Kate Middleton: Po porodu k staršem

Zdi se, da v Veliki Britaniji z nestrpnostjo pričakujejo, da se bo princu Williamu in vojvodinji Kate rodil prvi otrok. Ugibanja o spolu otroka so na višku in kaže, da se vse vrti le okoli kraljevega para.

Kate Middleton (foto: Profimedia) Profimedia
5. 6. 2013

Kljub že dokaj visoki nosečnosti, saj naj bi otrok prišel na svet julija, pa se Kate trudi živeti povsem normalno. Še vedno hodi na uradne dolžnosti in poskrbi, da ima nekaj časa tudi zase in svoje najljubše hobije. Z Williamom ju velikokrat vidijo na kosilu v njuni najljubši restavraciji, Kate pa se sama odpravi tudi po nakupih. Sicer malce nenavadno za žensko njenega stanu, a sama pravi, da še vedno rada počne povsem preproste reči, ki jih je tudi prej, preden je postala članica angleškega dvora.

Sicer pa se novega družinskega člana seveda najbolj veselita Kate in William. Princ se tudi že zagreto pripravlja na novo vlogo očeta, ki ga čaka v bližnji prihodnosti. Še posebej se je pošalil o neprespanih nočeh, ki ga čakajo. Še vedno pa ni opustil vseh svojih obveznosti, ki jih ima kot pripadnik kraljevega dvora.

Novi član ali pa članica kraljevega dvora naj bi po prvih podatkih razveselil oziroma razveselila Britance okoli 13. julija. Kate bo rodila v bolnišnici St. Mary v Paddingtonu, kjer je na svet prijokal tudi princ William. Kako bo dojenčku ime, se seveda še ne ve. No, uradno ni znano, čeprav Kate in William pravita, da imata ožji izbor imen narejen. "Je pa odločitev zelo težka," je priznala Kate in dodala, da jima prijatelji ves čas pošiljajo predloge.

Otrok bo rojen v znamenju leva

Obstaja pa še en podatek, in sicer naj bi ga razkrila kar Carole, Catherinina mama. Dejala je, da bo otrok rojen v znamenju leva. To pomeni, da datum rojstva okoli 13. julija ne drži. Če je tako, bi moral otrok priti na svet nekje med 24. julijem in 23. avgustom.

Razgovoril pa se je tudi Katin stric, Gary Goldsmith, brat njene mame Carole, ki je dejal, da bo vojvodinja po porodu takoj šla v hišo svojih staršev, kjer naj bi skupaj z otrokom bivala vsaj šest tednov.

"Carole je popolna mama. Kar 10 let je starejša od mene in lahko verjamete, da je lepo skrbela zame. Mislim, da se je Kate pravilno odločila, da bo prve tedne po porodu bivala doma. Mama ji bo v veliko pomoč," pravi 47-letni Gary, ki tudi sicer samo hvali svojo sestro in nečakinjo. "Kate je za kraljevo družino že zdaj naredila veliko. Predvsem pa jo je približala ljudem, saj so vsi nekako bolj ljudski," hvali stric nečakinjo.

S tem, da bo po porodu pri mami, je Kate pretrgala tradicijo, saj so doslej vsi novorojenčki takoj bivali v palači in bili obkroženi z varuškami. Kate pa uvaja nove smernice na angleškem dvoru.