Kate Middleton odšteva dneve do poroda

Vojvodinja cambriška Kate Middleton naj bi svojega prvega otroka povila 13. julija. Zato ni čudno, da je vsa pozornost trenutno usmerjena prav vanjo. S princem Williamom sta se odločila, da bo njun prvi otrok privekal na svet v bolnšnici St. Mary, tam, kjer se je rodil tudi princ.

Kate Middleton (foto: Shutterstock) Shutterstock
26. 6. 2013

Vojvodinja Kate bo rodila v zasebnem krilu Lindo bolnišnice St. Mary v Paddingtonu, zahodnem delu Londona. V isti bolnišnici je princesa Diana rodila oba sinova, Williama in Harryja. Danes se številni spominjajo princese src, kakor so jo imenovali, kako bi bila vesela, ko bi dobila prvega vnuka. Pa je žal pred skoraj 16 leti tragično umrla v prometni nesreči sredi Pariza.

Z njo je bil tudi njen takrat ljubimec Dodi Al Fayed. Nekateri še danes verjamejo, da je bila to zarota in da so jo umorili, ker je pač njen izbranec musliman in to nekako ne spada na kraljevi dvor. Pozneje so te domneve ovrgli, da je pač šlo samo za nesrečno naključje, da je šofer samo bežal pred paparaci in v predoru Alma izgubil nadzor ter trčil v steno.

Tisti večer sta namreč Diana in Dodi iz hotela, kjer sta večerjala, nameravala v svoj dom, ki ga ima britanska kraljeva družina v Parizu, nekoč pa je bil dom kralja Edwarda, ki je abdiciral zaradi svoje ljubljene Wallis Simpson. In ker so jima paparaci sledili na vsakem koraku, je pač voznik vozil hitreje.

Zdaj pa naj bi se pojavili novi dokazi, ki govorijo povsem drugače. Pri ameriškem časopisu Globe trdijo, da imajo dokaze, kako je policija prikrila podatke, da je res šlo za zaroto. Imeli naj bi res povsem avtentične in obremenjujoče dokaze. Pravijo tudi, da naj bi te trditve spodbudile princa Williama in njegovo soprogo vojvodinjo Kate, da ponovno odpreta preiskavo nesreče, ki se je pripetila 31. avgusta leta 1997.

Takrat je bila stara samo 36 let. Oba njena sinova, princ William in princ Harry, pravita, da ne mine dan, da ne bi pomislila na mamo. In verjetno princ William zdaj še toliko bolj, ko bo postal oče in bi svojo srečo seveda najraje delil prav z mamo, ki pa je ni več. Pravi, da mu te praznine ne more zapolniti nihče. Mogoče mu jo bo zdaj otrok, ki se ga princ zelo veseli. Vedno znova poudarja, da se zelo veseli nove vloge, ki ga čaka. Vloge očeta.

Tudi princ Charles je zelo vesel, saj bo prvič postal dedek. Njegova soproga Camilla ima že pet vnukov, zdaj pa bo tudi on imel svojega prvega ali prvo vnukinjo. Spol otroka je seveda še neznanka. Tudi bodoča starša naj ne bi vedela, ali bosta dobila dečka ali deklico. Princ bo navzoč pri porodu, če bo le takrat prost in ne bo služboval. V nasprotnem bosta Kate ob strani mama Carol in sestra Pippa.