Kate Midd­leton je dopolnila 32 let

Catherine, vojvodinja cambriška, s polnim imenom Catherine Elizabeth Midd­leton, je bolj znana kot vojvodinja Kate. Ko se je poročila s princem Williamom, ki bo nekoč angleški kralj, je dobila še naziva grofica Strathern in baronica Carrickfergus.

Kate Midd­leton (foto: Profimedia) Profimedia
22. 1. 2014

Tisti hip, ko je postala dekle princa Williama, se je njeno življenje spremenilo. Nekaj časa je celo kazalo, da iz njune zveze morda ne bo nič, a je potem prišla zaroka in poroka ter še rojstvo malega Georgea in tako je postala Kate pomembna članica britanske kraljeve družine.

Devetega januarja je praznovala 32. rojstni dan. Tokrat je bilo praznovanje nekaj posebnega, saj je prvič slavila kot mama. Lani je namreč povila malega Georgea, ki je seveda dobil naziv princ, in zdaj je, kot sama pravi, najpomembnejši moški v njenem življenju.

Nenehno aktivna

Kate je neverjetna, saj se je že dan po rojstvu prvorojenca pojavila na stopnicah londonske bolnišnice St. Mary in malčka pokazala javnosti. Že dober mesec po porodu je presenetila vse, ko se je v družbi princa Williama povsem nepričakovano pojavila na maratonu v Angleseyju. Bila je sijoča v srajci, oprijetih črnih hlačah in suknjiču. Prav nič ni kazalo na to, da bi bila še pred nekaj več kot mesecem noseča.

Na rdeči preprogi se je prvič po porodu pokazala na podelitvi nagrad Tusk Conservation. Navdušila je v bleščeči srebrni obleki, ki jo je dizajnirala njena najljubša modna oblikovalka Jenny Packham. Navdušila je tudi na londonski filmski premieri filma Mandela: Dolga pot do svobode, kjer se je po rdeči preprogi sprehodila v beli obleki z razporkom znamke Roland Mouret.

Kako je praznovala

Vojvodinja Kate je letos praznovala rojstni dan še bolj zasebno kot sicer. Že pred praznovanjem iz palače niso želeli odkriti, kako bo to potekalo. Vedelo se je le, da bo zabava povsem zasebna in daleč stran od oči javnosti. Na dan, ko je Kate praznovala, je morala počakati, da se je njen soprog princ William vrnil iz Oxforda, kjer trenutno študira.

Seveda ni razočaral in je takoj po koncu predavanj odhitel k svoji družinici. Pretekla leta sta praznovala vedno na Škotskem, vendar so zdaj razmere drugačne, saj je tu tudi mali George. Kate je trenutno tudi starejša od svojega moža, ki bo 32 let star šele junija.

Zabava ob selitvi

Kate je sicer že imela veliko zabavo, in sicer ko so se preselili v novo stanovanje. Družina se je namreč preselila v stanovanje v Kensingtonsko palačo. Ob vselitvi so organizirali zabavo, ki so se je udeležile številne zvezde iz sveta zabave, med njimi so bili Bon Jovi, Taylor Swift, James Blunt in Eliza Doolittle. Dogodek je imel tudi dobrodelno noto, saj so zbrana sredstva od vstopnic namenili organizaciji, ki pomaga mladim brezdomcem.

Nova varuška za Avstralijo

Trenutno ima Kate veliko dela s pripravami na prvo uradno potovanje, ko se bo skupaj z Williamom odpravila v Avstralijo in na Novo Zelandijo. Z njima gre tudi mali George, kar pomeni, da potrebujejo zanesljivo varuško, ki bo čuvala dečka, ko bosta imela Kate in William uradne dolžnosti. Doslej je za malega Georgea skrbela gospa Webb, ki pa ima 71 let in je, kot kaže, pri koncu službovanja za kraljevo družino.