Kate Middleton si želi mamino pomoč

Biti članica britanske kraljeve družine ni najlažje, čeprav po drugi strani to prinaša tudi veliko privilegijev. Kate Middleton je to verjetno dobro vedela in je šla zavestno v 'posel', kakor nekateri imenujejo njeno poroko.

Kate Middleton (foto: Profimedia) Profimedia
25. 4. 2013

Od prvega uradnega poljuba dalje sta princ William in njegova žena Kate na očeh javnosti, ne samo britanske, temveč tudi svetovne. Spremljajo vsak njun korak, vsa dejanja in nobeno pojavljanje v javnosti ne ostane neopaženo.

In zdaj, ko je Kate v sladkem pričakovanju prvega otroka, je zanimanje za mladi kraljevi par še toliko večje. Trenutno Britance najbolj zanima to, kje bo po porodu živela Kate in kdo ji bo pomagal skrbeti za dojenčka. Vojvodinja je namreč izrazila željo, da bi ji na začetku pomagala mama Carol.

Prekinila tradicijo varušk

To ni v navadi, saj bi s tem prekinila tradicijo varušk, ki so jih imele vse novopečene mame kraljevega dvora. Poleg tega se Kate namerava takoj po porodu za nekaj časa preseliti v hišo svojih staršev in sploh ne v Kensingtonsko palačo.

Če se bo to zgodilo, bo bodoči prestolonaslednik ali prestolonaslednica svoje prve dni preživela v razkošnem domu Middletonovih v Berkshiru. Govori se, da naj bi se Kate bala kraljice Elizabete II. in njenega prevelikega vmešavanja v vzgojo.

"Ko bo sredi julija Kate povila svojega prvega otroka, se namerava za nekaj časa umakniti v dom svojih staršev. Tam se počuti najbolj varno," je novinarjem povedal vir blizu mladega kraljevega para. Seveda bi bil z njo tudi mož princ William, ki se že zelo veseli, da bosta s Kate postala starša.

Nosečnost lahko prenaša

Po začetnih težavah s počutjem se zdaj Kate počuti odlično in nosečnost lahko prenaša. Ne ovira je pri obveznostih, ki jih ima kot vojvodinja. Z Williamom naj bi že vedela spol otroka, vendar te novice še nočeta deliti z javnostjo.

Prav tako še ni jasno, katera imena sta izbrala. Nekatere stvari pač želita vseeno obdržati zase, saj se jima zdijo zelo intimne. Poleg tega se jima zdi, da že dovolj živita z javnostjo in zato tudi računata na razumevanje ljudi. Tudi po rojstvu otroka želita imeti čim več zasebnosti. Kolikor je seveda glede na njun položaj to sploh mogoče.

Seveda pa se pojavljajo špekulacije tako o spolu otroka kot o imenu. Večina jih je prepričana, da Kate pod srcem nosi deklico, ki naj bi jo poimenovali Elizabeth Diane Carole. Se pravi ime kraljice ter Kateine mame in mame princa Williama. Kakorkoli že, počakati bo treba do julija.

Kdo bo otrokov boter ali botra?

Obstaja pa še ena malenkost, ki lahko preraste v večjo težavo. Kdo bo otrokov boter ali botra. Na kraljevem dvoru nekako namreč še vedno vlada pravilo, da ima zadnjo besedo pri vsem kraljica. Tako naj bi bilo tudi pri izbiri botra.

Kate naj bi za to vlogo izbrala svojo sestro in svojega brata, kar pa kraljici naj ne bi bilo najbolj po godu. A očitno bomo morali tudi v tem primeru počakati na to, kako se bodo razvile zadeve po rojstvu otroka.