o ženskah, kako gleda na feminizem in vzgojo otrok, in še marsikaj drugega.

Katie Holmes (foto: Profimedia) Profimedia
12. 3. 2014

Petintridesetletna Katie Holmes je ugotovila, da so se od njenega otroštva do danes časi drastično spremenili. Zvezdnica nekdaj izredno priljubljene najstniške serije Simpatije je ob treh starejših sestrah in starejšem bratu odraščala ob jezeru Erie v Toledu, a kljub drugačnim časom meni, da so osnovni principi starševstva vendarle ostali isti.

Mama sedemletne deklice Suri je prepričana, da so današnji otroci bolj izpostavljeni različnim vplivom kot nekoč. "Predpostavljam, da imajo vse generacije tak občutek, a vse je precej drugače kot takrat, ko sem sama odraščala," je dejala Katie in poudarila, da se določene stvari kljub temu nikoli ne spremenijo.

"Najpomembneje je, da si prepričan, da otrok ve, da je ljubljen. In da ima dobro mnenje o sebi. Ona (Suri) ve, da je posebna in pomembna, in to je treba slaviti," je povedala Holmesova in dodala, da ji je njena mama vedno govorila, da nihče ne ljubi kot mama.

Velika oboževalka žensk

Nekdanja soproga hollywoodskega zvezdnika Toma Cruisa je med drugim spregovorila tudi o tem, da je po rojstvu svojega prvega in za zdaj edinega otroka odkrila povsem novo spoštovanje do žensk.

"Mislim, da nas vse naše izkušnje vodijo do boljšega razumevanja sebe in dojemanja tistega, kar je pomembno. Imam tri starejše sestre in brata, obiskovala sem dekliško šolo in vedno sem bila velika oboževalka žensk," je pojasnila Katie, ki je v ameriški zvezni državi Ohio odraščala z očetom Martinom, odvetnikom, in mamo Kathleen, gospodinjo, ki je vseh pet otrok naučila, kako zelo pomemben je prvi vtis.

"Imam srečo, da imam starejše sestre, saj sem že kot majhna vse vpijala, a mama nas je naučila, da je naravna lepota eno, da pa make up izboljšuje stvari," se je otroških let spomnila igralka. Čeprav simpatična Katie občuduje ženske, zase ne more reči, da je feministka: "Poistovetim se z ženskami. Poistovetim se z vsemi ljudmi, ki naporno delajo. Rada imam močne ženske in rada imam močne moške. Všeč mi je, če me navdihujejo ljudje, ki se bojujejo za tisto, v kar verjamejo, pridno delajo in so kreativni."

Na koncu je nekaj besed namenila še prej omenjeni seriji, ki ji je zagotovila svetovno prepoznavnost in so jo predvajali med letoma 1998 in 2003: "Svet se je od takrat toliko spremenil, družabna omrežja in tudi tisto, kar ljudje gledajo ... Toda mislim, da je bila nedolžnost skupni imenovalec te serije."