Kate Moss najnovejša žrtev hekerjev! Ukradli njene zelo intimne ...

Manekenka Kate Moss se je znašla na seznamu slavnih žrtev hekerjev, ki so se dokopali do njenih zelo intimnih fotografij.

Kate Moss najnovejša žrtev hekerjev! Ukradli njene zelo intimne ... (foto: Kate Moss) Kate Moss
21. 3. 2017

Eksplicitne fotografije angleške manekenke Kate Moss, do katerih so se pred kratkim dokopali nadležni hekerji, so nastale leta 2011, ko se je 43-letnica pripravljala na poroko z zdaj že nekdanjim soprogom, glasbenikom Jamiejem Hinceom.

Gre za zelo intimne fotografije, ki so jih računalniški strokovnjaki prevzeli z njenih računalniških datotek in so bile namenjene izključno očem njenega tedanjega življenjskega sopotnika.

"Kate je to zelo razjezilo. Čeprav ni več z Jamiejem, so ji te fotografije zelo pri srcu,"

je povedal vir, ki je zvezdnici blizu, in dodal, da fotografije – kljub temu da je Kate znana po tem, da se ji ni težko sleči pred fotografskimi objektivi – niso bile namenjene javnosti.

Lepotica, (nekdaj) znana po precej divjem življenjskem slogu, pa ni edina slavna dama, ki ima težave s hekerji.

Katere zvezdnice je doletela podobna usoda?

Na seznamu 'hakiranih' zvezdnikov se je znašla tudi igralka in pevka Selena Gomez, ki so ji prav tako ukradli razgaljene fotografije.

Dokaz za to, da je na fotografijah dejansko slavna 24-letnica, naj bi bila materina znamenja na njenem vratu.

Kdo je objavil pikantne fotografije glasbenice in igralke Rihanne, še vedno ostaja skrivnost, a po mnenju številnih pride v poštev le en človek.

Krivec naj bi bil njen nekdanji fant, glasbenik Chris Brown. Prav njemu so bile fotografije v času, ko sta bila še v razmerju, namreč namenjene.

Tudi igralka Scarlett Johansson dobro ve, kakšen je občutek, če se najbolj zasebne stvari znajdejo na svetovnem spletu. 

Hekerja, ki je leta 2011 objavil njene razgaljene fotografije, so izsledili in ga decembra 2012 v Los Angelesu obsodili na desetletno zaporno kazen.

'Oblečena' le v biserno ogrlico in visoke petke se glasbenica ter igralka Christina Aguilera leta 2010 prav gotovo ni hotela pokazati svetovni javnosti. A zgodilo se je ravno to!

Postala je namreč žrtev hekerjev in sočne fotografije so kmalu zaokrožile po svetovnem spletu.

Hekerski napad in objava fotografij, na katerih je gola, sta razjezila tudi kanadsko glasbenico Avril Lavigne.

Heker si je dostop do njenih zasebnih posnetkov, ki jih je objavil na internetu, menda zagotovil prek Applove storitve iCloud.

Hollywoodski zvezdnici Mili Kunis je objava njenih sočnih fotografij sive lase povzročala leta 2011.

Izkazalo se je, da gre za nepridiprava, ki je bil odgovoren tudi za hekiranje že omenjenih Scarlett Johansson in Christine Aguilera.

Resničnostna zvezdnica Kim Kardashian se sicer rada prostovoljno razkazuje napol gola, a fotografije, ki so se na internetu znašle 2014, niso dobile njenega blagoslova.

Do razgaljenega selfija, ki je nastal pred kopalničnim ogledalom, so se namreč dokopali hekerji.

Verjetno ni treba posebno poudarjati, da se je že pred tem, leta 2007, na svetovnem spletu znašel domači pornič, ki ga je posnela s tedanjim fantom, glasbenikom in igralcem Ray J-jem.

Igralko Kate Upton, ki je dejavna tudi kot model, so hekerji še posebej močno prizadeli.

Ukradli so ji namreč ogromno fotografij, bilo naj bi jih približno 100, in jih objavili na internetu.

Med njimi so tako 'nedolžne' fotografije v spodnjem perilu in kopalkah kot tudi zelo intimne fotografije, na katerih gola leži na postelji in razkazuje svoje prsi, ter bližnji posnetki njenega intimnega področja.

Hekerji se niso usmilili niti igralke Kirsten Dunst. Ne le, da so objavili njene zasebne fotografije, ampak so jih celo prodajali!

Med zvezdnicami, ki so imele opravke s hekerji, so med drugim še Kaley Cuoco, junakinja humoristične serije Veliki pokovci, dobitnica oskarja Jennifer Lawrence, Hayden Panettiere, zvezdnica serij Nashville in Heroji, izraelska manekenka in igralka Bar Refaeli in komičarka ter igralka Aubrey Plaza.

Napisal: Tim Jeras (za Novo)

Preberi še: Nov super uspeh za Aneja in Roka Piletiča (BQL) ali pa Maja Malnar razkrila recept za raven trebušček (potrebuješ le 5 minut)