Kate Middleton: Uri se v aristokratski vlogi

Tradicionalni lov na fazane britanskega dvora je dovolj motiviral Kate Middleton, ženo princa Williama, da se je lotila vadbe streljanja s puško. To ji je seveda utrdilo ugled med Williamovimi sorodniki, malo manj med zagovorniki ukinitve vseh vrst organiziranih lovov v Veliki Britaniji.

13. 12. 2011

Spomnimo, lov na fazane v drugi polovici decembra vsako leto poteka v sklopu božičnih praznikov na posestvu Sandringham, ki je v lasti kraljice Elizabete II.

Najboljši strelec kraljeve družine? Vrhunsko izurjeni vojak princ William, ki je prvega fazana ujel že pri 14 letih. Tako vsaj pravijo.

Pričakovano so društva za zaščito živali medijsko planila po Kate, saj naj bi brezglavo podlegla starokopitni in kruti tradiciji družine, a to elegantne mlade dame ni zmotilo med vadbo, ki poteka pod skrbnim nadzorom pomočnika princa Charlesa.

Kraljica Elizabeta II je letos na lov povabila tudi Pippo Middleton, mlajšo sestro vojvodinje Cambriške, ki je pred kratkim priznala, da se je v zadnjih mesecih izgubila v vrtiljaku pretirane medijske pozornosti in zabav.

Pippa je povabljena zato, da bi se Kate, ki bo prve božične praznike preživela v krogu kraljeve družine, počutila bolj domače, vsaj malo med svojimi. Pippa je bila povabila zelo vesela, tudi sama se je lotila strelske vadbe, in do zdaj je pri tem natančnejša od starejše sestre, ki vse bolj postaja kraljica britanskih src, kot je nekoč že bila Williamova mati, princesa Diana.

Poleti William in Kate s poroko namreč nista osrečila samo Britancev, ampak tudi številne nevladne organizacije, saj sta jim namenila delež prejetih poročnih daril.

Na posebnem računu, ki sta ga za poročna darila posameznikov, podjetij, organizacij in držav odprla pred poroko, se je namreč nabral dober milijon funtov. Celoten znesek je bil nakazan različnim dobrodelnim organizacijam, med katerimi so bile tudi take, ki že dolgo delujejo pod pokroviteljstvom vojvode in vojvodinje Cambriških.

"Princ William in princesa Kate sta zelo vesela, da bodo korist od njunega posebnega dne imele tudi dobrodelne ustanove. In v tolikšnem obsegu,« je v izjavi za javnost poleti dejal tiskovni predstavnik Buckinghamske palače.

"Zahvalila bi se rada vsem, ki so tako radodarno prispevali svoj znesek za dobrodelni sklad, obenem pa izrekata zahvalo tudi zaradi številnih izrazov podpore, izrečenih pred poroko in po njej."

Kmalu po poroki je Buckinghamska palača medijem posredovala neuradne uradne fotografije kraljevskega para pred prvimi uradnimi obiski v tujini, na katerih je Kate nosila temno modro jakno. Ker je jakno nosila še v dneh, ko je bila samska, se je tudi s tem prikupila ljudem. Proti koncu leta 2011 pa je britanska modna revija Harper's Bazaar objavila seznam najbolje oblečenih Britank v letu 2011. Na vrhu se je po pričakovanjih znašla vojvodinja Cambriška, kajti Kate Middleton od poroke naprej velja za ambasadorko britanske mode, saj večinoma nosi obleke bolj ali manj priznanih britanskih modnih oblikovalcev. Med uradnim obiskom Kanade je tako nosila obleko Reiss, čevlje Hobbs in LK Bennett ter mornarsko modro torbo znamke Mulberry in pisemsko torbo Anye Hindmarch.

Pet zvezdniških o Kate Middleton

 

  • Službovala je v modnem podjetju Jigsaw.
  • Leta 2008 je hotela postati fotografinja in je za pomoč prosila Naria Testina, ki je pogosto fotografiral Lady Di.
  • S princem Williamom naj bi ju družili zelo daljni sorodniki.
  • S princem Williamom sta se oktobra 2010 zaročila v Keniji.
  • O Kate in Williamu sta bila doslej posneta dva televizijska filma.