Kate Middleton sprejeli v porodnišnico

Vojvodinjo Cambriško Catherine so sprejeli londonsko v porodnišnico St. Mary's Hospital, so potrdili v palači Kensington. Spremlja jo tudi princ William.

Kate Middleton (foto: Profimedia) Profimedia
22. 7. 2013

Catherine Middleton je okoli 6. ure zjutraj vstopila v znano londonsko porodnišnico, kjer so jo sprejeli v zasebni del bolnišnice, kjer sta se rodila tudi princ Harry in princ William. Zanjo skrbita porodničarja Alan Farthing in ginekolog Marcus Setchell, nekdanji ginekolog kraljice Elizabete II.

Kate, ki je v začetnih stadijih poroda, naj bi se odločila za naravni porod, kakšnega spola je otrok pa ne ve nihče, niti bodoča mamica. Tiskovni predstavniki so sporočili, da ''stvari potekajo normalno''. Naslednja izjava bo verjetno o rojstvu, še poročajo britanski mediji.

Otrok bo tretji v vrsti za britansko krono

Novico o rojstvu otroka bo najprej izvedela kraljica Elizabeta II., nato premier David Cameron, nato pa bo veselo novico izvedela še javnost, ki se rojstva zelo veseli. Rojstvo bodo sporočili tudi z dvakratnimi tradicionalnimi streli, katere bo sprožilo ministrstvo za obrambo

Otrok bo tretji v vrsti za britansko krono, pred njim sta njegov ded – princ Charles in oče William.

Poroko si je ogledalo več sto milijonov ljudi

Prince William in Catherine Middleton sta sporočila, da pričakujeta prvega otroka decembra lani, potem ko so Catherine sprejeli v bolnišnico zaradi hude oblike jutranje slabosti

Od takrat je vojvodinja Cambriška opravila 19 dni javnih udeležb in v sredini junija odšla na porodniško.

Vojvoda in vojvodinja Cambriška sta se poročila v Westminsterski opatiji aprila 2011, poroko pa si je na televiziji ogledalo več sto milijonov ljudi po vsem svetu.