Kate Middleton: O porodu in sreči z dojenčkom

Velika Britanija je letos končno dočakala dojen­čka na britanskem dvoru. Princ William in vojvodinja Kate sta dobila prvorojenca Georgea, ki bo nekoč zasedel britanski prestol. Malček je zdaj star že nekaj več kot mesec dni in seveda zanimanje zanj in mlado družinico samo še narašča.

Kate Middleton (foto: Profimedia) Profimedia
9. 10. 2013

V britanskih medijih so se tako zdaj razpisali o tem, kako je vse skupaj potekalo, saj je Kate prijateljicam zaupala podrobnosti o porodu. Predvsem pravi, da je vesela, ker je bilo vse tako, kot si je vedno želela. Naravno in brez vsakršnih zapletov.

Kate pravi tudi, da ni nikoli razmišljala o carskem rezu in da si je vedno želela, da bi vse potekalo naravno. Seveda, če bi prišlo do zapletov, pač ne bi pomišljala, a na srečo jih ni bilo. Tudi zato se je lahko že naslednji dan po porodu prikazala s svojim sinom v rokah pred bolnišnico in bila na začudenje vseh kot iz škatlice. Urejena, z nasmeškom na obrazu. O utrujenosti ni bilo niti sledu.

Njena frizerka je bila ves mesec v pripravljenosti

Datum poroda je bil sicer določen, a ker to ni nikoli povsem točno, je Kate poskrbela, da je bila njena frizerka Amanda Cook Tucker od začetka julija v pripravljenosti, saj je Kate želela biti popolna vsak hip, ko bi se morala pojaviti v javnosti. Izbrala je celo kar nekaj različnih oblek, odvisno od počutja. Skratka nobene podrobnosti ni prepustila naključju.

Kot da bi vedela, da bo vse potekalo tako, kot mora. Ko je na svet privekal mali George, 22. julija, so vsi ugibali, kdaj bo mlada mamica ponosno pokazala svojega prvorojenca javnosti. Malokdo si je mislil, da bo to že nasled­nji dan. A se je zgodilo prav to. Kate se je pred bolnišnico prikazala v svetlo modri obleki z belimi pikami, popolno pričesko in nasmeškom na obrazu. Nekoliko je bila sicer nervozna, zato pa je bil William povsem sproščen in je sina vešče namestil na zadnji sedež avtomobila.

Po maminih stopinjah

Tudi Katina mati Carole naj bi vse svoje otroke rodila zelo hitro in brez vsakršnih zapletov. Očitno je, da je Kate po njej podedovala lastnosti, zaradi katerih tudi sama pri rojevanju ni imela težav. Te so se pojavile le na začetku nosečnosti, ko so Kate pestile jutranje slabosti. Potem je potekalo vse po načrtih.

Do zadnjega je bila Kate tudi aktivna nosečnica, le zadnji mesec je bila pač bolj doma in se je pripravljala na prihod prvorojenca. Po porodu ji je mama v veliko oporo, zato se je tudi Kate z otrokom najprej preselila k staršem. S tem je prekinila tradicijo kraljevih otrok. Vsak, ki se rodi na dvoru, mora namreč odraščati tam in imeti kopico varušk. A Kate želi vsaj na začetku za sina skrbeti sama. No, ob pomoči mame, s katero sta si zelo blizu.

Georgeev krst

Končno so določili datum, ko bodo krstili malega Georgea. Zgodilo se bo 23. oktobra, v zasebnem krogu družine in prijateljev. V nasprotju s poroko vojvode in vojvodinje cambriških, na kateri se je zbrala množica povabljencev, bo na krstu le približno 60 članov družine in najbližjih prijateljev. Krstil ga bo canterburyjski nadškof Justin Welby.  Ta bo po končanem polurnem bogoslužju Williama in Catherine ter botra malega Georgea Alexandra Louisa povabil k 172 let staremu krstilniku.

Dojenček bo na obredu nosil posebno obleko, ki jo kraljevi otroci nosijo že od daljnega leta 1841. Prvič so jo uporabili ob krstu sina kraljice Victorie, pozneje znanega kot kralja Edwarda. Zaradi obrabe je kraljica Elizabeta II. leta 2008 naročila izdelavo replike obleke, ki jo od takrat na krstu nosijo vsi kraljevi otroci. Ker pa je George tretji v vrsti za britanski prestol, bo na krstu nosil kar originalno obleko, le čevlje bo imel nove.