Katherine Heigl padla v nemilost javnosti

Bila naj bi mlajša verzija Jennifer Aniston ali celo Gwyneth Paltrow, Meg Ryan ali Julie Roberts in v nekem obdobju se je celo zdelo, da bo tako. Potem pa je z nekaj nespametnimi potezami Katherine Heigl iz ljubljenke puritanske Amerike postala dekle s težavnim značajem.

15. 2. 2012

Čeprav bi ji etiketa težavne mlade ženske pri snemanju resnejših filmov lahko celo zelo koristila, je Katherine trenutno in že nekaj časa sredi obdobja, ko se zdi, da vse naredi narobe in se mora javnosti za to ves čas opravičevati. Razlog? Netaktnost. Prevedeno: iskrenost.

Katherine Heigl je na primer leta 2008 sama umaknila svoje ime s seznama kandidatov za emmyje, ker se ji je zdelo, da si njeno delo v Talentih za tisto sezono nagrade ne zasluži.

"Zdelo se mi je, da letos nisem dobila materiala, ki bi si zaslužil nominacijo za emmyja, in da bi ohranila integriteto organizacije, sem umaknila svoje ime s tekme. Nočem tudi odvzeti priložnosti kateri igralki, ki je tak material dobila," je dejala Heiglova in povsem razburila ustvarjalko serije Shondo Rimes, s katero sta si tako ali tako šli na živce, potem pa je o sicer simpatični igralki razširila govorice 'o njeni težavni osebnosti'.

Kot bi to ne bilo dovolj, je pljunila v lastno skledo, ko je svojo vlogo v filmu Napumpana označila za seksistično.

"Film je malce seksističen. Ženske prikazuje kot prepirljivke, brez smisla za humor in zadrgnjene, moške pa kot prikupne in zabavne. S tem sem imela kar nekaj težav. Igram popolno prasico, ne razumem, zakaj tako ubija zabavo?" je dejala Heiglova, ki je na vrhuncu priljubljenosti na film dobila tudi po 13 milijonov dolarjev in veljala za zanesljiv zadetek, za igralko, s katero film gotovo postane uspešnica.

Naprej, predlanskim je po hudih sporih odšla iz serije, ki ji je prinesla status prvokategornice – uradno zato, da bi se posvetila skrbi za duševno prizadeto južnokorejsko deklico. Nato je zavrnila vlogo v filmu Valentinovo potem, ko ji niso hoteli plačati treh milijonov dolarjev za šestminutni prizor. Vlogo je sprejela Julia Roberts!

Povzeto po pisanju revije Nova