Kate in William močno zaskrbljena za princa Georgea

Kraljeva družina je objavila zelo zaskrbljeno javno pismo, v katerem je pozvala medije, da naj pomagajo rešiti težavo.

Kate in William močno zaskrbljena za princa Georgea (foto: Profimedia) Profimedia
17. 8. 2015

V zadnjem času se je zgodilo nemalo dogodkov, v katerih so paparaci šli čez vse meje, da bi na zasebnih prostorih ujeli fotografijo princa Georgea, je zapisano v pismu kraljeve družine, s katerim poskušajo predvsem prepričati še več britanskih medijev, da ne objavljajo neavtoriziranih fotografij princa Georgea in princese Charlotte. In hkrati osvestiti javnost, kaj zalezovanje paparacev pomeni za tako majhna otroka, kot sta princ George in princesa Charlotte. 

V pismu pišejo, da sta Kate in William hvaležna, da številni britanski mediji spoštujejo pravico vsakega otroka - ne glede na njihovo vlogo v javnosti - do varnega, srečnega in zasebnega otroštva. "Z veseljem delita uradne fotografije princa Georgea in princese Charlotte, s katerimi se zahvalita za tovrstno podporo. Fotografi časnikov so imeli tudi več možnosti v zadnjem času, da so fotografirali družino in tudi v prihodnje bo tako." Toda ...

kate in william

Kate in William pogosto objavljata uradne fotografije in tudi povabita fotografe pomembnejših medijev v zahvalo, ker ne objavljajo neavtoriziranih fotografij otrok, ki so pridobljene na tako vsiljiv in nevaren način. 

Nevarne taktike, ki strašijo družino

"Fotografi gredo v zadnjem času čez vse meje, da bi ujeli fotografijo princa Georgea." Uporabljajo dolge objektive, da bi ga ujeli pri igri na zasebnih igriščih, na zasebnem vrtu, skrivajo se na zasebnem ozemlju in z drugimi otroki vabijo princa, da bi ga lahko ujeli v objektiv. Skrivajo se tudi v kombijih s hrano in ves dan prežijo za čim boljšo fotografijo. Skrivajo se celo pod vozili. 

Zaradi vsega tega sta vojvoda in vojvodinja zelo zaskrbljena, da ne moreta nuditi svojima otrokoma otroštva brez takšnega nadlegovanja in nadzora. "Vesta, da vsi starši radi pokažejo fotografije svojih otrok in enako je z njima, vesta pa tudi, da nobenemu staršu ne bi bilo prav, da njihove otoke fotografirajo neznanci brez njihovega dovoljenja. Vsak starši bi se počutil nelagodno, ko bi videl čez nekaj dni, ko bi videl fotografije v medijih, da jih je nekdo zalezoval." 

kate in william

Kate in William se bojita tudi, da bo kdaj kdo želel otroku storiti še kaj bolj nevarnega, kot ga fotografirati, pa ne bodo prepoznali nevarnosti situacije. 

Princ George ne bi smel živeti zgolj za zidovi palač

Kate in William sta tudi mnenja, da princ George ne bi smel živeti zgolj za zidovi palač in odraščati na zasebnih igriščih. Za svoja otroka si želita, da bi se lahko igral tudi z drugimi otroki na javnih igriščih in se gibal na javnih površinah. S pismom želita osvestiti javnost, s kakšnimi taktikami so pridobljene fotografije, ki so običajno opremljene s pozitivnimi, ljubkimi teksti. Zato naprošata vse urednike po svetu, naj takšnih fotografij ne uporabljajo. 

Kar se tiče nas, draga bralka, v Cosmopolitanu ne boš več videla neuradnih fotografij princa Georgea, posnetih brez vednosti družine. Upamo, da našo odločitev podpiraš. 

Preberi še to odlično, če ne kar najboljše motivacijsko pismo, kar si jih kdaj prebrala!