Katie Holmes in Suri: Zdaj se začenja zabava življenja

Ločitev od Toma Cruisea je pravnomočna, zdaj pa Katie Holmes in Suri čaka dogodivščina, ki se ji reče vsakdanjik. Septembra bosta mama in hčerka doživeli kar dve razburljivi premieri.

5. 9. 2012

Končno ima 33-letna Katie Holmes črno na belem tisto, za kar živi že nekaj tednov.

Listina, s katero je njena ločitev od 50-letnega Toma Cruisea postala pravnomočna, je bila izdana 21. avgusta 2012, ko se je tudi uradno končal zakon slavnih igralcev.

Katie po ločitvi vso svojo energijo dejansko porablja za to, da si kot mati samohranilka na novo zgradi svoje življenje. V tem neobičajno vročem newyorškem poletju skupaj s hčerkico Suri dan za dnem osvaja košček več Velikega jabolka.

Obiskali sta Children's Museum of Art, Museum of Modern Art, Central Park Zoo, West Side Highway, udeležili sta se tudi otroške telovadbe v Chelsea Piersu ...

Igralka v svojem novem domačem mestu neutrudno obletava najbolj 'vroča' mesta, primerna za otroke. Ne nazadnje šestletna Suri ne sme dobiti občutka, da manj dobro pozna mesto kot drugi otroci, s katerimi bo prav jutri začela hoditi v šolo.

Dogovorila sta se kot zrela in odrasla človeka

Katie v Surijino življenje uvaja strukturo.

Struktura pomeni oporo, ki jo deklica po ločitvi svojih staršev še kako potrebuje. Zdi se, da se nekdanji igralski parček – v nasprotju s tistim, kar bi pričakovali po tem, ko je Katie presenetljivo vložila zahtevo za ločitev – resno trudi, da bi nekako civilizirano shajala drug z drugim. Osnova za to so jasna razmerja, ki so jih odvetniki obeh zvezdnikov v najkrajšem možnem času spravili v obliko izvensodnega sporazuma.

Katie naj bi nekoliko omilila svoje zahteve, povezane s preživnino – Tom za Suri plačuje približno 4,8 milijona dolarjev, Katie ni dobila prav nobenega deleža njegovega premoženja, zato pa je dobila polno skrbništvo nad skupnim otrokom. Poleg tega je neki dobro obveščeni vir za ameriško revijo People povedal:

"Holmes in Cruise se redno pogovarjata in oba bosta počela to, kar je za Suri najbolje."

Tom naj bi celo razmišljal o tem, da bi se udeležil Surijine šolske zabave ob začetku novega šolskega leta. Pravzaprav je to za dobrega očeta nekaj povsem samoumevnega, toda če bi se v šoli pojavil takšen zvezdnik, kot je gospod Cruise, bi prav gotovo povzročil veliko zmedo, če ne že kar 'norišnice'. Te pa Tom noče naložiti niti svoji hčerki niti preostalim družinam.

Suri ima stike z 'navadnimi' otroki

Poleg ločitve njenih staršev je namreč prav to Surijina največja težava – sicer je vajena zasebnih letal in zlatih čevljev s petkami, ni pa vajena povsem normalnega otroškega življenja.

Za odpravo te težave zdaj skrbi mama. Med drugim tudi tako, da jo dvakrat tedensko odpelje na otroško telovadbo v Chelsea Piers. Poleg tega jo uči voziti kolo in ji pusti, da naokoli skače v gumijastih škornjih. Predvsem pa skrbi za stike z drugimi otroki, tako da se Suri veliko igra s svojimi sestričnami po mamini strani in z otroki Katiejine predstavnice Leslie Sloane ali pa njene poslovne partnerice Jeanne Yang. Ne smemo pa pozabiti niti na notranje otroško igrišče v igralkinem novem domovanju na 7. aveniji. Tam se Suri igra s svojimi vrstniki, Katie pa medtem klepeta z drugimi mamicami.

"Vse, kar jo zabava, ji zdaj daje moč. Začetek pouka in redni stiki z vrstniki bodo Suri dobro deli. Otroka se namreč krepi s spodbujanjem, konjički in prijatelji," razlagajo otroški psihologi.

Spodbude in tudi izzivov bo imela Suri v svojem novem okolju brez dvoma dovolj. Mala naj bi 6. septembra v newyorški četrti Chelsea namreč začela obiskovati zasebno šolo Avenues, ki jo oglašujejo kot World School, torej svetovno šolo. Ta prestižna šola ponuja široko paleto različnih kombinacij predmetov, vključno z arhitekturo/dizajnom in poukom v različnih jezikih. Njene partnerske šole so na vseh petih celinah. Če starši slučajno dobijo službo v tujini, njihovi otroci šolske klopi pač gulijo v Delhiju, Frankfurtu, Johannesburgu ...

Katie čakata dva velika projekta

Suri zagotoviti stabilnost in varnost je kot služba s polnim delovnim časom. Toda tako kot hčerka potrebuje materinsko skrb, tako je tudi Suri za Katie najpomembnejši človek na svetu.

"Kot mama se lahko pustiš tolažiti svojemu otroku, a mu moraš hkrati pokazati, da zmoreš tudi sama," še pravijo strokovnjaki s področja otroške psihologije. In temu daje Katie prednost pred svojim poslom, v katerem bo to jesen uresničila dva srčna projekta – 12. septembra bo na newyorškem tednu mode predstavila svojo modno znamko Holmes & Yang. Mimogrede, predstavitev bo potekala hkrati s šovom Victorie Beckham.

"Skoncentrirana pozornost modne branže je za Katie zelo velika stvar," je za New York Post povedal dobro obveščeni vir. Prav pred kratkim so iz mondene veleblagovnice Barney's sporočili, da se od ločitve TomKata kolekcija Holmes & Yang prodaja 'kot nora'.

Kaj pa drugi projekt?

Novembra bo Katie po šestih letih znova zaigrala na Broadwayu, in sicer v komediji Therese Rebeck z naslovom Dead Accounts.

Gnezdo namesto zlate kletke

To je pomemben dodatni zagon za Katiejino samozavest. Tudi kot nekdanja soproga se mora namreč dokazovati in uveljavljati ob Tomu Cruiseu. Pokušine je bila prvič deležna sredi avgusta, ko je Suri šest dni preživela s svojim očetom v Disneylandu. Spektakularne fotografije iz Orlanda, na katerih se oče in hči med drugim zabavata v vodi, so jo prav gotovo vsaj malo vznemirile. Kako naj bi se Suri po tem razvajanju, ki je bilo na programu, ko je čas preživljala z očetom, ponovno vrnila v svoj vsakdanjik z mamo? Takšna in podobna vprašanja so povsem običajna dilema ločenih parov, kot pravijo strokovnjaki:

"Tudi če si lahko en starš z darili nabira točke, drugi pa ne, otroci dobro vedo, kje so doma in kje imajo svoje gnezdo."

Gnezdo namesto zlate kletke – to je Katie v preteklih dveh mesecih svoji hčerkici zagotovila na čudovit način.

Povzeto po reviji Lea