Kate in William znova postala starša!

Oboževalci britanske kraljeve družine so vzhičeni! Mi pa tudi! Punčka je!

Kate in William znova postala starša! (foto: Profimedia) Profimedia
2. 5. 2015

Vojvodinja cambriška Catherine Middleton je povila drugega otroka - deklico. Mamica in hčerka se počutita odlično, so še sporočili iz Kensingtonske palače.

Kraljevo dete je na svet prijokalo v prestižnem delu londonske bolnišnice St. Mary's, Lindo Wing. Na istem mestu, kjer je julija 2013 na svet prijokal princ George, ki bo tako kmalu dopolnil dve leti. In v isti bolnišnici, kjer je svoja sinova Williama in Harryja povila tudi pokojna princesa Diana.

Princeska se je rodila ob 8.34 po lokalnem času, težka je 3,72 kilograma. Ob Kate je bil ves čas princ William.

TUKAJ si oglej prve fotografije male dojenčice!

Želela si je hčerko ...

Prijateljice Kate Middleton zatrjujejo, da si je Kate od nekdaj želela imeti tudi hčerko. Rada bi namreč svoje izkušnje prenesla na mlajše rodove in vzgojila močne izobražene ženske, ki bodo svetu pustile svoj pečat. Poleg tega je prepričana, da bi bilo za Georgeev razvoj dejstvo, da odrašča s sestrami, zelo pozitivno.

Kraljica Elizabeta II. naj bi si prav tako želela dočakati pravnukinje. Če gre verjeti pisanju britanskih časopisov, naj bi že dolgo hranila dragocen nakit, ki ga želi podariti hčerkam svojega vnuka princa Williama.

Gre za družinsko tradicijo, princese namreč nasledijo nakit oziroma dragulje neprecenljive vrednosti. Med drugim je kar nekaj tega nakita nekoč bilo v lasti kraljice Viktorije. Elizabeta si želi, da bi sama še dočakala pravnukinje, ki bi jih potem lahko obdarovala.

princ

Kate in William sta se spoznala na kolidžu St. Andrews, kjer sta oba študirala umetnostno zgodovino.

Njuno razmerje se je začelo leta 2003, uradno potrditev zveze pa smo dočakali marca 2004, ko sta bila zaljubljena golobčka na smučanju v švicarskem Klostersu.

kate in william

Kljub temu, da je že na samem začetku kazalo, da sta popolna drug za drugega, pa njuna ljubezen sprva ni vzdržala. Po približno štirih letih je William prekinil razmerje s Kate, ki je bila po besedah njenih prijateljev zaradi tega povsem zlomljena.

Kako sta se nato spet našla in dokončno 'zapečatila' svojo ljubezen, si lahko prebereš TUKAJ, kjer smo podrobno opisali njuno ljubezensko zgodbo.

poroka

Že pred poroko, ki je bila 29. aprila 2011 v Westminstrski opatiji, je bila britanska javnost navdušena nad rjavolasko, ki je v očeh ljudstva nekako nasledila princeso Diano.

S poroko je Catherine Elizabeth postala vojvodina cambriška in kmalu je postala med bolj priljubljenimi člani kraljeve družine. Tako kot Diana je tudi Kate s svojo preprostostjo zelo hitro osvojila angleška srca.

Kot vsak član kraljeve družine je tudi ona sprejela odgovornosti svoje nove vloge in se udeleževala različnih dobrodelnih prireditev ter jih prirejala. Kjerkoli se je pojavila, vedno je bila oblečena po najnovejših modnih smernicah.

Ne spreglej: 30 najlepših videzov Kate Middleton

družinica

Leta 2013 je Velika Britanija končno dočakala dojen­čka na britanskem dvoru. Princ William in vojvodinja Kate sta julija dobila prvorojenca Georgea, ki bo nekoč zasedel britanski prestol. 

V britanskih medijih so se kmalu po rojstvu razpisali o tem, kako je vse skupaj potekalo, saj je Kate prijateljicam zaupala podrobnosti o porodu. Predvsem pravi, da je vesela, ker je bilo vse tako, kot si je vedno želela. Naravno in brez vsakršnih zapletov. Več o tem si lahko prebereš v članku Kate Middleton: O porodu in sreči z dojenčkom.

george

Danes, približno dve leti po rojstvu Georgea, se je družinica povečala za še enega člana.

Vojvoda in vojvodinja cambriška nameravata prve dni po rojstvu preživeti v Kensingtonski palači, kjer je njuna londonska rezidenca, nato pa naj bi se preselila na svoj dom v Anmer Hallu v Norfolku na vzhodu Anglije.

Pripravila: Š. S.