Kate proti Cressidi Bonas

Na britanskem dvoru je vedno živahno. Ko se že zdi, da se mogoče stvari že malce umirijo, pa se spet pojavi princ Harry s katero izmed svojih zgodb. Trenutno naj bi bil do ušes zaljubljen v plavolaso Cressido Bonas, ki naj bi jo kmalu tudi zaprosil za roko.

Kate Middleton (foto: Profimedia) Profimedia
19. 9. 2013

Vse skupaj naj bi bilo le še vprašanje časa, a vse le ni tako rožnato, kot se zdi. Mladenka naj na dvoru ne bi bila najbolj priljubljena. Celo Kate Middleton, Harryjeva svakinja, nad njo ni najbolj navdušena. Pravzaprav ji gre na živce Cressidina polsestra Isabella Calthorpe in si je nikakor ne želi blizu svoje družine. In zakaj ji gre to tako v nos?

Preprosto zato, ker je bila nekoč v zelo dobrih odnosih z njenim možem, princem Williamom. In to leta 2007, ko sta bila Kate in William nekaj časa narazen. No, pravzaprav sta bila le dobra prijatelja, čeprav je bila Williamu zelo všeč, a mu nekako ni vračala simpatij. Cressida je zelo povezana s svojo polsestro in veliko časa preživita skupaj. Pravzaprav – kamor gre Cressida, gre tudi Isabella, pravijo njuni skupni prijatelji. Sicer je vsaka bojazen, da bi se med princem in Isabello kaj zgodilo, odveč, saj sta zdaj oba poročena. No, to sicer ni vedno ovira, pa vseeno.

Isabella je poročena s Samom Bransonom, s katerim se odlično razume. Pa vendarle. Tudi na Williamovi poroki je Kate poskrbela, da ne Cressida ne Isabella nista prišli dlje od obreda. Nista bili namreč povabljeni na nobeno od zabav.

A kaj, ko ljubezen ubira svoja pota, in verjetno se Harry ne bo oziral na druge, ko bo izbiral svojo ženo. Oziroma se ne ozira na to, kaj drugi pravijo o Cressidi. Vir blizu Harryja pravi, da je to ženska njegovega življenja. "Izkoristi vsak prost trenutek, da je z njo. Seveda ima kar nekaj težav, saj je zaradi službe zelo zaseden. In če bo šlo vse po sreči, se res zna zgoditi, da bosta do konca leta že zaročena."

Mogoče pa se vojvodinja boji, da bo Cressida postala njena naslednica in bo celo mogoče bolj priljubljena od nje same, kar bi bilo seveda težko. Ne nazadnje bo Kate nekoč postala angleška kraljica. Verjetno pa ji je šlo malce v nos, ker je lepa plavolaska 'dobila' naslovnico revije Tatler. Zanimivo, da je bila Kate na naslovnici šele leta 2011, ko je bila že osem let z Williamom.

Cressido je Harry spoznal prek svoje sestrične, princese Eugenie. Je zelo pametno dekle in predvsem diskretno, kar Harryju zelo ustreza, saj je vedno v središču pozornosti. Poleg tega se giblje v istem krogu ljudi kot on sam in je zelo priljubljena. Njena mama je Lady Mary-Gaye Georgiana Lorna Curzon. Je tudi polsestra igralke Isabelle Anstruther-Gough-Calthorpe. Kakorkoli že, Cressidina mati je dedinja mega bogate družine bankirjev Curzon, tako da ima mladenka kar lepo zaledje in bi bila primerna za angleški dvor.